Παν. Πατρών: Παρουσίαση βιβλίου της Ζωής Γαβριηλίδου με τίτλο «Διδάσκοντας και μαθαίνοντας γλώσσα με το ChatGPT»
Παρουσίαση βιβλίου της Ζωής Γαβριηλίδου με τίτλο «Διδάσκοντας και μαθαίνοντας γλώσσα με το ChatGPT» | 16.05.2025 , 19:00

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Χρήστος Μπούρας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγητής Γεώργιος Ξυδόπουλος, ο Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, Γεώργιος Σταμέλος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Νεκτάριος Στελλάκης μιλούν για το βιβλίο της Ζωής Γαβριηλίδου «Διδάσκοντας και μαθαίνοντας γλώσσα με το ChatGPT» (Εκδόσεις Κριτική) και συζητούν με τη συγγραφέα για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις μεγάλες προκλήσεις που συνοδεύουν τη χρήση της.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαΐου 2025 στις 19.00 στο Βιβλιοπωλείο Discover (Βούρβαχη 3, Πάτρα).

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος της Open TV Κωνσταντίνα Τσίχλα.

Σύντομο βιογραφικό της συγγραφέως:

Η Ζωή Γαβριηλίδου είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ και διδάκτορας του Πανεπιστημίου Paris Nord 13. Υπηρετεί ως Καθηγήτρια γλωσσολογίας στο Δ.Π.Θ, όπου και διετέλεσε Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας. Τα τελευταία χρόνια είναι Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Συμμετείχε στην αναμόρφωση των Προγραμμάτων Σπουδών για τη γλώσσα και τη λογοτεχνία για το Νέο Σχολείο, Σχολείο του 21ου αιώνα. Το 2022 ολοκλήρωσε τη συγγραφή του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως Γλώσσας Πολιτισμικής Κληρονομιάς στην Αμερική, έπειτα από ανάθεση της Ιεράς Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Έχει συγγράψει 9 βιβλία, πάνω από 140 άρθρα σε περιοδικά, ενώ επιμελήθηκε 17 συλλογικούς τόμους. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα ως Επιστημονική Υπεύθυνη ή ως συντονίστρια υποομάδων.

Το κοινωνικό της έργο είναι εξίσου σημαντικό με το ακαδημαϊκό της έργο, γι’ αυτό θεωρείται σημαντική εκπρόσωπος των Public Humanities, στόχος των οποίων είναι να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της ακαδημαϊκής έρευνας και της κοινωνίας, προάγοντας την κατανόηση, την εκτίμηση και την εφαρμογή των ανθρωπιστικών επιστημών στην καθημερινή ζωή.

Τελευταία ασχολείται με τον Γραμματισμό στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τη συγγραφή Αναλυτικών Προγραμμάτων για την εισαγωγή της ΤΝ στην Εκπαίδευση, έχει επισκεφτεί σχολεία πραγματοποιώντας σχετικές δράσεις για το σχολείο του μέλλοντος και έχει προσφέρει πολλές ώρες επιμόρφωσης σε εκπαιδευτικούς για τον γραμματισμό του μέλλοντος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

asep graptos diagonismos
2ος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Για αυτές τις ειδικότητες είναι «σίγουρος» ο διορισμός!
Από τα μέσα Ιουνίου οι εξετάσεις - Ποιοι κλάδοι «κλειδώνουν» από τώρα τη θέση τους στο Δημόσιο!
2ος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Για αυτές τις ειδικότητες είναι «σίγουρος» ο διορισμός!
Στρατιωτικές σχολές
Στρατιωτικές Σχολές: Σε ΦΕΚ ο νόμος για τη Δημιουργία Στρατιωτικού Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΣΔΕΠ)
Σε ΦΕΚ ο νόμος 5195/2024 για τη Δημιουργία Στρατιωτικού Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΣΔΕΠ) στις Στρατιωτικές Σχολές
Στρατιωτικές Σχολές: Σε ΦΕΚ ο νόμος για τη Δημιουργία Στρατιωτικού Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΣΔΕΠ)