ανοικτά σχολεία αίθουσα
Απεργία- αποχή κήρυξε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ενάντια στις υπουργικές αποφάσεις για μέντορες και συντονιστές

Το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ομόφωνα αποφάσισε να κηρύξει απεργία- αποχή, για τις Υπουργικές Αποφάσεις για μέντορες και συντονιστές και καλούν τους εκπαιδευτικούς να μην τις εφαρμόσουν.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχει βάλει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους στα σχολεία, εκπαιδευτικούς, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας τα τελευταία χρόνια με τα σχέδια της για την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την αξιολόγηση. Παρά το γεγονός πως εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ, ΕΒΠ, γονείς και μαθητές βρέθηκαν στην αντίπερα όχθη του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης για τις διατάξεις που σχετίζονται με την κατηγοριοποίηση των σχολείων, οι τελευταίοι εξακολουθούν επίμονα να εφαρμόσουν στην πράξη την αξιολόγηση με νέες πτυχές του νόμου.

Οι αντιεκπαιδευτικοί αυτοί νόμοι για μέντορες και συμβούλους που γίνεται συζήτηση στους συλλόγους διδασκόντων, μόνο στόχο την αναβάθμιση του σημερινού σχολείου δεν έχει. Αντίθετα, σκοπό έχουν την υποβάθμιση του συλλόγου διδασκόντων και την λήψη αποφάσεων από λίγους ,την ενίσχυση της ατομικής αξιολόγησης στο όνομα του ελέγχου και της καθοδήγησης των εκπαιδευτικών, η εντατικοποίηση της εργασίας, η ενίσχυση του κλίματος φόβου και τρομοκρατίας, τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με τα δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες. Στα ίδια πλαίσια κυμαίνεται και η «ιδέα» του Υπουργείου για δημιουργία εκπαιδευτικών ομίλων, σε απογευματινές ώρες εκτός διδακτικού ωραρίου όπως και ο ηλεκτρονικός φάκελος, που έρχονται να συμπληρώσουν μια σειρά από αντιλαïκά μέτρα, και το βαρέλι δεν έχει πάτο, όπως φαίνεται, από τις διαθέσεις της κυβέρνησης. Το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ομόφωνα αποφάσισε να κηρύξει απεργία- αποχή, για τις Υπουργικές Αποφάσεις για μέντορες και συντονιστές, καλούμε τους συναδέλφους να μην τις εφαρμόσουν και τους καλύπτουμε και τους στηρίζουμε πλήρως.

Καλούμε:

 Όλα τα σωματεία να πάρουν μέτρα για την υλοποίηση της απόφασης για την απεργία – αποχή .

 Τους συναδέλφους ΕΕΠ- ΕΒΠ -μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων να δηλώσουν, πριν την έναρξη της διαδικασίας της συνεδρίασης, ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή, Τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί οργανωμένα , συλλογικά , μαζικά και μαχητικά ! Για την οργάνωση της απεργίας – αποχής σας στέλνουμε τη δήλωση συμμετοχής που θα πρέπει να υπογράψουν οι συνάδελφοι του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας - ΥΠΑΙΘ
Εγγραφές των εισαγομένων αλλοδαπών-αλλογενών και ομογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Εγγραφές των εισαγομένων αλλοδαπών - αλλογενών και ομογενών υποτρόφων του Ελληνικού Κράτους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.
Εγγραφές των εισαγομένων αλλοδαπών-αλλογενών και ομογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
doe
Αξιολόγηση: Νέα ενιαία κείμενα για τα σχολεία από τη ΔΟΕ
Νέα ενιαία κείμενα για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά δημοσιεύει η ΔΟΕ, τονίζοντας ότι «ακυρώνουμε στην πράξη την αξιολόγηση-χειραγώγηση-διάλυση του...
Αξιολόγηση: Νέα ενιαία κείμενα για τα σχολεία από τη ΔΟΕ
τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες, πλατεία
Τα μέτρα για τον κορονοϊό έφυγαν αλλά τα τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμια και πλατείες παραμένουν - Αντιδράσεις για την παράταση του μέτρου

Μέτρα για τον κορονοϊό μπορεί πλέον...

Τα μέτρα για τον κορονοϊό έφυγαν αλλά τα τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμια και πλατείες παραμένουν - Αντιδράσεις για την παράταση του μέτρου