Συνάντηση Πολιτικής Ηγεσίας ΥΠΑΙΘ με το Ανώτατο Συμβούλιο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης
Την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, η κα Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο κ. Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και ο κ. Απόστολος Δημητρόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, επισκέφτηκαν τα γραφεία της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ)

Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ καθηγητής κ. Περικλής Μήτκας, ο Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου της ΕΘΑΑΕ, ομότιμος καθηγητής Γεώργιος Χρούσος, και τα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου καθηγητής κος Άγγελος Χανιώτης, καθηγήτρια κα Χρύσα Κουβελιώτου και καθηγητής κος Γεώργιος Δουκίδης, καθώς και η Γενική Διευθύντρια της ΕΘΑΑΕ Δρ Χριστίνα Μπέστα.

Η Υπουργός κα Κεραμέως συνεχάρη τον Πρόεδρο της ΕΘΑΑΕ και το Ανώτατο Συμβούλιο για το σημαντικό έργο τους, και τόνισε τομές που επέφερε η λειτουργία της ΕΘΑΑΕ για την αλλαγή φιλοσοφίας στην Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας. Σημείωσε μεταξύ των αλλαγών ότι για πρώτη φορά η κατανομή των θέσεων μελών Δ.Ε.Π. και η χρηματοδότηση των ΑΕΙ βασίστηκαν σε αντικειμενικά κριτήρια στη βάση των εισηγήσεων της ΕΘΑΑΕ, ενώ ολοκληρώνεται η διαδικασία και για τη χρηματοδότηση βάσει ποιοτικών κριτηρίων των ΑΕΙ.

Τόνισε, επίσης, ότι επίκεινται σημαντικά βήματα. Ο ρόλος της ΕΘΑΑΕ είναι καίριος στη διαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας στη βάση μεταξύ άλλων του επιπέδου σπουδών, της κάλυψης γνωστικών αντικειμένων, των αναπτυξιακών αναγκών της χώρας, της δυνατότητας σύζευξης των αποφοίτων μας με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Η κα Κεραμέως είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και στη μοναδική ευκαιρία που αναδύεται για τα ΑΕΙ της χώρας μέσα από την υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ στην τρέχουσα και τη νέα Προγραμματική Περίοδο, σε συνδυασμό με πόρους ύψους άνω των 600 εκ. € του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Για την υλοποίηση της συντριπτικής πλειονότητας των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, η εμπλοκή της ΕΘΑΑΕ είναι κομβική.

Στην τοποθέτησή του ο Υφυπουργός κ. Συρίγος αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο της ΕΘΑΑΕ, ενώ σημείωσε ότι, έχοντας ανταποκριθεί με αξιοπιστία στις διαδικασίες πιστοποίησης, στο επόμενο διάστημα δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουν και στην αξιολόγηση των ΑΕΙ της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βραδινή δίαιτα: Έξι φαγητά για να χάσετε άμεσα βάρος

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα