ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ
Τι αλλαγές αναμένεται να δουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι της ΔΥΠΑ

Αλλαγές θα υπάρξουν από το 2023 αναφορικά με το επίδομα ανεργίας που παρέχεται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Ορισμένες κατηγορίες ανέργων αναμένεται να «χάσουν» το συγκεκριμένο επίδομα, ενώ κάποιοι άλλοι θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μπόνους 300€.

Τι αλλάζει

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εκδοθεί Κυβερνητική Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο ο άνεργος θα δημιουργεί μετά από πρόσκληση από τη ΔΥΠΑ.

Έτσι, από το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης, θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους άνω των πέντε ετών για μια φορά το ποσό των 300€.

Ο άνεργος, δηλαδή, θα φτιάχνει το βιογραφικό και εργασιακό του προφίλ με τον εργασιακό του σύμβουλο, ο οποίος και θα τον ενημερώνει όταν θα βρίσκεται δουλειά που αντιστοιχεί με τα προσόντα και την προϋπηρεσία του.

Επίσης θα καταβληθεί το επίδομα εργασίας αντί για το επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι όσοι βρίσκουν δουλειά κατά την περίοδο καταβολής του επιδόματος ανεργίας, θα συνεχίσουν να εισπράττουν το 50% του επιδόματος μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης της περιόδου καταβολής του.

«Κόφτης» σε επιδόματα

Πρόβλεψη για την παύση του επιδόματος ανεργίας θα υπάρχει σε περίπτωση που ένας άνεργος αρνηθεί να εργαστεί ή να συμμετάσχει σε κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης, τότε θα διαγράφεται από τα μητρώα της ΔΥΠΑ για ανέργους από 6 μήνες έως 2 χρόνια

Πιο συγκεκριμένα, σε περίπτωση που ο άνεργος αρνηθεί τρεις θέσεις εργασίας που «ταιριάζουν» με τα εφόδια που διαθέτει, όπως ορίζονται στο Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης, οι οποίες του έχουν προσφερθεί, θα διαγράφεται για 2 χρόνια από το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ.

Τονίζεται πως ο άνεργος εμφανιστεί στο ραντεβού με τον εργοδότη και δεν επιλεγεί, παραμένει επιδοτούμενος.

Παράλληλα, εάν εκείνος που αναζητά εργασία δεν συμμετέχει σε δράση συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης που του υποδεικνύεται από τη ΔΥΠΑ, διακόπτεται η καταβολή παροχών και ο αναζητών εργασία διαγράφεται από το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ για 6 μήνες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Γραπτός Διαγωνισμός στα Δικαστήρια: Όλη η ύλη ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΩΣ 400 ΕΥΡΩ σε χιλιάδες εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

ΑΣΕΠ: Αυτό είναι το πιο ΕΥΚΟΛΟ online Lower & Proficiency - Πάρτε το μέσα σε 2 ημέρες -Μόνο 111 ευρώ!

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC μόνο με 100 ευρώ για μόρια σε ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΠΜΣ - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

διασωληνωμενος
Εικόνες ντροπής! Sκηνικό τρόμου με διασωληνωμένο ασθενή που εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ
Ακόμα κι αυτή η ολιγόλεπτη χρονική καθυστέρηση διακομιδής ενός ασθενή στη ΜΕΘ μπορεί να αποβεί επιβαρυντική για τον ίδιο – αν όχι μοιραία!
Εικόνες ντροπής! Sκηνικό τρόμου με διασωληνωμένο ασθενή που εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ