Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ
Λήγει στις 20 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την ψηφιακή απογραφή του χρόνου εργασίας στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ»

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 τα μεσάνυχτα λήγει η νέα προθεσμία για την ολοκλήρωση της ψηφιακής απογραφικής διαδικασίας του ωραρίου απασχόλησης, στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, από όλες τις επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα για το σύνολο των εργαζομένων τους με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας. Υπογραμμίζεται επίσης ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση, με δεδομένο ότι η αρχική προθεσμία εξέπνεε στις 30 Νοεμβρίου.

Από την 1η Νοεμβρίου που άνοιξε το σύστημα έως και σήμερα έχουν γίνει εγγραφές για 1.697.775 εργαζομένους σε σύνολο 2.414.721 εργαζομένων για τους οποίους υπάρχει υποχρέωση απογραφής (ποσοστό 70,2 % επί του συνόλου). Αντίστοιχα, σήμερα, επί συνόλου 288.121 επιχειρήσεων είχαν εγγραφεί 237.183 επιχειρήσεις (ποσοστό 82,3%). Έχει δηλαδή εγγραφεί η μεγάλη πλειονότητα τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι εναπομείνασες εταιρείες που δεν έχουν απογραφεί και οι λογιστές τους να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα η ψηφιακή απογραφή του χρόνου εργασίας. 

Διαδικασία που αποτελεί το προηγούμενο στάδιο για την πλήρη εφαρμογή του μηχανισμού της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στο σύνολο των επιχειρηματικών κλάδων και των εργαζόμενων, με τη σειρά προτεραιότητας που έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ύστερα από διάλογο προκειμένου να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των επιμέρους  κλάδων και επαγγελμάτων.

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Διορίζονται όλοι το 2026 στα Δικαστήρια χωρίς όριο ηλικίας και πτυχίο

Το "μυστικό" επίδομα των 300€ με τους χιλιάδες δικαιούχους - 750 ευρώ σε χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideysi
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.ΔΙ.Π.Δ.Ε.) 
Στη Θεσσαλονίκη το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ε.ΔΙ.Π.Δ.Ε. – Ανοίγει ο κύκλος υποβολής εργασιών
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.ΔΙ.Π.Δ.Ε.) 
Σοφία-Χάιδω Ασημακοπούλου
Στη Βουλή οι «σκιές» στις διαθέσεις εκπαιδευτικών: Καταγγελίες για έλλειψη διαφάνειας
Στη Βουλή το θέμα με τη διάθεση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων - Καταγγελίες για έλλειψη διαφάνειας από την ΟΚΠΕ
Στη Βουλή οι «σκιές» στις διαθέσεις εκπαιδευτικών: Καταγγελίες για έλλειψη διαφάνειας
εκλογες
ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου: 57% η Αγωνιστική Παρέμβαση στις χθεσινές εκλογές !
Εκλογές στην ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου: Απόλυτη πλειοψηφία για τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις
ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου: 57% η Αγωνιστική Παρέμβαση στις χθεσινές εκλογές !
voyli_olomeleia.jpg
Live από τη Βουλή (13:00): Στο επίκεντρο η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών
Σοβαρές καταγγελίες για μπλοκάρισμα κονδυλίων, ελλείψεις σε αναλώσιμα και διοικητική ασφυξία των Διευθυντών – Η επίκαιρη ερώτηση στον Θ. Λιβάνιο
Live από τη Βουλή (13:00): Στο επίκεντρο η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών