Θέρμανση στα σχολεία
Πολυτέλεια και ο κλιματισμός στα σχολεία εν έτη 2024

Αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνουν για ακόμη μια φορά, μαθητές και εκπαιδευτικοί μέσα στα ανεπαρκή, παμπάλαια, ασυντήρητα και επικίνδυνα σχολικά κτίρια, όπως τονίζουν οι γονείς της 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων.

«Η αναστολή λειτουργίας ωστόσο δεν αφορά το σύνολο των σχολείων. Γιατί σύμφωνα με το Υπουργείο οι εξετάσεις των Γυμνασίων αλλά και οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά στις συνθήκες αυτές που ήδη έχουν παραδεχτεί ότι είναι ακατάλληλες για τα παιδιά μέχρι 12 ετών» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

«Σε αυτά τα μέτρα συμφώνησαν Δήμος και Υπουργείο βάζοντας ακόμη μία φορά τη υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών σε κίνδυνο» προσθέτουν.

Οι γονείς ζητούν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στα σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα, να υπάρξει πρόβλεψη άδειας για τους εργαζόμενους γονείς των μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών και σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

Η ανακοίνωση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 7ης Δημ. Κοινότητας Δ. Αθηναίων

Πολυτέλεια και ο κλιματισμός στα σχολεία εν έτη 2024

«Μπαλάκι» οι ευθύνες μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και Δήμου με θύματα πάλι μαθητές και εκπαιδευτικούς

Αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνουν για ακόμη μια φορά, μαθητές και εκπαιδευτικοί μέσα στα ανεπαρκή, παμπάλαια, ασυντήρητα και επικίνδυνα σχολικά κτίρια.

Αυτή τη φορά «ευθύνεται» η ζέστη.

Κάθε χρονιά μόλις οι θερμοκρασίες ξεπεράσουν τους 30Cβαθμούς, μέσα στις σχολικές αίθουσες όπου έχουν στοιβαχτεί 25 – 28 παιδιά, το μάθημα γίνεται αδύνατο αφού στην συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων δεν υπάρχουν κλιματιστικά. Ακόμα και οι ανεμιστήρες οροφής, όπου υπάρχουν, είναι ασυντήρητοι εδώ και χρόνια όπως άλλωστε και όλες οι σχολικές κτιριακές υποδομές- γι’αυτό άλλωστε «έβρεχε σοβάδες» όλο το χειμώνα μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Εν έτη 2024 λοιπόν ο μόνος τρόπος να προστατευτούν οι μαθητές από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν μέσα στα σχολεία είναι ...να μην πάνε σχολείο.

Μένουν έτσι «στον αέρα» όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί και έχουν ιδιαίτερη παιδαγωγική αξία και σημασία για τα  παιδιά μας που περίμεναν να πάρουν τις εργασίες τους, τα αναμνηστικά τους, να γιορτάσουν με τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Η αναστολή λειτουργίας ωστόσο δεν αφορά το σύνολο των σχολείων. Γιατί σύμφωνα με το Υπουργείο οι εξετάσεις των Γυμνασίων αλλά και οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά στις συνθήκες αυτές που ήδη έχουν παραδεχτεί ότι είναι ακατάλληλες για τα παιδιά μέχρι 12 ετών.

Φαίνεται λοιπόν ότι τα παιδιά από 13-18 ετών εκτός του ότι δεν πεινάνε, άρα δεν χρειάζονται σχολικά γεύματα, δεν κρυώνουν γι αυτό έκαναν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα το χειμώνα την περίοδο της πανδημίας τελικά δεν επηρεάζονται και από τη ζέστη άρα μπορούν υπό συνθήκες καύσωνα και χωρίς κλιματισμό να συμμετέχουν κανονικά στην απαιτητική διαδικασία των εξετάσεων.

Αύριο τα παιδιά μας θα προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα και εκτός από την αγωνία τους και τις ψυχοφθόρες εξετάσεις θα έρθουν αντιμέτωπα και με τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν μέσα στις αίθουσες με όπλο τους έναν ανεμιστήρα – αν υπάρχει- και τα δωρεάν μπουκαλάκια νερό.

Σε αυτά τα μέτρα συμφώνησαν Δήμος και Υπουργείο βάζοντας ακόμη μία φορά τη υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών σε κίνδυνο.

Απέναντι σε αυτές τις επιλογές εμείς οι γονείς θα συνεχίσουμε να προτάσουμε τις ανάγκες των παιδιών μας

Ζητάμε

Να ληφθούν ακόμα και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα στα σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα.

Να υπάρξει πρόβλεψη άδειας για τους εργαζόμενους γονείς των μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών.

Σύγχρονα και Ασφαλή σχολεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anergia-elstat.jpg
Εξαήμερη εργασία: 690 επιχειρήσεις μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση – Η συντριπτική πλειοψηφία δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις
«Εργάνη»: 690 επιχειρήσεις μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση για χρήση της 6ήμερης εργασίας
Εξαήμερη εργασία: 690 επιχειρήσεις μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση – Η συντριπτική πλειοψηφία δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις
doe
Για τη συνάντηση του ΔΣ της  ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας
Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων - Κινήσεων - Συσπειρώσεων Τάσου Γκαραγκάνη  και Βιολέττας Πατέλη για τη συνάντηση του ΔΣ της  ΔΟΕ με την...
Για τη συνάντηση του ΔΣ της  ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας
texniti noimisini
Νέοι εκπαιδευτικοί: Πανελλήνια Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση Τεχνητής Νοημοσύνης
Σαρώνει στους νέους εκπαιδευτικούς το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό εκπαιδευτικών στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Χιλιάδες οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος νέων...
Νέοι εκπαιδευτικοί: Πανελλήνια Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση Τεχνητής Νοημοσύνης