Alexandros Michailidis / SOOC
«ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να κηρύξουν 24ωρη απεργία για την ημέρα εκδίκασης της Απεργίας Αποχής της ΔΟΕ» ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Για τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία - αποχή της ΔΟΕ από τις διαδικασίες της αξιολόγησης.

«Η Κεραμέως, πατώντας στον νομό Χατζηδάκη, αποπειράται να βγάλει, τρίτη φορά, μια ακόμη απεργία των εκπαιδευτικών παράνομη! Να μην περιμένουμε στιγμή! Υπογράφουμε ΤΩΡΑ όλες και όλοι το χαρτί της απεργίας αποχής της ΔΟΕ! Η απάντησή μας μέχρι την Δευτέρα πρέπει να είναι ηχηρή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης».

«Οι δικαστικές αποφάσεις εξπρές δείχνουν τον φόβο τους! Η Κεραμέως δεν κατάφερε να βρει τους πρόθυμους που αναζητούσε στα σχολεία! Η προσφυγή της στα δικαστήρια δείχνει για ακόμα μια φορά την αδυναμία της να αποδεχτεί την ήττα της!» προσθέτει.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης»:

Η Κεραμέως προσπαθεί να βγάλει ΞΑΝΑ παράνομη την απεργία αποχή της ΔΟΕ και τα δικαστήρια έδωσαν αναβολή! Απαιτούμε να κηρυχθεί ΤΩΡΑ 24ωρη Απεργία την Δευτέρα 26/9 και να είμαστε όλες/ όλοι στα δικαστήρια!

Ο ολοκληρωτισμός του ΥΠΑΙΘ δεν έχει προηγούμενο! Η Κεραμέως παρέδωσε εξώδικο για την απεργία αποχή της ΔΟΕ στις 11.30 το πρωί και ορίστηκε δικάσιμος στις 13.00 το μεσημέρι! Η αστική δικαιοσύνη για την εργοδοσία κινείται με αστραπιαία ταχύτητα!

Τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για την Δευτέρα 26/9!

Τώρα είναι η ώρα να βγούμε στον δρόμο! Η Κεραμέως, πατώντας στον νομό Χατζηδάκη, αποπειράται να βγάλει, τρίτη φορά, μια ακόμη απεργία των εκπαιδευτικών παράνομη! Να μην περιμένουμε στιγμή!

Υπογράφουμε ΤΩΡΑ όλες και όλοι το χαρτί της απεργίας αποχής της ΔΟΕ! Η απάντησή μας μέχρι την Δευτέρα πρέπει να είναι ηχηρή! Καλούμε όλες τις ομοσπονδίες να κηρύξουν 24ωρη απεργία την Δευτέρα και να είμαστε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στα δικαστήρια!

Ο ολοκληρωτισμός τους ΔΕΝ θα περάσει! Οι δικαστικές αποφάσεις εξπρές δείχνουν τον φόβο τους! Η Κεραμέως δεν κατάφερε να βρει τους πρόθυμους που αναζητούσε στα σχολεία! Η προσφυγή της στα δικαστήρια δείχνει για ακόμα μια φορά την αδυναμία της να αποδεχτεί την ήττα της! Την ίδια στιγμή, η αξιοποίηση του νόμου Χατζηδάκη είναι καθημερινή και πάγια τακτική της κυβέρνησης, καθώς όποιος κλάδος κινείται ή σηκώνει κεφάλι, επιδιώκουν να κατασταλεί!

Όπως και στην 11η Οκτώβρη, όλος ο κόσμος της εκπαίδευσης την Δευτέρα 26/9 να είναι στο δρόμο! Με δύναμη και μαχητικότητα για το σχολείο και την κοινωνία που ονειρευόμαστε! Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα με συντονισμό συλλόγων

Θα νικήσουμε!

Η απεργία αποχή της ΔΟΕ ισχύει κανονικά! Αν το δικαστήριο την κρίνει παράνομη, η ΔΟΕ οφείλει να την επαναπροκηρύξει. Η ΓΣ του Αριστοτέλη έχει αποφασίσει ότι αν για οποιονδήποτε λόγο μπλοκάρει η ΑΑ της ΔΟΕ, θα προχωρήσει το ίδιο σε προκήρυξη νέας! Καλούμε άμεσα σε συντονισμό σωματείων για την οργάνωση της συνέχισης του αγώνα!

Τώρα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να κηρύξουν 24ωρη απεργία για την ημέρα εκδίκασης της Απεργίας Αποχής της ΔΟΕ, Δευτέρα 26/9. Σε περίπτωση που η ΔΟΕ δεν το κάνει, ο σύλλογός μας θα έχει στάση εργασίας!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                      Η γραμματέας

Τάσσου Δήμητρα                            Πετροπούλου Έλενα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News