Με την εγκύκλιο 155734/Δ1 10-12-2012 του υπουργείου Παιδείας καθορίζεται το πλαίσιο των αναρρωτικών αδειών των συναδέλφων αναπληρωτών και των αδειών λόγω επαπειλούμενης κύησης, καθώς και αν αναγνωρίζονται αυτές ως πραγματικός χρόνος προϋπηρεσίας.

Ε.Λ.Μ.Ε. ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : 17/01/2013

ΑΡ.ΠΡΩΤ. : 135

ΕΝΩΣΗ   ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ  ΜΕΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΧΙΟΥ

Προς :  Υφυπουργό Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου

ΜΙΧΑΛΩΝ - ΤΚ 82100 – ΧΙΟΣ

ΟΛΜΕ

Δικτυακός Τόπος :   www.elmechiou.gr

Κοιν :  ΠΕΑ, ΠΕΑΕ

Email :  elme[email protected]

Σχολεία Χίου

Τηλέφωνο & Φαξ : 22710-27951

Εκπαιδευτικές Πύλες

Τηλ. Επικοινωνίας : 6972228114 - 6947803530

Θέμα : Αναρρωτικές άδειες και χρόνος προϋπηρεσίας αναπληρωτών

Με την εγκύκλιο 155734/Δ1 10-12-2012 του υπουργείου Παιδείας καθορίζεται το πλαίσιο των αναρρωτικών αδειών των συναδέλφων αναπληρωτών και των αδειών λόγω επαπειλούμενης κύησης, καθώς και αν αναγνωρίζονται αυτές ως πραγματικός χρόνος προϋπηρεσίας.

Με βάση την  εγκύκλιο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί εφόσον «δεν μπορούν να εργαστούν λόγω σπουδαίου λόγου (ασθένεια, κύηση) δικαιούνται άδεια, όχι μεγαλύτερης διάρκειας του μισού μήνα συνολικά». Κι ακόμη «οι ίδιοι εκπαιδευτικοί μετά τη συμπλήρωση, κατά τα ως άνω, μισού μήνα, αδείας, με αποδοχές, απολύονται..». Κατά συνέπεια «οποιαδήποτε χορηγηθείσα  άδεια, πέρα των 15ημερών, συνολικά ανά έτος, δε μπορεί να υπολογισθεί, ως διδακτική προϋπηρεσία». Καλούνται μάλιστα οι διευθύνσεις ανταποκρινόμενες στην «αδήριτη ανάγκη της δημοσιονομικής προσαρμογής και της εξορθολογισμένης διαχείρισης των μεγεθών της  οικονομίας» να εφαρμόσουν άμεσα τη συγκεκριμένη εγκύκλιο.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος αποτελεί μνημείο αντεργατικής βαρβαρότητας και δεν εκδόθηκε  μόνο για τους αναπληρωτές, αλλά στοχεύει να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για όλους.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση  της απαράδεκτης εγκυκλίου.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                                                     Ο Γ. Γραμματέας

Σταυρινούδης Σταύρος                                                                        Καραβασίλης Σταύρος

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου