ntoyntoyka
Alexandros Michailidis / SOOC
Μαζικός αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική - Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου καλεί την ΕΛΜΕ Ηρακλείου να συγκαλέσει άμεσα Γ.Σ και να καλέσει την ΟΛΜΕ για συνέλευση προέδρων με στόχο την προκήρυξη απεργίας άμεσα

Σε μαζικό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης καλεί η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου τη νέα σχολική χρονιά.

Παράλληλα, καλεί την ΕΛΜΕ Ηρακλείου να συγκαλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση και να καλέσει την ΟΛΜΕ για Συνέλευση Προέδρων με στόχο την προκήρυξη απεργίας άμεσα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

· ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ-ΦΤΩΧΕΙΑΣ-ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

· ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

· ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ «ΝΕΩΝ» ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ(ΜΕΝΤΟΡΕΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ)-ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

· ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ-ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ-ΜΟΝΙΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΤΩΤΩΝ-ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ (ΣΤΕΓΗ-ΣΙΤΙΣΗ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ)-ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

· ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ

· ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΑΜΕΣΑ Γ.Σ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗ Γ.Σ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΜΕΣΑ.

Συνάδελφοι, ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά και καλή δύναμη, μπροστά στην άγρια πολιτική της ακρίβειας,  της  φτώχειας, της ενεργειακής κρίσης,  της δραματικής μείωσης της αγοραστικής δύναμης του μισθού, των δυσβασταχτων ανατιμήσεων, που καθιστούν πολυτέλεια ακόμη και την αγορά βασικών ειδών πρώτης ανάγκης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ για τρία συναπτά χρόνια- έχοντας την απόλυτη στήριξη της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κλπ) και αξιοποιώντας και την πανδημία- επέτεινε την αντιλαϊκή πολιτική της μισθολογικής καθίζησης, της ελαστικής απασχόλησης, των απολύσεων, όπως δείχνει και ο αιματοβαμμένος αγώνας των εργατών στη «Μαλαματίνα», της ανεργίας, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας (ΔΕΗ-ΛΑΡΚΟ-ναυπηγεία, λιμάνια, αεροδρόμια κλπ), ενώ παράλληλα, με το σκάνδαλο των υποκλοπών,  συμπληρώνει τον αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη, επιδιώκοντας τον πλήρη εκφασισμό  εκφασισμό του δημόσιου βίου, την ισοπέδωση των δημοκρατικών κατακτήσεων και τη φίμωση του λαϊκού  και νεολαϊστικου κινήματος, όπως αποτυπώνεται και στην είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις σχολές.

Είναι προφανές ότι 15.000 υποκλοπές  επί κυβέρνησης ΝΔ και οι 11.οοο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  για λόγους «εθνικής ασφάλειας» στην πραγματικότητα επαναφέρουν στο προσκήνιο αλήστου μνήμης σκοτεινές περιόδους καταστολής του λαϊκού κινήματος και κήρυξής  του ως... εσωτερικού εχθρού!. Το τοπίο αυτό της μαύρης καταστολής συμπορεύεται με την καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος, τη βαριά φορολογία, την κατάργηση των ΣΣΕ, τις γενικευμένες απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, την ίδια στιγμή που χαρίζονται πλουσιπάροχα πολλά δις στους διαφόρους επιχειρηματικούς ομίλους.

Παρ/λα, ενώ τα σχολεία υπολειτουργούν, οι διορισμοί γίνονται με το σταγονόμετρο, η ελαστική απασχόληση γενικεύεται, μέτρα υγειονομικής προφύλαξης των σχολείων δεν λαμβάνονται, το ΥΠΑΙΘ εξαγγέλλει την εφαρμογή της «Ατομικής Αξιολόγησης», με Μέντορες-Παιδαγωγικούς Συντονιστές, Εκπαιδευτικούς Ομίλους κλπ, αναγνωρίζοντας υπερεξουσίες στους διευθυντές-managers,διασπώντας το σύλλογο, διαβαθμίζοντας τους εκπαιδευτικούς, φορτώνοντάς τους υπερωρίες μετά και κατά τη διάρκεια του εργασιακού ωραρίου και επιβάλλοντας το καθεστώς της πειθάρχησης, τρομοκράτησης, κατηγοριοποίησης και απόλυσης. Η δραματική φτωχοποίηση και η πείνα συμπορεύονται με το καθεστώς  της συνδικαλιστικής  φίμωσης, της διάλυσης των συλλόγων και της κατάργησης των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών κατακτήσεων, όπως επιβεβαιώνει και το έκτρωμα Χατζηδάκη.

Η πολιτική αυτή της δραματατικής φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων διαμορφώνεται στο τοπίο της αύξησης των υπερκερδών της ολιγαρχίας,  της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και με ανοιχτή την πληγή του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά  και με διόγκωση των ΝΑΤΟϊκών πολεμικών δαπανών που δεν έχουν καμία σχέση με την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, όπως δείχνει και η κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τούρκικης ολιγαρχίας που, κατά τα άλλα, είναι Νατοϊκός εταίρος της χώρας. Είναι πρόδηλο  ότι   η καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος, η τρομακτική αύξηση της τιμής του ρεύματος και όλων των βασικών αγαθών και υπηρεσίων επηρεάζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία,  όμως η βασική πηγή τους  είναι η ανεξέλεγκτη αύξηση των κερδών των κολοσσών της ενέργειας, της βιομηχανίας, της τεχνολογίας και όλων των βασικών τομέων της παραγωγής, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που αφαιμάσσονται. Η κυβέρνηση της ΝΔ συγκαλύπτει όλη αυτή τη λεηλασία του  λαϊκού εισοδήματος και την ταυτόχρονη κερδοφορία του κεφαλαίου με διακηρύξεις για το τέλος τάχα των Μνημονίων, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε εξάμηνη εποπτεία από την ΕΕ και η επιτροπεία θα είναι σταθερή μέχρι την αποπληρωμή του 75% του χρέους το 2070! Αυτό το καθεστώς της εξάρτησης-πολιτικής, οικονομικής και ενεργειακής- επιτείνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, στηρίζεται όμως από όλα τα κόμματα του κεφαλαίου που στήνουν παραστάσεις τεχνητής όξυνσης, ενώ στην ουσία στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική των Μνημονίων, της ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της.

Τα επιδόματα ψίχουλα που συμπορεύονται με τους μισθούς πείνας, με τις απολύσεις και τη λαϊκή τρομοκράτηση απλώς επιβεβαιώνουν το βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα της  πολιτικής που εφαρμόζεται από τη δεξιά κυβέρνηση και  στηρίζεται  από όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Για το λόγο αυτό, ο μοναδικός δρόμος για το συνδικαλιστικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα είναι η Μαζική Αντίσταση των εργαζομένων πρώτα και κύρια μέσα από τα σωματεία τους, τα οποία πρέπει να λειτουργούν ως ισχυρά συλλογικά μέσα πάλης και διεκδίκησης. Στη βάση αυτή, έχουν μεγάλες ευθύνες οι κυρίαρχες παρατάξεις(ΔΑΚΕ-ΠΕΚ-ΣΥΝΕΚ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ) που και στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΛΜΕ ..έστρωσαν το δρόμο για τη νέα επίθεση του ΥΠΑΙΘ, ψηφίζοντας από κοινού…σαν έτοιμοι από καιρό την «Καλή Αξιολόγηση!», βάζοντας πλάτη, ουσιαστικά, στη νέα επιδρομή της κυβέρνησης στα θεμελιώδη δικαιώματά μας. Οι δυνάμεις της συνδ. υποταγής, που σιωπούν ή απέχουν από τις κινητοποιήσεις, βρίσκουν τη.. φωνή τους στα κλιμάκια της κορυφής, στους εκλογικούς συσχετισμούς των συνεδρίων και των Δ.Σ των σωματείων. Η φωνή της βάσης όμως, η πάλη της και οι δυναμικές διεκδικήσεις της-  που καθόρισαν ανέκαθεν και θα καθορίζουν πάντα τις εξελίξεις που μας αφορούν, το εύρος και το βάθος όλων των κατακτήσεών μας- βρίσκει τη δυναμική της στο τοπίο των αγώνων. Σε αυτό το δρόμο της αταλάντευτης συλλογικής πάλης και διεκδίκησης καλούμε τους συναδέλφους, τονίζοντας πως:

ΜΟΝΟ Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ- ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΦΙΜΩΣΗΣ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα