Thumbnail
Ψηφίσματα για τη νηπιαγωγό στην Λευκάδα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Γονέων Νηπιαγωγείου Νυδρίου Λευκάδας
Εμείς οι γονείς του 1ου Νηπιαγωγείου Νηδρίου Λευκάδας που γεννηθήκαμε και ζούμε μόνιμα στο νησί μας και τα παιδιά μας από την προσχολική αγωγή έως το Λύκειο στηρίζουμε τα σχολεία του τόπου μας και όχι κάποια κολέγια, νοιώθουμε αμήχανοι από την διαστρέβλωση των γεγονότων σχετικά με την εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου και την αψυχολόγητη ενέργεια του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευση Λευκάδας να διενεργήσει ΕΔΕ (για τυχόν τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος για όσα αναφέρονται σε ανώνυμη επιστολή δήθεν… γονέα), όπου μετακινεί τις δύο νηπιαγωγούς από το σχολείο μας χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος εκτός και εάν συμφωνεί με τα όσα ψευδή αναφέρονται στην επίδικη επιστολή.
Μας εκπλήσσει επίσης το γεγονός της βιασύνης του κ. Δ/ντή Π.Ε.Λευκάδας να προχωρήσει βεβιασμένα σε μια τέτοια επώδυνη για την τοπική κοινωνία του Νυδρίου, διοικητική πράξη, χωρίς να υπολογίσει τη ζημιά που γίνεται στις τρυφερές ηλικίες των παιδιών μας, χωρίς την έκφραση παιδαγωγικής άποψης των ειδικών, χωρίς να έχει ενημερωθεί πληρέστερα ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ιονίων νήσων καθώς και η υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα αλλάζοντας την παιδαγωγική σχέση των παιδιών μας με τις δασκάλες τους για το καπρίτσιο ενός δήθεν γνωστού-άγνωστου γονέα.    
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ρωτήσουμε εάν με αυτές τις πρακτικές ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και σε κάθε εθνική ή άλλη επέτειο που κάποιος ανώνυμος εξωθεσμικός θα διαφωνεί με τα χρώματα ή τα τραγούδια που θα χρησιμοποιούν τα νήπια εμείς θα πρέπει να μπαίνουμε στο μαρτύριο της σταγόνας δηλαδή αλλαγής των εκπαιδευτικών!
Πώς αυτό το θέμα θα αντιμετωπιστεί πλέον από το υπουργείο;
Γιατί πρέπει οι γονείς και το σχολείο να υποταχθούν σε κάποια ή κάποιες μονεταριστικές αντιλήψεις και μόνο; Ποιος τότε ο ρόλος της αγωγής που πρέπει να δίδει το Νηπιαγωγείο; Από ποιους κανόνες και διεθνής αποφάσεις προκύπτει ότι το σχολείο και μάλιστα σε αυτήν την ηλικία πρέπει να διαχωρίζει τα παιδιά από την καταγωγή τους κ.λ.π..
Ποιος θα μας ενημερώσει για το τι ισχύει παιδαγωγικά σε αυτή την περίπτωση; Ο κ. Σάντας έχει ενημερωθεί αρμοδίως για τα ισχύοντα; Τι έχει να πει η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείο παιδείας;
Για την υπόθεση νοιώθουμε την ανάγκη να επισημάνουμε συνοπτικά ότι η γιορτή έγινε και για τα δύο τμήματα μαζί στην μία αίθουσα. Η πόρτα δεν ήταν κλειδωμένη για την αίθουσα που λέει ο ευαίσθητος και Ελληναράς δήθεν γονέας, ότι υπήρχε αναρτημένη  σημαία άλλου κράτους! Στις φωτογραφίες, που δίνομε στην δημοσιότητα φαίνεται ότι το σκηνικό της ειρήνης (μάλλον άγνωστα σύμβολα είναι για μερικούς) ίσως να επιθυμούσαν σύμβολα που παραπέμπουν στους χθεσινούς και σημερινούς κατακτητές της χώρας μας…
 Μέχρι τώρα δεν τις είχαμε δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες διότι αυτές τραβήχτηκαν για ενθύμιο των παιδιών μας και όχι να αποδείξουμε σε κάποιους ότι είμαστε Έλληνες! Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τις δασκάλες των παιδιών μας στους λύκους να τις κατασπαράξουν. Γι’ αυτό να ξέρει όλος αυτός ο..........

 εσμός ότι έχουν προκαλέσει το δημοκρατικό αίσθημα της μαρτυρικής Λευκάδας.

 

Για όλους τους λόγους αυτούς απαιτούμε από τον Δ/ντή Π/θμιας  Εκπ/σης Λευκάδας να μας ενημερώσει πλήρως για την υπόθεση και να σταματήσει κάθε δίωξη των εκπαιδευτικών.

 

Ζητούμε από τη σχολική σύμβουλο ενημέρωση για το τι ισχύει και εάν οι αιτιάσεις της αμφίσημης επιστολής παιδαγωγικά ευσταθούν.
Καλούμε το Υπουργείο παιδείας να παρέμβει καταλυτικά προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολείων μας για να επανέρθει η ηρεμία στη περιοχή μας και ορισμένοι να καταλάβουν ότι το σχολείο έχει παιδαγωγικούς κανόνες και όλα τα παιδιά είναι ίσα μεταξύ τους.
Η διατήρηση του θέματα αυτού εκτός ότι εκθέτει ακόμα περισσότερο τη διοίκηση της εκπαίδευσης διατηρεί ένα διαλυτικό κλίμα στο σχολείο μας και στην κοινότητα του Νυδρίου.
Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Λευκάδας και η ΔΟΕ οφείλουν να παρέμβουν αποφασιστικά, όπως και ο Δήμος μας και όλοι οι εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί φορείς του τόπου για να σταματήσουν τέτοιου είδους αντιλήψεις που δηλητηριάζουν την κοινωνία μας.
Νυδρί, 14 Νοεμβρίου 2012
Οι γονείς:      
 
Υ.Γ. Δημοσιεύουμε το αυτούσιο κείμενο των γονέων καθώς και αποκλειστικές φωτογραφίες απο την γιορτή. Κάθε άλλο σκηνικό που δημοσιεύθηκε (με δήθεν Αλβανική σημαία) δεν είναι από τη γιορτή του 1ου Νηπιαγωγείου Νυδρίου μας γράφουν στο email οι γονείς που υπογράφουν.
 
 
 
==============================
 
 
 
 
Πληροφορίες:        Ε. Μαλαχά    6946125473                                                      Κέρκυρα 14-11-2012

                              Λ.Τασούλας  6945852304                                                        Αρ. Πρωτ.: 99

                          

  Προς: Μέλη Συλλόγου

 Κοιν.:  ΔΟΕ, ΜΜΕ

           

ΘΕΜΑ: Διώξεις εκπαιδευτικών για το περιεχόμενο της γιορτής στις 28 Οκτωβρίου                                                                   

Το Δ.Σ του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας με αφορμή τις διώξεις που ασκήθηκαν σε συναδέλφισσα νηπιαγωγό στο Νυδρί της Λευκάδας και στο Σύλλογο διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου,  ομόφωνα καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, την προκλητική ενέργεια του Δ/ντη της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λευκάδας, να διενεργήσει ΕΔΕ ενάντια σε εκπαιδευτικούς για το περιεχόμενο του γιορτασμού της 28ης Οκτωβρίου μετά από παρέμβαση υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής.

 Θεωρούμε απαράδεκτη και προσβλητική την δίωξη της συναδέλφου. Η προσπάθεια φίμωσης και σωφρονιστικού ελέγχου εκ μέρους της διοίκησης δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο κανέναν εκπαιδευτικό κανέναν γονέα.

 Το πολιτικό σκηνικό που βασίζεται στο φόβο του πολίτη και στην παθητική αποδοχή των όλο και περισσότερο επώδυνων μέτρων θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για αδρανοποιήσει την λαϊκή αντίδραση. Μετά τις κάνες των πολεμικών όπλων που είδαμε στις παρελάσεις, τις συλλήψεις – απολύσεις δημοσιογράφων αλλά και απλών πολιτών με γελοία προσχήματα τώρα ήρθε η σειρά του κόσμου της εκπαίδευσης. Χρειαζόταν απλά η αφορμή. Αυτό έγινε στο Νυδρί. Η δίωξη της νηπιαγωγού είναι εργαλείο νομιμοποίησης του φασισμού στο χώρο μας. Ο ναζιστικές αντιλήψεις περί καθαρότητας της φυλής, του αίματος και του γονιδίου καλλιεργούν την  μισαλλοδοξία, την θρησκοληψία και τον ρατσισμό. 

 Οι σημερινοί φασίστες-εθνικιστές της Χρυσής Αυγής, φυσικοί και πολιτικοί απόγονοι όλων αυτών που δρούσαν σε ανοιχτή συνεργασία με τους Γερμανούς, ενάντια στους Έλληνες αγωνιστές, δεν έχουν καμιά δουλειά στον εορτασμό του αντιφασιστικού αγώνα του λαού μας. Όπως και τότε έτσι και τώρα η Χρυσή Αυγή στηρίζει με νύχια και με δόντια το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Κάνει ότι περνά από το χέρι της για να υποστηρίζει τα κέρδη της εργοδοσίας. Στήνουν δουλεμπορικά γραφεία, για να εμπορεύονται εργαζόμενους με τους εργοδότες, διενεργούν εγκληματικές πράξεις κατά των εργαζόμενων, μεταναστών.

 Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, το λαό

      Να μην επιτρέψουν σε κανέναν φασίστα, σε κανένα μηχανισμό του συστήματος, να χύσει το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού στα σχολεία και στην κοινωνία. Να απομονώσουν τους τιμητές  των Ναζί και τους υποστηρικτές τους.

      Να μην επιτρέψουν σε κανέναν να τους επιβάλλει το «σχολείο κατηχητικό», με τις δογματικές και τις μεταφυσικές δοξασίες, την παραποίηση της ιστορίας και την απόκρυψη ιστορικών αληθειών. Πολύ περισσότερο να πάρουν θέση, να αποβάλλουν κάθε φόβο και να βάλλουν φρένο στους διάφορους ακραίους - συντηρητικούς κύκλους που πιστεύουν - εκτός των άλλων - ότι θα πρέπει να έχουν και λόγο στην εκπαίδευση.

      Να πάρουν θέση ενάντια στις πολιτικές που ακυρώνουν τον παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού και τον βλέπουν σαν πειθήνιο προωθητή δεξιοτήτων και μεσάζοντα των ιδιωτικών συμφερόντων!

       Να μην επιτρέψουν οποιαδήποτε διάκριση ή διαχωρισμό των μαθητών και των εργαζόμενων με βάση τη χώρα καταγωγής, το θρήσκευμα ή το χρώμα του δέρματος. Αντίθετα, να πρωτοστατήσουν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν ίδια δικαιώματα στη δουλειά, στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια.

     Καλούμε τους εκπαιδευτικούς των σχολείων να μη φοβηθούν καμία ανυπόστατη φασιστική κατηγορία. Ο σύλλογος τους στηρίζει στις επιλογές τους, δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να υπονομεύσει  το έργο μας, δε χρειαζόμαστε προστάτες-τιμητές των σχολικών δραστηριοτήτων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

 Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

o        Να ανακληθεί η διαδικασία διενέργειας ΕΔΕ.

o        Να ανακληθούν οι μετακινήσεις των  συναδέλφων νηπιαγωγών.

o        Να σταματήσει κάθε δίωξη των συναδέλφων του ΔΣ Νυδρίου.

Για το Δ.Σ.

         Η Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

 

                                  Ελένη Μαλαχά                     Λάμπρος Τασούλας

=======================================

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.« η Αθηνά »

Koρίνης 20, Γαλάτσι, τηλ-φαξ 210-2912250

 

13 Νοεμβρίου 2012
 
 Προς : όλες και όλους  τους συναδέλφους- μέλη μας, Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Νυδρίου Λευκάδας. 
 
Κοιν :  Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε, ΔΟΕ, διαδίκτυο, Α΄ Διεύθυνση Π.Ε Αθήνας,
 
Περιφ. Διεύθ. Αττικής Π.Ε.,
 
Διεύθυνση Π.Ε. Λευκάδας

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΗΣ Χ.Α

       Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά», έχοντας υπόψη του υπόμνημα συναδέλφου – νηπιαγωγού από το 1Ο νηπιαγωγείο Νυδρίου Λευκάδας, το οποίο κοινοποιεί προς την εκπαιδευτική κοινότητα, θεωρεί ότι τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου είναι κρίσιμης και καθοριστικής σημασίας για τη δημοκρατική φυσιογνωμία του σχολείου. Δεν είναι γεγονότα τοπικής, αλλά γενικότερης σημασίας  που απαιτούν απ' όλους μας να πάρουμε θέση.

      Στη βάση αυτή ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» καταγγέλλει τη Διεύθυνση Π.Ε. Λευκάδας για τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της να διενεργήσει  ΕΔΕ για τα γεγονότα, ύστερα από επιστολή γονέα σε βουλευτή του φασιστικού μορφώματος της Χ.Α. Η διενέργεια ΕΔΕ στη συνάδελφο Νηπιαγωγό, που έδωσε διαπολιτισμικό  χαρακτήρα στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου και που αντιστοιχούσε στα δεδομένα της τάξης της, αποτελεί πράξη φασιστικής δίωξης, τρομοκράτησης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και συνταύτισης της Διοίκησης με αντιδημοκρατικές λογικές.  

      Τεράστια είναι και η ευθύνη του υπουργείου Παιδείας που εξακολουθεί να υποθάλπτει τις απαράδεκτες πρακτικές της Διοίκησης και με αυτή την έννοια να δίνει βήμα στις ωμές και προκλητικές δηλώσεις των φασιστών.

       Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά»:

·         Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του προς τη συναδέλφισσα Νηπιαγωγό που, θαρρετά και με τόλμη, υπερασπίστηκε το δικαίωμα όλων των παιδιών, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους,  στην  εκπαίδευση  και συμπεριέλαβε και την προβολή στοιχείων του δικού τους πολιτισμού και της δικιάς τους γλώσσας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

·         Εκδηλώνει την απέχθειά του προς κάθε προσπάθεια των φασιστικών οργανώσεων να παρέμβουν ωμά, να παρεισφρήσουν,  να ελέγξουν  την εκπαιδευτική διαδικασία,  που  με το μισαλλόδοξο λόγο τους, τον υστερικό εθνικισμό τους, το ρατσισμό και την ξενοφοβία τους επιδιώκουν να  δηλητηριάσουν κάθε πνεύμα δημοκρατίας, αλληλεγγύης και παιδαγωγικής ελευθερίας στα σχολεία. Η «Χρυσή Αυγή»  έχει επανειλημμένα πάρει θέση κατά της εκπαίδευσης, των αλλοδαπών παιδιών και έχει απειλήσει τον κόσμο της εκπαίδευσης για τις δημοκρατικές και αντιρατσιστικές πρακτικές του.

·         Καλεί τη Διοίκηση να σταματήσει τώρα την ΕΔΕ προς τη συναδέλφισσα Νηπιαγωγό και να πάψει να συμπεριφέρεται μ’ αυτόν τον αντιδημοκρατικό και απαράδεκτο τρόπο.

·         Καλεί όλους τους συναδέλφους να καταγγέλλουν αμέσως στο Σύλλογο φαινόμενα φασιστικών απειλών, πιέσεων, εκβιασμών και προκλήσεων.

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ. ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. 

=====================================

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.

         ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                                 

 Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5                                           Αρ. Πρ.:138

 Τ. Κ. 15124 Μαρούσι

 Τηλ. :210 8020697                                                Μαρούσι 14 – 11 – 2012

  Fax: 210 8028620                                                        

  Πληροφορίες: κος Πολυχρονιάδης Δ.                            

                                   (6945394406)  

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

          Στο Νυδρί Λευκάδας εκπαιδευτικοί του δημοτικού και του νηπιαγωγείου, μετά από «καταγγελία» γονέα, οπαδού της Χρυσής Αυγής κλήθηκαν σε ΕΔΕ, με εντολή του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, για το περιεχόμενο των εορταστικών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου! Τους προσάπτονται ευθύνες επειδή στο νηπιαγωγείο στην εορταστική εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου ήταν κρεμασμένες σημαίες της Ελλάδας και της Αλβανίας από πρόσφατη εργασία για τη διαπολιτισμική αγωγή σε παιδιά Ελλήνων και Αλβανών εργατών που συνυπάρχουν στο νηπιαγωγείο. Φτάσαμε στο σημείο να καταγγέλλονται εκπαιδευτικοί   επειδή το περιεχόμενο των εορτών της 28ης Οκτωβρίου δεν ήταν …αρκετά εθνικιστικό και δυστυχώς οι «καταγγελίες» αυτές υιοθετούνται από τις διοικήσεις εκπαίδευσης και καλούνται εκπαιδευτικοί να καταθέσουν σε ‘Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ)!

              Λαμβάνοντας υπ’ όψη το υπόμνημα της συναδέλφου νηπιαγωγού από το 1ο Νηπιαγωγείο Νυδρίου Λευκάδας και την ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Νυδρίου δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών δεν εξαρτάται από τη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και τη ξενοφοβία που επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας οι ναζιστικές οργανώσεις.

                Το εκπαιδευτικό κίνημα σε όλη την ιστορική πορεία του έχει υπερασπίσει το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο και τη θρησκεία. Γι’ αυτό και καταδικάζει την προσπάθεια εισβολής του φυλετισμού και του εθνικισμού στο σχολείο καθώς και την ιδεολογική τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς.

                  Η διαταγή Ε.Δ.Ε. από το διευθυντή εκπαίδευσης Π.Ε. Λευκάδας συνδέεται με σκοτεινές περιόδους της ιστορίας του τόπου μας, είναι απαράδεκτη και πέρα από κάθε διοικητική αρμοδιότητα.

               Από κοινού το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα επιτρέψουμε στους εντολοδόχους του μίσους και στους «τιμητές του έθνους» να μολύνουν την εκπαίδευση. Γι’ αυτό:

·                     Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και την συμπαράστασή μας στη συνάδελφο νηπιαγωγό  του 1ου Νηπιαγωγείου Νυδρίου καθώς και στους συναδέλφους του Δημοτικού Σχολείου Νυδρίου.

·                     Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι Ε.Δ.Ε. και κάθε δίωξη. Να επανέλθει άμεσα στη θέση της η συνάδελφος νηπιαγωγός

·                     Δηλώνουμε ότι θα  υπερασπίσουμε μέχρι τέλους την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία μας και δεν θα επιτρέψουμε την παρέμβαση εθνικιστικών και φασιστικών στοιχείων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 

ΤΟ Δ. Σ. 

============================

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

                                                   Αρ. Πρωτ. 12
                  Πύργος, 22/12/ 2012
                        Προς: ΔΟΕ
 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ  
http://sites.google.com/site/syllogosdnpyrgou
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Τέρμα Ροφιά (3ο Δημ. Σχολ. Πύργου)
            27100   ΠΥΡΓΟΣ
ΤΗΛ. – FAX: 2621025332
 
«Ψήφισμα με αφορμή τα γεγονότα στη Λευκάδα»
 
                                                     ΨΗΦΙΣΜΑ
 
 
Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο Νυδρί της Λευκάδας και στους εκεί συναδέλφους μας τόσο στο 1ο Νηπιαγωγείο όσο και στο Δημοτικό Σχολείο Νυδρίου, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
• Αμέριστη είναι η συμπαράστασή και η αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας
• Το δημόσιο και δωρεάν σχολείο στηρίζει την Παιδεία, την αγωγή, τη γνώση και την ανάπτυξη ελεύθερων προσωπικοτήτων πέρα κι έξω από κάθε μορφή χειραγώγησης, βίας, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και στα πλαίσια των δημοκρατικών θεσμών, των αξιών που τους διέπουν και της ελευθερίας
• Τα παιδιά που φοιτούν στα σχολειά της χώρας μας δικαιούνται ένα υγειές και δημοκρατικό περιβάλλον ανάπτυξης στα πλαίσια της διαπολιτισμικής αγωγής
• Οι συνάδελφοί μας απέδειξαν πως δικαιώνουν το ρόλο τους αλλά και την παροχή ΠΑΙΔΕΙΑΣ, αρχών και αξιών με σεβασμό στην ιστορία, στον πολιτισμό, στην ετερότητα, στην διαπολιτισμική προσέγγιση της εκπαίδευσης και της αγωγής
• Οι βεβιασμένες κινήσεις της Δ/νσης Εκπ/σης και του Υπουργείου Παιδείας, παραπέμπουν σε καιρούς αλλότριους, αν δεν αποδεικνύουν περίτρανα την αλλοτρίωση της εξουσίας δια  της εκπεφρασμένης της πρακτικής  και την επιβεβαίωση όλων εκείνων των «μορφωμάτων» που προτείνουν τον εθνικισμό, το ρατσισμό, το φασισμό και τη βία
• Η Ελευθερία και η Παιδεία είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

=====================================

 

Το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) του Πανεπιστημίου Αθηνών υιοθέτησε ομόφωνα, σε έκτακτη γενική του συνέλευση, το παρακάτω κείμενο:

Οι διδάσκοντες του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών πληροφορηθήκαμε με οργή τον πειθαρχικό έλεγχο που ασκήθηκε σε βάρος νηπιαγωγού στο Νυδρί Λευκάδας μετά από καταγγελία εξωθεσμικών παραγόντων και της Χρυσής Αυγής. Καταδικάζουμε τη σπουδή των εκπαιδευτικών αρχών να υιοθετήσουν τέτοιου τύπου αυθαίρετες παρεμβάσεις οι οποίες υπονομεύουν τη δημοκρατική λειτουργία του σχολείου και τη δυνατότητα των εκπαιδευτικών να ασκήσουν το παιδαγωγικό τους έργο.

 Ως δάσκαλοι των εκπαιδευτικών αλλά και ως δημοκρατικοί πολίτες φροντίζουμε με τα μαθήματα και την επιστημονική μας δράση να προάγουμε τις αρχές ενός σχολείου ανοιχτού που αντιμάχεται την ξενοφοβία και τον ρατσισμό και προωθεί τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ισότητα του συνόλου των παιδιών. Οι αρχές αυτές διέπουν άλλωστε και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της εκπαίδευσης όπως αναγνώρισε και το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνοντας μέτρα για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στο σχολείο και κατακρίνοντας την εξωθεσμική παρέμβαση στο έργο της νηπιαγωγού. Το σχολείο πρέπει να παραμείνει χώρος, όπου καλλιεργείται το δημοκρατικό φρόνημα και οι εκπαιδευτικοί να έχουν τη δυνατότητα να ασκούν το εκπαιδευτικό τους έργο, χωρίς λογοκρισία και εκφοβισμούς. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς χρειάζεται να προστατεύσουμε όχι μόνο την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά  την ίδια την ύπαρξη της δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΤΕΑΠΗ

Βασίλης Τσελφές

====================================

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

e-mail: [email protected]

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δίωξη Νηπιαγωγού στη Λευκάδα:

το Υπουργείο Παιδείας διευκολύνει τη δράση των φασιστών στα σχολεία

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προκλητική ενέργεια του Δ/ντη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας να διενεργήσει ΕΔΕ ενάντια στους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Νηπιαγωγείου Νυδρίου και να μετακινήσει την νηπιαγωγό σε άλλο σχολείο, επειδή δεν άρεσε σε υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής στο νησί το περιεχόμενο του γιορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

Είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο, στελέχη της εκπαίδευσης που εκπροσωπούν κατευθείαν το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, να διευκολύνουν την παρέμβαση στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Ο αστικός πολιτικός κόσμος και η διοικητική μηχανή του γίνονται συνυπεύθυνοι στον επιχειρούμενο εκφασισμό.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) η οποία για να πάρει ξεκάθαρη θέση καταδίκης της προκλητικής ενέργειας του Δ/ντη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  έπρεπε να περάσουν δυο βδομάδες.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η διαδικασία των ΕΔΕ κατά συναδέλφων, να επανέλθει η νηπιαγωγός στη θέση της και να διαγραφεί από το Σύλλογο ο Δ/ντης που τις προώθησε.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ.

Αγώνας για ένα κίνημα ισχυρό, ταξικό, ενάντια στα μονοπώλια, την Ε.Ε και τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στα λογής - λογής φασιστοειδή. Μόνο έτσι θα βάλουμε φρένο, θα σταματήσουμε, θα ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική που καταρρακώνει τη ζωή μας και συμβάλλει, με τον τρόπο της. στην εκκόλαψη του «αυγού του φιδιού».

 

Αργοστόλι 18 Νοεμβρίου 2012

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

 

Ο Πρόεδρος

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

 

Γεωργόπουλος Διονύσης

 

Μαντζουράτος Δημήτρη

 

==========================

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης

Στο Νυδρί Λευκάδας εκπαιδευτικοί του δημοτικού και του νηπιαγωγείου, μετά από «καταγγελία» γονέα, οπαδού της Χρυσής Αυγής κλήθηκαν σε ΕΔΕ, με εντολή του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, για το περιεχόμενο των εορταστικών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου! Τους προσάπτονται ευθύνες επειδή στο νηπιαγωγείο στην εορταστική εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου ήταν κρεμασμένες σημαίες της Ελλάδας και της Αλβανίας από πρόσφατη εργασία για τη διαπολιτισμική αγωγή σε παιδιά Ελλήνων και Αλβανών εργατών που συνυπάρχουν στο νηπιαγωγείο. Φτάσαμε στο σημείο να καταγγέλλονται εκπαιδευτικοί   επειδή το περιεχόμενο των εορτών της 28ης Οκτωβρίου δεν ήταν …αρκετά εθνικιστικό και δυστυχώς οι «καταγγελίες» αυτές υιοθετούνται από τις διοικήσεις εκπαίδευσης και καλούνται εκπαιδευτικοί να καταθέσουν σε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ)!

Λαμβάνοντας υπ’ όψη το υπόμνημα της συναδέλφου νηπιαγωγού από το 1ο Νηπιαγωγείο Νυδρίου Λευκάδας και την ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Νυδρίου δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών δεν εξαρτάται από τη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και τη ξενοφοβία που επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας οι ναζιστικές οργανώσεις.

Το εκπαιδευτικό κίνημα σε όλη την ιστορική πορεία του έχει υπερασπίσει το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο και τη θρησκεία. Γι’ αυτό και καταδικάζει την προσπάθεια εισβολής του φυλετισμού και του εθνικισμού στο σχολείο καθώς και την ιδεολογική τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς.

 Η διαταγή Ε.Δ.Ε. από το διευθυντή εκπαίδευσης Π.Ε. Λευκάδας συνδέεται με σκοτεινές περιόδους της ιστορίας του τόπου μας, είναι απαράδεκτη και πέρα από κάθε διοικητική αρμοδιότητα.

Από κοινού το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα επιτρέψουμε στους εντολοδόχους του μίσους και στους «τιμητές του έθνους» να μολύνουν την εκπαίδευση. Γι’ αυτό:

  • Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και την συμπαράστασή μας στη συνάδελφο νηπιαγωγό  του 1ου Νηπιαγωγείου Νυδρίου καθώς και στους συναδέλφους του Δημοτικού Σχολείου Νυδρίου.
  • Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι Ε.Δ.Ε. και κάθε δίωξη. Να επανέλθει άμεσα στη θέση της η συνάδελφος νηπιαγωγός
  • Δηλώνουμε ότι θα  υπερασπίσουμε μέχρι τέλους την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία μας και δεν θα επιτρέψουμε την παρέμβαση εθνικιστικών και φασιστικών στοιχείων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 27/11/2012

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δίωξη συναδέλφων στο 1ο Ν/Γ και στο Δ.Σχ. Νυδρίου Λευκάδας

Η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει επιθεωρητής εκπαίδευσης - Φασιστικό μίσος και παραλήρημα

 
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 27-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα