οιελε
Ιδρυσαν το Κέντρο Μελέτης «Καρδιά Χωρίς Σύνορα» και ξεκίνησαν να παρέχουν προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά, κατά κύριο λόγο μεταναστών και προσφύγων. Το Κέντρο φιλοξενεί περίπου 20-25 μαθητές

Η δραματική όξυνση των ανισοτήτων είναι το κύριο χαρακτηριστικό της εποχής μας και τα θύματα της κοινωνικής παθογένειας είναι κυρίως τα παιδιά.

Η Μαριανή Αδελφότητα, που στην Ελλάδα έχει εκπαιδευτική προσφορά 186 ετών προχώρησε το 2013, μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, στη δημιουργία μιας νέας κοινότητας αμιγώς φιλανθρωπικής με στόχο την προσφορά ενισχυτικής εκπαιδευτικής φροντίδας σε μια περιοχή που η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός ανθούν, στις Αχαρνές. 4 μοναχοί με τη βοήθεια λαϊκών της κοινότητας και εθελοντών εκπαιδευτικών (από τα Λεόντεια σχολεία αλλά και από τις γύρω περιοχές) ίδρυσαν το Κέντρο Μελέτης «Καρδιά Χωρίς Σύνορα» και ξεκίνησαν να παρέχουν προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά, κατά κύριο λόγο μεταναστών και προσφύγων. Το Κέντρο φιλοξενεί περίπου 20-25 μαθητές κάθε απόγευμα από τις 2:30 έως και τις 4:30 περίπου.

Δεν παρέχουν όμως μόνο εκπαιδευτικό έργο. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αθληθούν σε ειδικούς χώρους γύρω από το μελετητήριο, να παίξουν σκάκι, να διαβάσουν λογοτεχνία, να αποκτήσουν γνώσεις πληροφορικής, να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα της χώρας που τα φιλοξενεί. Επίσης, παρέχονται κοινωνικές υπηρεσίες από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Τέλος, οργανώνονται ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, ενώ το κέντρο παρέχει στα παιδιά ένα μικρό κολατσιό κάθε μέρα, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, αν σκεφτεί κανείς ότι κάποια από αυτά ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Η ΟΙΕΛΕ στην «Καρδιά Χωρίς Σύνορα»

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γ. Χριστόπουλος έλαβε πρόσκληση γνωριμίας από την «Καρδιά Χωρίς Σύνορα» μέσω των μοναχών της Αδελφότητας. Άλλωστε, το έργο των frères είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια στην ελληνική εκπαίδευση, καθώς έχουν υπηρετήσει στα Λεόντεια Σχολεία και είχαν συνεργαστεί με τον αείμνηστο Μιχάλη Κουρουτό. Το έργο αυτό δεν περιορίζεται όμως μόνο στο χώρο της τυπικής εκπαίδευσης και στην «Καρδιά Χωρίς Σύνορα». Οι αδελφοί παρέχουν προγράμματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες και συμβουλευτικής σε μητέρες μετανάστριες.

Οργανώθηκε μια συνάντηση όπου προσκλήθηκαν εκπρόσωποι της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος (παράρτημα Αχαρνών) και του Δήμου Αχαρνών. Παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Ένωσης Λίτσα Αλεξάνδρου-Πανά και η Γραμματέας Αναστασία Παμουκτσόγλου, ενώ μέσω του Υπεύθυνου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βαγγέλη Κατάρα, εκφράστηκε η πρόθεση να βοηθηθεί το έργο του Κέντρου.

Η Ομοσπονδία μας βρίσκεται πάντοτε δίπλα σε δράσεις ενάντια στις κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες. Για το λόγο αυτό παρουσιάζουμε σήμερα τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία της Μαριανής Αδελφότητας και κοινοποιούμε τη δράση της «Καρδιάς Χωρίς Σύνορα» με στόχο να ευαισθητοποιηθούν εθελοντές συνάδελφοι για να συνδράμουν το έργο του κέντρου. Οι υπεύθυνοι της «Καρδιάς» μας ενημέρωσαν ότι χρειάζονται εκπαιδευτικούς μία φορά την εβδομάδα ή έστω κάποιες φορές το μήνα.

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την ΟΙΕΛΕ στα τηλέφωνα 2105230819 και 2105238148, ή μέσω mail στο [email protected].

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπούλινγκ
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
Πρόσκληση σε Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού από τη Δ.Π.Ε. Αν....
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
ypoyrgeiopaidias_aftodioikisi_9.jpg
Πρότυπα Σχολεία: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα λάθη και τις αστοχίες στις εξετάσεις
Διευκρινίσεις σχετικά με τα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Γυμνάσια
Πρότυπα Σχολεία: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα λάθη και τις αστοχίες στις εξετάσεις