αξιολογηση
Επειδή το Υπ.Παιδείας συνεχίζει τις δικαστικές διαμάχες απέναντι στον κλάδο και την ΑΔΕΔΥ

«Η επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από τη ΔΟΕ αποτελεί μονόδρομο στην περίπτωση που το ΥΠΑΙΘΑ επιχειρήσει να συνεχίσει τις δικαστικές διαμάχες απέναντι στον κλάδο και την ΑΔΕΔΥ που συμπαραστέκεται εμπράκτως στον αγώνα μας», τονίζει σε σετική του ανακοίνωση το  Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι στόχος είναι η συνέχιση του αγώνα συντεταγμένα με εμπλουτισμό των δράσεών μας και με ανάδειξη των συνεπειών της «αξιολόγησης» τόσο εντός του κλάδου όσο και  σε επίπεδο κοινωνίας και προσθέτουν:

«Προχωράμε δυναμικά, μαχητικά με αξιοποίηση όλων των όπλων που διαθέτει το συνδικαλιστικό κίνημα στα χέρια του και με αξιοποίηση όλων των εργαλείων την κατάλληλη χρονική στιγμή για να διασφαλίσουμε τον παιδαγωγικό και κοινωνικό μας ρόλο, το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου και φυσικά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. τόσο στο ΔΣ της ΔΟΕ όσο και στους δεκάδες Συλλόγους Εκπαιδευτικών, που έχει ισχυρή παρουσία, πρωτοστάτησε στη μάχη του Κλάδου απέναντι στην επιχειρούμενη κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοθετικό πλαίσιο της «αξιολόγησης» που έχει ψηφίσει.

Η στρατηγική επιλογή του Κλάδου με τα ενιαία κείμενα, που για τρίτη χρονιά κατατίθενται μαζικά από τους Συλλόγους Διδασκόντων σε ολόκληρη τη χώρα, έχει αποτρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης για τη μετακύλιση των προβλημάτων της δημόσιας εκπαίδευσης στις πλάτες των εκπαιδευτικών. Παράλληλα με το μπλοκάρισμα της επιχειρούμενης κατηγοριοποίησης των σχολείων, τα ενιαία κείμενα, κρατούν ζωντανή τη μάχη για τα επόμενα βήματα που επιδιώκει η κυβέρνηση της ΝΔ να εφαρμοστούν άμεσα.

Τη φετινή χρονιά ο μεγάλος αγώνας δίνεται κυρίως στο επίπεδο της ατομικής αξιολόγησης. Κινούμαστε με βάση την ομόφωνη απόφαση της 92ης Γενικής Συνέλευσης του Κλάδου για προκήρυξη Απεργίας – Αποχής, με βασικό όπλο τη θέση της ΔΟΕ για την αξιολόγηση που προτείνει ο κλάδος (88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ) και τη στηρίζουμε αταλάντευτα.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε πως οι διεκδικήσεις και οι θέσεις μας για τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς είναι απαραίτητο να λαμβάνουν υπόψη τη διασφάλιση της υπηρεσιακής μας κατάστασης και στο πεδίο του αγώνα να εκφράζονται τόσο με σαφήνεια θέσεων όσο και με κινηματικές διαδικασίες και ενέργειες που θα υπηρετούν τον αγώνα που δίνουμε κι όχι το ανάποδο.

Έχει αποδειχτεί πως ο αγώνας μας ενάντια στην «αξιολόγηση» της κυβέρνησης της ΝΔ, που αν περάσει θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του σχολείου όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, είναι αγώνας μακράς χρονικής διάρκειας. Επομένως, κάθε βήμα στην τακτική που ακολουθούμε είναι ανάγκη να εξετάζεται προσεκτικά, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου και την προοπτική του αγώνα που δίνουμε.

Με βάση το στέρεο σκεπτικό μας χαράσσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, και δηλώνουμε πως η επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από τη ΔΟΕ αποτελεί μονόδρομο στην περίπτωση που το ΥΠΑΙΘΑ επιχειρήσει να συνεχίσει τις δικαστικές διαμάχες απέναντι στον κλάδο και την ΑΔΕΔΥ που συμπαραστέκεται εμπράκτως στον αγώνα μας.  Στόχος μας είναι η συνέχιση του αγώνα συντεταγμένα με εμπλουτισμό των δράσεών μας και με ανάδειξη των συνεπειών της «αξιολόγησης» τόσο εντός του κλάδου όσο και  σε επίπεδο κοινωνίας.

Προχωράμε δυναμικά, μαχητικά με αξιοποίηση όλων των όπλων που διαθέτει το συνδικαλιστικό κίνημα στα χέρια του και με αξιοποίηση όλων των εργαλείων την κατάλληλη χρονική στιγμή για να διασφαλίσουμε τον παιδαγωγικό και κοινωνικό μας ρόλο, το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου και φυσικά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους για τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης, για τα σχολεία που ονειρευόμαστε, για την ποιοτική και αναβαθμισμένη εκπαίδευση που έχουν ανάγκη οι μαθητές μας και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας.

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aytokinito
Γιατί η Αθήνα πνίγεται στην κίνηση;
Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Αθήνα αποτελεί καθημερινό φαινόμενο για χιλιάδες οδηγούς, με την κατάσταση στους δρόμους να γίνεται ολοένα και πιο...
Γιατί η Αθήνα πνίγεται στην κίνηση;
Κινητό στο αυτοκίνητο
Κινητό στο φανάρι: Ποιο είναι το πρόστιμο και τι προβλέπει ο ΚΟΚ
Η χρήση του κινητού τηλεφώνου την ώρα της οδήγησης αποτελεί μία από τις πιο συχνές αλλά και επικίνδυνες συνήθειες των οδηγών.
Κινητό στο φανάρι: Ποιο είναι το πρόστιμο και τι προβλέπει ο ΚΟΚ
Λεμόνια
Λεμόνι: Με ποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει στον καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης
Η σωστή ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα αποτελεί βασικό παράγοντα για την πρόληψη αλλά και τη διαχείριση προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης τύπου 2...
Λεμόνι: Με ποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει στον καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης