Thumbnail
Και ποιες τα καταφέρνουν να τις πάρουν

Την προηγούμενη εβδομάδα η Google δημοσίευσε τη λεγόμενη "Αναφορά διαφάνειας" όπου παρουσιάζει σε έναν αναλυτικό πίνακα οι χώρες με τον αριθμό αιτημάτων για πληροφορίες είτε στο Google είτε στο Youtube.

Στον πίνακα φαίνεται η χώρα, τα αιτήματα που έχει υποβάλλει, το ποσοστό των αιτημάτων που ικανοποιήθηκαν κια οι λογαριασμοί που καθορίστηκαν. Ο πίνακας αφορά σε αιτήματα για τους πρώτους έξι μήνες του 2014. Η Google δήλωσε ότι δέχτηκε περίπου 32.000 αιτήματα για πληροφορίες και ικανοποίησε (στο σύνολο ή επί μέρους) το 65% αυτών.

Κοιτώντας κανείς τα νούμερα του Δεκεμβρίου του 2010 όταν η Google δημοσίευσε για πρώτη φορά τέτοιου είδους στοιχεία το Quartz έκανε συγκριτικούς πίνακες. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ΗΠΑ είναι η χώρα μακράν όλων των άλλων που υποβάλλει πολλά αιτήματα για πληροφορίες. Οι χώρες όπως η Ινδία, η Γερμανία, η Αγγλία και η Γαλλία έχουν τα ίδια ποσοστά αιτημάτων από το 2010. Ρίξτε και μια ματιά στη World Bank data να δείτε την αύξηση χρήσης του διαδικτύου ανά χώρα.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τα περισσότερα αιτήματα, είναι όμως η χώρα που ικανοποιούνται τα περισσότερα αιτήματά της; Κι όμως η Φινλανδία εμφανίζεται να έχει ένα ποσοστό 93% ικανοποίησης των αιτημάτων της. Ο δεύτερος πίνακας δείχνει τις χώρες που καταφέρνουν να παίρνουν πληροφορίες και τη Φιλνανδία ακολουθούν οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Αγγλία και η Νέα Ζηλανδία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Αυτοδίκαιη αργία στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο: πότε επιβάλλεται, πότε όχι και γιατί δεν είναι «απλή υπόθεση»
Πότε ένας εκπαιδευτικός ή ένας δημόσιος υπάλληλος τίθεται αυτομάτως εκτός υπηρεσίας – Τι προβλέπει ο νέος νόμος για την αυτοδίκαιη αργία
Αυτοδίκαιη αργία στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο: πότε επιβάλλεται, πότε όχι και γιατί δεν είναι «απλή υπόθεση»
axiologisi-ekpaideftikon
Σχολεία: Αλλαγές στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ώστε να συνδεθεί άμεσα με δείκτες ποιότητας, λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας
Aρχίζει η αξιολόγηση και των μονίμων εκπαιδευτικών σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα - Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να αυξηθούν οι σχολικοί...
Σχολεία: Αλλαγές στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ώστε να συνδεθεί άμεσα με δείκτες ποιότητας, λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας