malamatina epithesi
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης με ΜΑΤ, γκλοπ και χημικά εναντίον των απεργών στη «Μαλαματίνα» και όσων τους συμπαραστέκονται

Καταγγελία για την επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς εργαζόμενους στη «Μαλαματίνα» εξέδωσε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι πλήθος σωματείων εκπαιδευτικών έχουν εκδώσει ανακοινώσεις στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων, καταδικάζοντας παράλληλα την κρατική καταστολή.

Αναλυτικά η καταγγελία της ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο! Στέλνει τα ΜΑΤ για να χτυπήσουν τους εργαζόμενους για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης με ΜΑΤ, γκλοπ και χημικά εναντίον των απεργών στη “Μαλαματίνα” και όσων τους συμπαραστέκονται, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε εργαζομένων. Μεταξύ των τραυματιών είναι και η συνάδελφος μας Ελένη Μαυροπούλου, εκλεγμένη στο Δ.Σ. της Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κακώσεις και αναπνευστικά προβλήματα.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ ξεπέρασε κάθε όριο και πέταξε κάθε πρόσχημα λειτουργώντας επί της ουσίας ως προσωπικός «μπράβος» της εργοδοσίας, στέλνοντας τα ΜΑΤ και Εισαγγελέα να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν την απεργία στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Δηλαδή να σπάσουν τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν να γυρίσουν στην δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοι τους και να υπογραφεί ΣΣΕ. Παρόμοιο έργο το έχουμε ξαναδεί και στον μεγαλειώδη αγώνα των εργατών στην Cosco.

Για αυτήν την εξέλιξη έχουν τεράστιες ευθύνες ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης και ο Υπουργός Ενέργειας Σκρέκας ενώ η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους αφού με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου τάχα να είναι βιώσιμη η επιχείρηση άρα και κατ' επέκταση να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Ως Εδώ! Να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις. Να παρέμβει η κυβέρνηση για την επιστροφή των απολυμένων στη δουλειά τους και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας.

Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των απεργών της «Μαλαματίνα» και απαιτούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ισχυρή και καταλυτική συνεισφορά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο διεθνές συνέδριο με τίτλο International Conference on Sustainable Smart Cities (ICSSC) 2026 και στο έργο ERASMUS+ SCALe – Smart City ASEAN Learning Network
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ισχυρή και καταλυτική συνεισφορά στο διεθνές συνέδριο International Conference on Sustainable Smart Cities (ICSSC) 2026
Ισχυρή και καταλυτική συνεισφορά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο διεθνές συνέδριο με τίτλο International Conference on Sustainable Smart Cities...
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ισχυρή και καταλυτική συνεισφορά στο διεθνές συνέδριο International Conference on Sustainable Smart Cities (ICSSC) 2026
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες 2026: Γιατί ένα 15 μπορεί να αποδειχθεί πιο «δυνατό» από ένα 19 – Η ανάλυση του Στράτου Στρατηγάκη
Πανελλήνιες 2026: Γιατί ο βαθμός δεν μετράει μόνο με αριθμούς – Η θέση στην κατάταξη καθορίζει την επιτυχία
Πανελλήνιες 2026: Γιατί ένα 15 μπορεί να αποδειχθεί πιο «δυνατό» από ένα 19 – Η ανάλυση του Στράτου Στρατηγάκη