Thumbnail
Όλοι έχουμε ξαναζεστάνει το χθεσινό ριζότο ή έχουμε πάρει στη δουλειά ταπεράκι με κοκκινιστό και ρύζι από τη μαμά μας.

Ήρθε, όμως, η ώρα να αναθεωρήσουμε. Σύμφωνα με έρευνες της μεγαλύτερης βρετανικής ιστοσελίδας για την υγεία “NHS choices”, κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ιδιαίτερα βλαβερό για την υγεία μας. Και αυτό γιατί δεν αποθηκεύουμε σωστά το ρύζι μετά το μαγείρεμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το ωμό ρύζι περιέχει συχνά σπόρια ενός κλώνου βακτηρίου, τα οποία είναι ικανά να αναπαραχθούν γρήγορα και να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Μπορούν μάλιστα να επιβιώσουν ακόμα και όταν το ρύζι μαγειρεύεται. Πιο συγκεκριμένα, όταν αυτό μένει σε θερμοκρασία δωματίου, τα σπόρια μπορούν να αναπτυχθούν σε βακτήρια, να πολλαπλασιαστούν και να παράξουν τοξίνες που προκαλούν εμετό ή διάρροια.

Πηγή:olivemagazine.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χριστούγεννα
Ο οικονομικότερος χριστουγεννιάτικος προορισμός βρίσκεται εκτός Ελλάδας
Μια πόλη με επιβλητική αρχιτεκτονική, ζωντανό πολιτιστικό παλμό και αμέτρητες επιρροές από την κεντρική Ευρώπη
Ο οικονομικότερος χριστουγεννιάτικος προορισμός βρίσκεται εκτός Ελλάδας
Τένις
Τένις: Ένας ψηφιακός βοηθός στην προπονητική διαδικασία – Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την προπόνηση
Οι βασικές εφαρμογές και τα πλεονεκτήματα - Κίνδυνοι κατά τη χρήση νέων τεχνολογιών
Τένις: Ένας ψηφιακός βοηθός στην προπονητική διαδικασία – Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την προπόνηση