Κενά στα σχολεία του Ηρακλείου: «Τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα σχολεία, χωρίς δασκάλους»
«Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα κενά είναι πάνω από 400 ενώ στη Δευτεροβάθμια πάνω από 300»

«Δεν σταματάμε εδώ και δεν θα περιμένουμε!» διαμηνύουν οι γονείς των μαθητών του Δήμου Ηρακλείου, καθώς προχωρούν σε παρεμβάσεις για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία της περιοχής.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι  στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα κενά είναι πάνω από 400 ενώ στη Δευτεροβάθμια πάνω από 300» αναφέρουν

«Η ουσία και το συμπέρασμα που βγαίνει από τις σημερινές αυτές παρεμβάσεις αλλά και τις καταγγελίες που έρχονται στην Ένωση μας κάθε μέρα είναι ότι η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο! Η κυβέρνηση αλλά και η δημοτική αρχή άνοιξαν τα σχολεία όπως κάθε χρόνο στις 11/9 μόνο για το θεαθήναι! Στην πραγματικότητα τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα σχολεία, χωρίς δασκάλους ενώ τα πιο ευάλωτα παιδιά που χρειάζονται ειδική βοήθεια (παράλληλη στήριξη, τμήματα ένταξης, σχολικούς νοσηλευτές, κλπ) ΠΟΤΕ δεν ξεκινούν 11/9 αλλά από αρχές Οκτώβρη στην καλύτερη περίπτωση!» προσθέτουν.

Η ανακοίνωση των γονέων

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Μέλη του ΔΣ της Ένωσης μας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Γ. Χατζηγεωργίου σήμερα από το πρωί περιόδευσαν σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες που σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολείων του δήμου μας, καθώς εδώ και μια εβδομάδα που έχουν ανοίξει τα σχολεία, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη υπολειτουργούν λόγω των πολύ μεγάλων κενών σε προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι  στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα κενά είναι πάνω από 400 ενώ στη Δευτεροβάθμια πάνω από 300! Ειδικότερα τεράστιες ελλείψεις υπάρχουν σε ειδικούς παιδαγωγούς για παράλληλη στήριξη και τμήματα ένταξης που οδηγούν- και δικαίως- σχολεία σε καταλήψεις όπως στο 3ο Γυμνάσιο από σήμερα! Επίσης πολύ μεγάλα προβλήματα υπάρχουν στα σχολικά κτήρια που άνοιξαν όπως όπως  χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες συντηρήσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμη και μικροτραυματισμοί από σπασμένα τζάμια, υαλότουβλα, σχολικά έπιπλα κατεστραμμένα κλπ.

Αναλυτικότερα: στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης δεν έγινε δυνατόν να γίνει συνάντηση με τον διευθυντή κ. Μπελαδάκη ο οποίος απουσίαζε. Να σημειώσουμε δε ότι ούτε ο κ. Θεοφάνους, αρμόδιος για τα ζητήματα ειδικής αγωγής, μας δέχτηκε αλλά μας παρέπεμψε στον άφαντο κ. Μπελαδάκη! Αν και από τη μεριά μας έγινε προσπάθεια για συνάντηση ή έστω για μια τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Μπελαδάκης δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας! Έτσι άφησε αναπάντητα τα δεκάδες αιτήματα γονέων που καταφθάνουν κάθε μέρα στην ένωση μας ως καταγγελίες. Ενδεικτικά να δώσουμε μια εικόνα:

Στα Νηπιαγωγεία: αυτή τη στιγμή το 46ο νηπιαγωγείο Ηρακλείου είναι υπό έξωση μιας και τελείωσε η μίσθωση από το Δήμο!! Ενώ υπάρχουν ακόμη  κενά σε νηπιαγωγούς για την κάλυψη του ολοήμερου (πχ 58ο νηπιαγωγείο) καθώς και κενά στις δασκάλες αγγλικών.

Στα Δημοτικά: λείπουν πολλές ειδικότητες όπως για εικαστικά, μουσική, θεατρική αγωγή, πληροφορική, κλπ. Ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν όπως πέρισυ, σοβαρά στεγαστικά προβλήματα στο δημοτικό Βασιλειών στο δημοτικό Κάτω Ασιτών  που πλημμυρίζει κάθε χρόνο, στο 3ο δημοτικό Αλικαρνασσού με το επικίνδυνο πρανές κά. Επίσης καταγγελίες έχουμε από το 48ο δημοτικό σχετικά με την  πρωινή υποδοχή του ολοήμερου.

Ειδική Αγωγή και ειδικό προσωπικό: εδώ η κατάσταση είναι οριακή! Υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες για ελαχιστοποίηση προσλήψεων ειδικών παιδαγωγών: υπάρχουν έγγραφες καταγγελίες γονιών που τα παιδιά τους «μοιράζονται» στα δυο έναν ειδικό παιδαγωγό ή και καταγγελίες ότι δεν έχει έρθει καν ειδικός παιδαγωγός (58ο Νηπιαγωγείο, 14ο δημοτικό, Καπετανάκειο κα). Επίσης τραγική φαίνεται να είναι η κατάσταση με τις προσλήψεις νοσηλευτών ειδικά για τα περιστατικά με διαβήτη όπως την πολύ σοβαρή περίπτωση του παιδιού στο δημοτικό Βασιλειών που έχει μείνει ακάλυπτο!

Στην Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης έγινε συνάντηση του κλιμακίου της Ένωσης μας με την αναπληρώτρια διευθύντρια κα. Μακρυγιαννάκη. Αφού αναδείξαμε τα τεράστια κενά σε όλες τις ειδικότητες και κυρίως στην ειδική αγωγή η κα Μακρυγιαννάκη μας απάντησε ότι η διεύθυνση έχει καταγράψει όλα τα κενά, τα έχει στείλει στο Υπουργείο και περιμένει να καλυφθούν σε ποσοστό τουλάχιστον 90% στην επόμενη φάση προσλήψεων αναπληρωτών που θα γίνει από 29/9 και θα φθάσουν στα σχολεία 5-6/10! Μας συνέστησε υπομονή ως τότε και ότι άλλες χρονιές η δεύτερη φάση καθυστερούσε πολύ περισσότερο…

Επίσης παρέμβαση έγινε στην τεχνική υπηρεσία του Δ. Ηρακλείου που είναι αρμόδια για το κτηριακό των σχολείων σχετικά με ελλείψεις και ζημιές που δεν έχουν ακόμη επιδιορθωθεί από πέρυσί όπως πχ στο 3ο Γυμνάσιο. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης μας με την γραμματεία της τεχνική υπηρεσίας, φαίνεται ότι άμεσα θα στείλει τεχνικούς για να επιδιορθωθούν οι ζημιές.

Η ουσία και το συμπέρασμα που βγαίνει από τις σημερινές αυτές παρεμβάσεις αλλά και τις καταγγελίες που έρχονται στην Ένωση μας κάθε μέρα είναι ότι η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο! Η κυβέρνηση αλλά και η δημοτική αρχή άνοιξαν τα σχολεία όπως κάθε χρόνο στις 11/9 μόνο για το θεαθήναι! Στην πραγματικότητα τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα σχολεία, χωρίς δασκάλους ενώ τα πιο ευάλωτα παιδιά που χρειάζονται ειδική βοήθεια (παράλληλη στήριξη, τμήματα ένταξης, σχολικούς νοσηλευτές, κλπ) ΠΟΤΕ δεν ξεκινούν 11/9 αλλά από αρχές Οκτώβρη στην καλύτερη περίπτωση!

Γιαυτό στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα πολλών σχολείων των οποίων οι μαθητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταλήψεις στο δήμο μας, όπως το 3οι Γυμνάσιο που τα παιδιά διεκδικούν δασκάλους και αξιοπρεπή σχολειά! Βρισκόμαστε στο πλευρό τους και μαζί θα παλέψουμε να αλλάξουμε τη ζοφερή αυτή πραγματικότητα!

Δεν σταματάμε εδώ και δεν θα περιμένουμε!

Καλούμε γονείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά και συλλόγους γονέων να συνεχίσουν να επικοινωνούν με την Ένωση μας τηλεφωνικά, με επιστολές ή με όποιον πρόσφορο τρόπο διαθέτουν! Η Ένωση μας συλλέγει τα στοιχεία, τα απευθύνει στους αρμόδιους και διεκδικεί απαντήσεις δημοσιοποιώντας την κατάσταση αυτή!  Δεν θα σταματήσουμε μέχρι και ο τελευταίος δάσκαλός/καθηγητής/ ειδικός παιδαγωγός / βοηθητικό προσωπικό/ καθαρίστρια/ να τοποθετηθεί εκεί που πρέπει! Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση όλων αυτών των ανθρώπων ώστε να παρέχουν στα παιδιά μας από την ΠΡΩΤΗ μέρα μόρφωση και ζωή μέσα σε ένα σχολείο αξιοπρεπές, κατάλληλο και ασφαλές!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη καθηγήτρια σε σχολική εκδρομή επειδή μαθητής είχε πάνω του κάνναβη και σουγιά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα