Thumbnail
Στην συγκεκριμένη εκτίμησε προέβη ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά της Παχυσαρκίας (World Obesity Federation-WOF) καθώς εκτιμά ότι από το 2025 θα χρειάζεται ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια για να αντιμετωπιστούν σχετικά τα προβλήματα υγείας  

Άλλωστε η παχυσαρκία και το κάπνισμα είναι οι δύο βασικές αιτίες για την παγκόσμια αύξηση κρουσμάτων καρκίνου, καρδιοπαθειών, εμφραγμάτων και διαβήτη.

Σύμφωνα με τον οργανισμό τα βάρη θα σηκώσουν κυρίως οι ΗΠΑ (555 δισ. το χρόνο από τα 325 δισ. το χρόνο που πληρώνουν τώρα) εν μέρει και λόγω του υψηλού κόστους των ιατρικών υπηρεσιών (κατά κόρον ιδιωτικών) στην Αμερική. Στη Μεγάλη Βρετανία ο λογαριασμός θα φτάσει στα 31 δισ. ευρώ από 19 δισ. δολάρια. 

Αν, μάλιστα, συνυπολογιστούν και τα χρήματα που πρέπει να καταβληθούν για ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία τότε τα ποσά γίνονται ιλλιγγιώδη καθώς οι ΗΠΑ θα κληθούν να πληρώσουν 4,2 τρισ. δολάρια, η Γερμανία 390 δισ. δολάρια, η Βραζιλία 251 δισ. δολάρια και το Ηνωμένο Βασίλειο 237 δισ. δολάρια.

Μια εξήγηση, πάντως, για τα τεράστια ποσά είναι ότι για πρώτη φορά ο WOF υπολόγισε στα κόστη - ενόψει και της παγκόσμιας ημέρας κατά της παχυσαρκίας την Τετάρτη - όχι μόνο τους καρκίνους του διαβήτες και τις καρδιοπάθειες αλλά και τα προβλήματα στα πόδια.

Η εκτίμηση των επιστημόνων είναι ότι σε 8 χρόνια ο αριθμός των παχύσαρκων θα φτάσει τα 2,7 δισεκατομμύρια, αρκετοί εκ των οποίων θα καταλήξουν να χρειαστούν ιατρική φροντίδα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι ή υπέρβαρο ή παχύσαρκο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith1
Προϊστάμενοι Εκπαιδευτικών Θεμάτων: Ξεκίνησε η διαδικασία επιλογής - Προθεσμία έως 4 Ιουνίου
Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας: Προκήρυξη για Προϊσταμένους Εκπαιδευτικών Θεμάτων έως 15 Μαΐου
Προϊστάμενοι Εκπαιδευτικών Θεμάτων: Ξεκίνησε η διαδικασία επιλογής - Προθεσμία έως 4 Ιουνίου