Για τη μεγάλη προκήρυξη 3Κ/2022 του ΑΣΕΠ στην Παιδεία

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η υποβολή αιτήσεων στη μεγάλη προκήρυξη 3Κ/2022 του ΑΣΕΠ για την Παιδεία, στην οποία, όπως έκανε γνωστό σήμερα η Αρχή, υποβλήθηκαν συνολικά 30.865 αιτήσεις για 283 μόνιμες θέσεις.

Σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα της αναλύτριας εργασιακών θεμάτων Μαρίας Πλάκα στο proson.gr αυτό σημαίνει ότι περίπου μόλις ένας στους 109 υποψήφιους θα πετύχει στον διαγωνισμό και θα καταφέρει να διοριστεί στους τομείς της Παιδείας που περιλάμβανε η προκήρυξη.

Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξης 3Κ/2022 του ΑΣΕΠ προβλέπει την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 283 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στον ευρύτερο τομέα της Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, οι 283 προσλήψεις κατανέμονται στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ), στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ-πρώην ΑΔΙΠ-), στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (ΠαΠελ), στο Πάντειον Πανεπιστήμιο, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα στατιστικά της προκήρυξης

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΣΕΠ, από τις 30.865 που υποβλήθηκαν συνολικά:

  • Οι 14.068 αφορούν την κατηγορία ΠΕ
  • Οι 4.698 αφορούν την κατηγορία ΤΕ
  • Οι 10.053 αφορούν την κατηγορία ΔΕ
  • Οι 2.046 αφορούν την κατηγορία ΥΕ

Αυτό σημαίνει ότι ανά κατηγορία θα πετύχουν στην προκήρυξη:

  • Ένας στους 98 υποψήφιους στην κατηγορία ΠΕ
  • Ένας στους 68 υποψήφιους στην κατηγορία ΤΕ
  • Ένας στους 162 υποψήφιους στην κατηγορία ΔΕ
  • Ένας στους 227 υποψήφιους στην κατηγορία ΥΕ

Όπως φαίνεται, την μεγαλύτερη δυσκολία, σύμφωνα με τα στοιχεία, θα αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι της κατηγορίας ΥΕ. Ο αριθμός αυτός είναι λογικός αφού οι 2.046 υποψήφιοι διαγωνίστηκαν μόλις για 9 θέσεις!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 14.068 υποψήφιοι του κλάδου ΠΕ διαγωνίστηκαν για 143 θέσεις, οι 4.698 υποψήφιοι ΤΕ για 69 θέσεις, ενώ οι 10.053 υποψήφιοι ΔΕ διαγωνίστηκαν για 62 θέσεις.

ασεπ 3κ

ασεπ 3κ

ασεπ 3κ

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ και ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ - Δωρεάν η δημιουργία του Μητρώου ΕΔΩ

ασεπ διορισμοι φύλακες

proson

Ανακοινώθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση

asep

proson

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΛΗ εδώ με μόνο 200 ευρώ

ΕΚΤΑΚΤΩΣ 400 ΕΥΡΩ σε χιλιάδες εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

ΑΣΕΠ: Αυτό είναι το πιο ΕΥΚΟΛΟ online Lower & Proficiency - Πάρτε το μέσα σε 2 ημέρες -Μόνο 111 ευρώ!

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC μόνο με 100 ευρώ για μόρια σε ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΠΜΣ - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

χιονοπτωση αττική
Κλειστά σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα; Πότε ανακοινώνεται η απόφαση
Τι θα γίνει τελικά με τα σχολεία στην Αττική - Η απόφαση για κλειστά σχολεία θα βγει αύριο! Ποια σχολεία έχουν κλείσει στην Ελλάδα έως τώρα λόγω της...
Κλειστά σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα; Πότε ανακοινώνεται η απόφαση