εκπαιδευτικοσ
Παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ τη Δευτέρα 15/1 στις 2.30 μ.μ. στη Διεύθυνση

Καταγγελία για απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων μέσω των Διευθυντών Εκπαίδευσης Ημαθίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης, κάνει η Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Οπως τονίζει η ΕΛΜΕ, πρόκειται για  επιχείρηση πειθαρχικών διώξεων μελών της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ και του ΔΣ της για τη στάση τους σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της Ε ΕΛΜΕ-Θ!

Οι πειθαρχικές διώξεις ξεκίνησαν με την πειθαρχική δίωξη κατά του συναδέλφου Βασίλη Μορέλα που υπηρετεί φέτος σε σχολείο της Ημαθίας, η οποία, όπως εγγράφως του ανακοινώθηκε, «διενεργείται για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη ΓΣ. Η ΕΔΕ γίνεται με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Οι διώξεις συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη και από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά τριών μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (Χρήστου Ζαγανίδη, πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Στεφανίδου Σοφία, ταμίας και Φραντζέσκου Σίσσυ, αντιπρόεδρος).

Η ΕΛΜΕ καλεί τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ημαθίας να σταματήσουν τώρα τις πειθαρχικές διώξεις κατά του Βασίλη Μορέλα και μελών του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ.

«Απαιτούμε να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις αποφάσεις και στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Καλούμε τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ να βγάλουν αντίστοιχες ανακοινώσεις και να καλέσουν τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ τη Δευτέρα στις 2.30μμ στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης», τονίζει

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Πρωτοφανής απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων μας και απόλυτη εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη, μέσω των Διευθυντών Εκπαίδευσης Ημαθίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης, αποτελεί η επιχείρηση πειθαρχικών διώξεων μελών της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ και του ΔΣ της για τη στάση τους σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της Ε ΕΛΜΕ-Θ!

Οι πειθαρχικές διώξεις ξεκίνησαν με την πειθαρχική δίωξη κατά του συναδέλφου Βασίλη Μορέλα που υπηρετεί φέτος σε σχολείο της Ημαθίας, η οποία, όπως εγγράφως του ανακοινώθηκε, «διενεργείται για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη ΓΣ. Η ΕΔΕ γίνεται με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Οι διώξεις συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη και από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά τριών μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (Χρήστου Ζαγανίδη, πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Στεφανίδου Σοφία, ταμίας και Φραντζέσκου Σίσσυ, αντιπρόεδρος). Σε τρεις παραστάσεις διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ και συναδέλφων που έγιναν πριν και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι δεν θα ξεκινήσει ΕΔΕ, ότι θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο, ενώ αρνήθηκε να δώσει στους συναδέλφους μέλη της ΕΛΜΕ που διώκονται το φάκελο που παρέλαβε από τον εισαγγελέα, όπως και να ενημερώσει οτιδήποτε σχετικά με τη δίωξη (πότε παρέλαβε το φάκελο, αν έχει ήδη ξεκινήσει τις ΕΔΕ, κ.ά.).

Επέμενε ότι θα ενημερωθούμε υπηρεσιακά. Η απαράδεκτη στάση του αποδεικνύει όχι μόνο ότι δεν έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, που είναι το αίτημα των ΕΛΜΕ, αλλά ότι ήδη έχει ξεκινήσει τις διεργασίες, γιατί αλλιώς, μετά από τρεις παραστάσεις διαμαρτυρίας, ό ίδιος θα έπρεπε να επιβεβαιώσει ότι αποδέχεται το αίτημα των ΕΛΜΕ και μάλιστα όταν σε όλες τις διαμαρτυρίες οι διωκόμενοι είναι παρόντες και έχουν δικαίωμα να ενημερωθούν για τις αποφάσεις που τους αφορούν.

Η Διοίκηση κινείται ύπουλα γιατί έχει επίγνωση για την κατακραυγή του κλάδου να διώκονται μέλη του ΔΣ και της ΕΛΜΕ σε σύμπλευση της διοίκησης και της παραδιοίκησης και σε εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη. Μάλιστα ο κ. Ρουμπίδης που συμμετείχε στις κοπές της πίτας και σε εκδηλώσεις της ΔΑΚΕ της Ε ΕΛΜΕ-Θ, πήρε μέρος στη ΓΣ που διέγραψε το ΧΒ για να τον στηρίξει, ενώ ανήκε σε άλλη ΕΛΜΕ, δεν αντέδρασε στα αίσχη που έκανε ο ίδιος και μέλη της ΔΑΚΕ για να διαλύσουν τη ΓΣ και θα περίμενε κανείς, αν είχε στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία, να είχε ζητήσει την εξαίρεσή του από τις διώξεις μας γιατί αποδεδειγμένα έχει ταυτιστεί με την παράταξη της ΔΑΚΕ και τους διώκτες της ΕΛΜΕ. Το ίδιο φυσικά θα έπρεπε να είχαν κάνει κι οι αντικαταστάτες του στη Διοίκηση, η κ. Τιρικανίδου και ο κ. Δανδίκας, από τους πρωταγωνιστές στις βιαιότητες των μελών της ΔΑΚΕ στη ΓΣ της ΕΛΜΕ και των μηνύσεων κατά της ΕΛΜΕ και των μελών της, που έχουν χρηστεί μέλη της Διοίκησης!

Στο συνάδελφο Β. Μορέλα ασκείται πειθαρχική δίωξη και ΕΔΕ μετά από εισαγγελική παρέμβαση γιατί έχει μηνυθεί και ο ίδιος και μέλη του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ που υπερασπίστηκαν ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ, τη ΓΣ, το σωματείο και τις διαδικασίες του.

Μέλη του ΔΣ και μέλη της ΕΛΜΕ διατάσσονται να απολογηθούν για τη στάση τους στη ΓΣ, δηλαδή η απόλυτη εφαρμογή από το κράτος του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζιδάκη, μάλιστα εφαρμόζεται δια μέσου των Διευθυντών Εκπαίδευσης που με ρόλο διεκπεραιωτών επιχειρούν να του δώσουν νομιμοποιητική υπόσταση. Επιδιώκουν να επιβάλλουν κυριολεκτικά το φακέλωμα των διαδικασιών των ΓΣ και να καταργήσουν στοιχειώδεις συνδικαλιστικές αρχές της ελεύθερης έκφρασης των συνδικαλιστικών οργάνων και των μελών τους και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ημαθίας αναλαμβάνουν σε εντεταλμένη υπηρεσία να διεκπεραιώσουν διαδικασίες οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί από τα δικαστήρια και αναμειγνύονται ξεκάθαρα σ αυτά μέσω πειθαρχικών διώξεων που θα χρησιμοποιηθούν στις δικαστικές προσφυγές κατά της ΕΛΜΕ και των μελών της.

Καμία πειθαρχική δίωξη στον συνάδελφο Βασίλη Μορέλα και στα μέλη του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ που υπερασπίστηκαν τις αποφάσεις και τις διαδικασίες της ΓΣ και του σωματείου. Ο κλάδος έκρινε ότι κανείς δεν μπορεί να έχει καμία ασυλία για τις πράξεις του και πήρε αποφάσεις, με τη διαγραφή του ΧΒ, ότι οι εκπρόσωποί του θα κρίνονται για όλη τη δράση τους και για την ηθική υπόσταση που οφείλουν να επιδεικνύουν με τη στάση τους. Με αυτήν την απόφασή της πορεύεται η Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ και καμία δικαστική προσφυγή και πειθαρχική δίωξη δεν πρόκειται να την αλλάξει. Η ΓΣ της διαγραφής του ΧΒ είναι ισχυρή! Ο καθείς εκεί που ετάχθη, άλλοι με τον κλάδο και άλλοι με τα δικαστήρια, τη διοίκηση και τις πειθαρχικές διώξεις.

Καλούμε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ημαθίας να σταματήσουν τώρα τις πειθαρχικές διώξεις κατά του Βασίλη Μορέλα και μελών του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ.

Απαιτούμε να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις αποφάσεις και στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ να βγάλουν αντίστοιχες ανακοινώσεις και να καλέσουν τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ τη Δευτέρα στις 2.30μμ στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει αντίστοιχες αποφάσεις στήριξης της ΕΛΜΕ και των διωκόμενων μελών του ΔΣ και της ΕΛΜΕ και να πάρει πρωτοβουλίες για να σταματήσουν τώρα οι πειθαρχικές διώξεις.

Καλούμε τα μέλη της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και των παρατάξεων της ΑΔΕΔΥ που τη Δευτέρα θα είναι στη Θεσσαλονίκη να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της Δευτέρας τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς, μέλη του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ και να απαιτήσουν να σταματήσουν οι πειθαρχικές διώξεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα νέα εφάπαξ για τους εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δικαστήριο
Θεσσαλονίκη: Ένοχος για ανθρωποκτονία ο μητροκτόνος της Χαλκηδόνας - Τι ποινή του επιβλήθηκε
Σε κάθειρξη καταδικάστηκε 35χρονος στη Θεσσαλονίκη που είχε δολοφονήσει την μητέρα του
Θεσσαλονίκη: Ένοχος για ανθρωποκτονία ο μητροκτόνος της Χαλκηδόνας - Τι ποινή του επιβλήθηκε
Giannakis
Συγκινεί ο μικρός Γιαννάκης: «Έχουμε δεύτερο όροφο στο σχολείο και δεν μπορώ να πάω»
Συγκίνηση προκαλεί ο μικρός Γιαννάκης για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο σχολικό χώρο
Συγκινεί ο μικρός Γιαννάκης: «Έχουμε δεύτερο όροφο στο σχολείο και δεν μπορώ να πάω»