Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας 

Τη στήριξή τους στη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής εξέφρασαν κατά τη συνάντησή τους με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, και τον Γ.Γ. του Υπουργείου,Γιώργο Αγγελόπουλο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης και ο Προέδρος του ΑΤΕΙ Πειραιά, Λάζαρος Βρυζίδης.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, δήλωσε:

«Η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θεωρώ ότι θα βοηθήσει αφάνταστα την ελληνόκτητο ναυτιλία στη δημιουργία νέων και άξιων τεχνικών στο ναυτικό επάγγελμα και στο cluster της ναυτιλίας. Εύχομαι αυτόν τον δρόμο να τον ακολουθήσουν πολλοί νέοι και νέες ούτως ώστε πολύ σύντομα να στελεχώσουμε είτε τα γραφεία και τα πλοία, είτε τις επισκευαστικές ζώνες με το ανάλογο προσωπικό».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, ανέφερε:

«Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής πραγματικά είναι ένα όνειρο και μία προσπάθεια πολλών ετών που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα. Θα το στηρίξουμε ως επιχειρηματικός κόσμος ως Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, με όλες μας τις δυνάμεις. Πιστεύουμε ότι πραγματικά μπορεί να δημιουργήσει κλάδους οι οποίοι θα έχουν άμεση απορρόφηση στην αγορά, ώστε επιτέλους να μπορέσουμε να συνδέσουμε τις σπουδές με την απασχόληση, χωρίς πολύπλοκες γέφυρες, αλλά σε μία ευθεία. Τα τμήματα τα οποία τουλάχιστον έχουμε σχεδιάσει ως αγορά, ως πραγματική οικονομία, είναι αρχικά πέντε. Σε αυτά έχουμε δώσει μια προτεραιότητα. Γνωρίζουμε ότι αυτές είναι οι άμεσες ανάγκες που έχει η αγορά και με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε τη δυνατότητα σε νέα παιδιά να μείνουν στη χώρα μας και να δουλέψουν στην Ελλάδα».

Ο Προέδρος του ΑΤΕΙ Πειραιά, Λάζαρος Βρυζίδης, δήλωσε:

«Είχαμε μία καλή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών και τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Ξεκίνησε μία διαδικασία συνεργασίας με τους δύο φορείς και με τους άλλους φορείς του Πειραιά για τη δημιουργία τμημάτων που είναι απαραίτητα και μπορούν να επανδρώσουν την ελληνική ναυτιλία. Αυτή η συνεργασία επισημοποιήθηκε σήμερα και με τη σφραγίδα του Υπουργείου και θα προχωρήσουμε έτσι ώστε οι νέοι οι οποίοι θα βγαίνουνε από τμήματα διετή, να μπορούν εύκολα να απορροφώνται από τη ναυτιλία που τόσο ανθηρή είναι στην Ελλάδα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleia-taxi
Σχολεία: 28 εκατ. ευρώ στους Δήμους για τις λειτουργικές δαπάνες – Η κατανομή
Με βάση μαθητές, τμήματα και κλιματικές ζώνες η κατανομή – Επείγουσα οδηγία για άμεση απόδοση των πιστώσεων στις σχολικές επιτροπές
Σχολεία: 28 εκατ. ευρώ στους Δήμους για τις λειτουργικές δαπάνες – Η κατανομή
Μετακινήσεις μαθητών σε σχολεία λόγω συχωνεύσεων
Η «συνεπιμέλεια» και οι χαμένες τάξεις: Μαθητές περιμένουν το «ναι» και των δύο γονιών για να πάνε... σχολείο
Συνεπιμέλεια… στα μαθήματα: Μαθητές μένουν εκτός τάξης λόγω γονικής διαφωνίας – Τι λένε οι ειδικοί και πώς η νομοθεσία μπλοκάρει την ομαλή φοίτηση
Η «συνεπιμέλεια» και οι χαμένες τάξεις: Μαθητές περιμένουν το «ναι» και των δύο γονιών για να πάνε... σχολείο
Ημερίδα με θέμα «Νέο Πρόγραμμα Σπουδών Δράσεις Ενεργού Πολίτη: Τοπική Ιστορία και Τοπική Γεωγραφία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»
Μεγάλη επιτυχία για την Ημερίδα «Νέο Πρόγραμμα Σπουδών Δράσεις Ενεργού Πολίτη»
Ενισχύοντας την εκπαίδευση και την ενεργό πολιτειότητα: Εκπαιδευτικοί και μαθητές παρουσιάζουν καινοτόμες πρακτικές μέσα από την Τοπική Ιστορία και...
Μεγάλη επιτυχία για την Ημερίδα «Νέο Πρόγραμμα Σπουδών Δράσεις Ενεργού Πολίτη»
ΡΑΕ
ΑΣΕΠ: Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ της προκήρυξης 5Κ/2025 – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
ΑΣΕΠ 5Κ/2025: Όλες οι λεπτομέρειες για μόνιμες προσλήψεις στη ΡΑΑΕΥ – Ημερομηνίες αιτήσεων, ειδικότητες και οδηγίες υποβολής
ΑΣΕΠ: Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ της προκήρυξης 5Κ/2025 – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις