Thumbnail
Ανεργία

Άνεργοι, νέοι 20-25 ετών ή αγρότες, κτηνοτρόφοι, ελεύθεροι επαγγελματίες άνω των 45 ετών το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούν στην Κομοτηνή μαθήματα εκμάθησης της Γερμανικής γλώσσας. Το κοινό στοιχείο όλων είναι ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προσληφθούν από την ίδια αεροπορική εταιρεία Γερμανικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Κέντρου Διά βίου μάθησης Γιώργο Μπατσολάκη είναι έντονο το ενδιαφέρον για την εκμάθηση της Γερμανικής γλώσσας από κατοίκους τόσο της Ροδόπης, όσο και της Ξάνθης. Πρόκειται για περίπου σαράντα  κατοίκους των οικισμών Αμαξάδες, Σέλερο και Λευκόπετρα, οι οποίοι θα εργαστούν σε αεροδρόμια της Γερμανίας.

Διδάσκονται την ορολογία του αεροδρομίου

Διδάσκονται το λεξιλόγιο που σχετίζεται με τη διαχείριση των αποσκευών, τον κανονισμό λειτουργίας του αεροδρομίου, αλλά και την καθημερινότητα. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Μπατσολάκη τα μαθήματα γίνονται παρουσία αντιπροσώπων της Γερμανικής Εταιρείας, που έχει αναλάβει τα ζητήματα της πρόσληψής τους και της μετεγκατάστασής τους στο εξωτερικό. Παράλληλα, «ανιχνεύουν» τις επιδόσεις τους σε θέματα λογικής και μαθηματικών. «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ανθρώπινο δυναμικό στη Γερμανία» δηλώνει ο κος Μπατσολάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες τα 1200 ευρώ, ο μηνιαίος μισθός που υποσχέθηκε η εταιρεία, συν οι υπερωρίες, αποτέλεσαν δέλεαρ για τους περισσότερους. Θα πρέπει, όμως, όποιος θελήσει να το επιχειρήσει να λάβει σοβαρά υπ όψιν του το υψηλό κόστος διαμονής, καθώς απαιτούνται περί τα 500 ευρώ μόνο για το ενοίκιο.

Ελέγχουν και το ποινικό μητρώο
«Στο αεροδρόμιο θέλουν να είναι σίγουροι για την ποιότητα των ανθρώπων. Γι αυτό το λόγο εξετάζουν το ποινικό μητρώο του καθενός. Επίσης, ελέγχουν αν έχει χρέη και που τα έχει δημιουργήσει. Θέλουν να ξέρουν σε ποιόν χρωστούν οι μελλοντικοί συνεργάτες τους. Αυτό πους τους ενδιαφέρει είναι να βρουν έμπιστα άτομα.» εξηγεί ο κος Μπατσολάκης.

Γυναίκες για τις υπηρεσίες check in
Σύμφωνα με πληροφορίες στο εγγύς μέλλον θα προσληφθούν και γυναίκες για τις υπηρεσίες check in. Εκεί, όμως, τα προσόντα των εργαζομένων θα είναι περισσότερα, απαραίτητη η γνώση Αγγλικών, Γερμανικών και η κατοχή Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών.
Φωτογραφία: Γιώργος Μπατσολάκης Κείμενο Φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

ΕΡΤ

 

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Το "μυστικό" επίδομα των 300€ με τους χιλιάδες δικαιούχους - 750 ευρώ σε χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού

ΑΣΕΠ: Η πιο ΕΥΚΟΛΗ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών golearn σε 2 ημέρες - Την παίρνετε από το σπίτι σας

Πιστοποίηση Η/Υ  - ECDL golearn για το Δημόσιο σε 2 ημέρες στα χέρια σου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χριστούγεννα καιρός
Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο: Χιόνια και βροχές χαμηλά για την αλλαγή του χρόνου
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες και έντονα φαινόμενα σε όλη τη χώρα
Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο: Χιόνια και βροχές χαμηλά για την αλλαγή του χρόνου
παππας
Δημοσιογράφος κατά Παππά για ξυλοδαρμό: «Είμαι καλά, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους»
Η επίθεση στο Στρασβούργο φέρνει τον ευρωβουλευτή εκτός ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ και σε κίνδυνο διαγραφής
Δημοσιογράφος κατά Παππά για ξυλοδαρμό: «Είμαι καλά, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους»
ελστατ
ΕΛΣΤΑΤ: Εκπαιδευτικές επισκέψεις για μαθητές και φοιτητές σε όλη την Ελλάδα
Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, οι νέοι εξοικειώνονται με τη στατιστική επιστήμη και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία
ΕΛΣΤΑΤ: Εκπαιδευτικές επισκέψεις για μαθητές και φοιτητές σε όλη την Ελλάδα
παιδιά
Voucher έως 800€ για Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα
3.500 αιτήσεις αξιολογήθηκαν για έως 20 συνεδρίες στήριξης παιδιών έως 6 ετών – Οι γονείς μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις έως 22 Δεκεμβρίου
Voucher έως 800€ για Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα