οιελε
Ιδρυσαν το Κέντρο Μελέτης «Καρδιά Χωρίς Σύνορα» και ξεκίνησαν να παρέχουν προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά, κατά κύριο λόγο μεταναστών και προσφύγων. Το Κέντρο φιλοξενεί περίπου 20-25 μαθητές

Η δραματική όξυνση των ανισοτήτων είναι το κύριο χαρακτηριστικό της εποχής μας και τα θύματα της κοινωνικής παθογένειας είναι κυρίως τα παιδιά.

Η Μαριανή Αδελφότητα, που στην Ελλάδα έχει εκπαιδευτική προσφορά 186 ετών προχώρησε το 2013, μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, στη δημιουργία μιας νέας κοινότητας αμιγώς φιλανθρωπικής με στόχο την προσφορά ενισχυτικής εκπαιδευτικής φροντίδας σε μια περιοχή που η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός ανθούν, στις Αχαρνές. 4 μοναχοί με τη βοήθεια λαϊκών της κοινότητας και εθελοντών εκπαιδευτικών (από τα Λεόντεια σχολεία αλλά και από τις γύρω περιοχές) ίδρυσαν το Κέντρο Μελέτης «Καρδιά Χωρίς Σύνορα» και ξεκίνησαν να παρέχουν προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά, κατά κύριο λόγο μεταναστών και προσφύγων. Το Κέντρο φιλοξενεί περίπου 20-25 μαθητές κάθε απόγευμα από τις 2:30 έως και τις 4:30 περίπου.

Δεν παρέχουν όμως μόνο εκπαιδευτικό έργο. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αθληθούν σε ειδικούς χώρους γύρω από το μελετητήριο, να παίξουν σκάκι, να διαβάσουν λογοτεχνία, να αποκτήσουν γνώσεις πληροφορικής, να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα της χώρας που τα φιλοξενεί. Επίσης, παρέχονται κοινωνικές υπηρεσίες από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Τέλος, οργανώνονται ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, ενώ το κέντρο παρέχει στα παιδιά ένα μικρό κολατσιό κάθε μέρα, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, αν σκεφτεί κανείς ότι κάποια από αυτά ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Η ΟΙΕΛΕ στην «Καρδιά Χωρίς Σύνορα»

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γ. Χριστόπουλος έλαβε πρόσκληση γνωριμίας από την «Καρδιά Χωρίς Σύνορα» μέσω των μοναχών της Αδελφότητας. Άλλωστε, το έργο των frères είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια στην ελληνική εκπαίδευση, καθώς έχουν υπηρετήσει στα Λεόντεια Σχολεία και είχαν συνεργαστεί με τον αείμνηστο Μιχάλη Κουρουτό. Το έργο αυτό δεν περιορίζεται όμως μόνο στο χώρο της τυπικής εκπαίδευσης και στην «Καρδιά Χωρίς Σύνορα». Οι αδελφοί παρέχουν προγράμματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες και συμβουλευτικής σε μητέρες μετανάστριες.

Οργανώθηκε μια συνάντηση όπου προσκλήθηκαν εκπρόσωποι της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος (παράρτημα Αχαρνών) και του Δήμου Αχαρνών. Παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Ένωσης Λίτσα Αλεξάνδρου-Πανά και η Γραμματέας Αναστασία Παμουκτσόγλου, ενώ μέσω του Υπεύθυνου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βαγγέλη Κατάρα, εκφράστηκε η πρόθεση να βοηθηθεί το έργο του Κέντρου.

Η Ομοσπονδία μας βρίσκεται πάντοτε δίπλα σε δράσεις ενάντια στις κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες. Για το λόγο αυτό παρουσιάζουμε σήμερα τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία της Μαριανής Αδελφότητας και κοινοποιούμε τη δράση της «Καρδιάς Χωρίς Σύνορα» με στόχο να ευαισθητοποιηθούν εθελοντές συνάδελφοι για να συνδράμουν το έργο του κέντρου. Οι υπεύθυνοι της «Καρδιάς» μας ενημέρωσαν ότι χρειάζονται εκπαιδευτικούς μία φορά την εβδομάδα ή έστω κάποιες φορές το μήνα.

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την ΟΙΕΛΕ στα τηλέφωνα 2105230819 και 2105238148, ή μέσω mail στο [email protected].

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δικαστήρια
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή σε ηθοποιό και σκηνοθέτη
Ένοχος με οριακή πλειοψηφία για βιασμό και απόπειρα βιασμού – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απόφαση του δικαστηρίου
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή σε ηθοποιό και σκηνοθέτη
dikastis.jpg
Λαμία: Μητέρα εγκατέλειψε το 9,5 ετών αυτιστικό παιδί της στα δικαστήρια και εξαφανίστηκε
Δραματικές στιγμές μετά την απόφαση για αλλαγή επιμέλειας – Χωρίς φάρμακα, ιατρικό φάκελο και ρούχα το παιδί, στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρέθηκε...
Λαμία: Μητέρα εγκατέλειψε το 9,5 ετών αυτιστικό παιδί της στα δικαστήρια και εξαφανίστηκε
σούπερ μάρκετ
Νέα Ιωνία: Συναγερμός σε σούπερ μάρκετ λόγω καπνών στο υπόγειο
Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και προληπτική εκκένωση του καταστήματος – Δεν εντοπίστηκε φωτιά, πιθανό τεχνικό πρόβλημα στο μηχανοστάσιο.
Νέα Ιωνία: Συναγερμός σε σούπερ μάρκετ λόγω καπνών στο υπόγειο