Στη σύσταση μιας νέας εταιρείας με την ονομασία Neuralink φέρεται ότι έχει προχωρήσει ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ, η οποία στόχο θα έχει την ανάπτυξη τεχνολογίας που θα συνδέει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με τους υπολογιστές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Neuralink βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο και έχει καταχωρηθεί ως εταιρεία «ιατρικής έρευνας». Στόχος της θα είναι η ανάπτυξη της τεχνολογίας «neural lace», για την εμφύτευση μικροσκοπικών ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο. Η τεχνική αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της μνήμης ή για να παράσχει στον άνθρωπο επιπρόσθετη τεχνητή νοημοσύνη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, κορυφαίοι επιστήμονες και ερευνητές του κλάδου πρόκειται να εργαστούν στην εταιρεία, η οποία θα χρηματοδοτείται από τον Μασκ. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι με την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας πιθανόν κάποια στιγμή στο μέλλον οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να ανεβάζουν και να κατεβάζουν τις σκέψεις τους σε υπολογιστές.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ