Δημόσιο: Έρχεται η νέα Ακαδημία για τους υπαλλήλους – Επιμόρφωση, πιστοποιήσεις και προετοιμασία για θέσεις ευθύνης

Επιστήμη 0

Οι παγκόσμιες πωλήσεις «τάμπλετ» συνεχίζουν να μειώνονται

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Νέα πτώση 13,5% στο β’ εξάμηνο του 2018

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία των παγκόσμιων πωλήσεων υπολογιστών-ταμπλετών («τάμπλετ»), οι οποίες στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 εμφάνισαν μείωση 13,5%, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC.

Περίπου 33 εκατομμύρια tablets πωλήθηκαν στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου φέτος, έναντι 38,2 εκατομμυρίων στην αντίστοιχη περίοδο του 2017, όπως δείχνουν τα προκαταρκτικά στοιχεία της International Data Corporation.

Πρώτη σε πωλήσεις στο φετινό δεύτερο εξάμηνο -χάρη και στο νέο iPad- ήταν η αμερικανική Apple (11,5 εκατομμύρια και μερίδιο 34,9% διεθνώς), ακολουθούμενη από τη νοτιοκορεατική Samsung (5 εκατομμύρια και μερίδιο 15,1%), ενώ έπονται δύο κινεζικές εταιρείες, η Huawei (3,4 εκατομμύρια - μερίδιο 10,3%) και Lenovo (2 εκατομμύρια - μερίδιο 6%).

Τη μεγαλύτερη μείωση πωλήσεων μεταξύ των μεγάλων εταιρειών σε σχέση με πέρυσι κατέγραψε η Samsung (-16,1%), ενώ μόνο η Apple εμφάνισε οριακή αύξηση πωλήσεων (0,9%).

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ο ενιαίος γραπτός ΑΣΕΠ για 30.000 θέσεις προϊσταμένων

Καθιερώνεται νέα σχολική αργία στις 26 Οκτωβρίου με Προεδρικό Διάταγμα

Το τέλος μιας εποχής για το Allou! Fun Park: Το Ρέντη αλλάζει πρόσωπο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

επιστήμη