Εκπαίδευση
«Η αξιολόγηση δε θα περάσει» λένε οι εκπαιδευτικοί του Α’ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Ξεπέρασε το 85% η συμμετοχή στην απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης στον Α’ Σύλλογο Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, στις 22 από τις 26 σχολικές μονάδες του Συλλόγου, 495 στους 580 εκπαιδευτικούς, δηλαδή ποσοστό 85,34% συμμετέχει στην απεργία-αποχή από τους μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Α’ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

Ούτε βήμα πίσω: η αξιολόγηση δε θα περάσει

Πάνω από 85% η συμμετοχή στην απεργία-αποχή στον Σύλλογό μας

  Συγκεκριμένα, στις 22 από τις 26 σχολικές μονάδες του Συλλόγου μας (που αφορούν οι συγκεκριμένες διατάξεις) όπου ήδη έχει πρωτοκολληθεί η δήλωση με τις υπογραφές των συναδέλφων, 495 στους 580 εκπαιδευτικούς, δηλαδή ποσοστό 85,34% συμμετέχει στην απεργία-αποχή από τους μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε αυτά τα σχολεία η συγκεκριμένη αξιολογική διαδικασία ακυρώνεται, αφού είτε απέχει ο/η διευθυντής/ντρια, είτε όλοι οι εκπαιδευτικοί, οπότε δεν μπορεί να οριστεί μέντορας/συντονιστής, είτε η συντριπτική πλειοψηφία τους, οπότε ακόμα κι αν οριστεί δεν υπάρχει εκπαιδευτικό σώμα διαθέσιμο για να συνεργαστεί.

Μπροστά στο μαζικό κύμα συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην Απεργία-Αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ, το Υπουργείο Παιδείας πανικόβλητο, προσφεύγει για τέταρτη φορά δικαστικά για να βγάλει την Απεργία-Αποχή παράνομη και καταχρηστική, καταφεύγοντας για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή.

Το μέγεθος της αντιδημοκρατικής εκτροπής αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το εξώδικο του ΥΠΑΙΘ παραδόθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 11:30, ζητώντας να παρευρεθεί η ΔΟΕ στη δίκη που ορίστηκε την ίδια ημέρα στις 13:00!!Παρ' όλα αυτά, το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα της ΔΟΕ για αναβολή και η δίκη θα γίνει τη Δευτέρα 26/9, στις 13.15, στην Ευελπίδων.

ΔΕ ΘΑ τους ΠΕΡΑΣΕΙ

Ό,τι κι αν κάνουν η αγωνιστική διάθεση του κλάδου δεν κάμπτεται. Ό,τι κερδίζει η κυβερνητική εξουσία στους διαδρόμους του Υπουργείου ή της Βουλής και στις αίθουσες των δικαστηρίων γίνεται σκόνη όταν επιχειρεί να περπατήσει στις κακοτράχαλες ράχες της σχολικής πραγματικότητας.

Συσπειρωνόμαστε γύρω από τους Συλλόγους μας και την Ομοσπονδία.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ  ΑΠΟ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ !

Καλούμε όσες και όσους συναδέλφους δεν έχουν ακόμη υπογράψει και όσα σχολεία δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών να την υλοποιήσουν άμεσα και με καθολική συμμετοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ κηρύσσει στάση εργασίας για τη Δευτέρα 26/9, από τις 8:15 έως τις 11:30 για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση. Η στάση εργασίας λειτουργεί συμπληρωματικά με εκείνη της ΔΟΕ.

Καλούμε, Δευτέρα 26/9 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΔΟΕ στις 12.30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΟΠΣΥΔ - Αναπληρωτές: Οδηγίες εγγραφής αναπληρωτών

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

dolofonia_12xronis
Δολοφονία 12χρονης Λουίζε: Οι συμμαθήτριές της τη μαχαίρωσαν 32 φορές με λίμα νυχιών
Σοκάρει το έγκλημα στην Γερμανία με τη δολοφονία της 12χρονης Λουίζε - Οι συμμαθήτριές της τη μαχαίρωσαν 32 φορές με λίμα νυχιών
Δολοφονία 12χρονης Λουίζε: Οι συμμαθήτριές της τη μαχαίρωσαν 32 φορές με λίμα νυχιών