malamatina epithesi mat
Την επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς στη «Μαλαματίνα» καταγγέλλουν ΠΟΜΕΕΑ, Σύλλογος «Ο Βύρων» και ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη», εκφράζοντας παράλληλα αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και στον αγώνα τους

Νέες καταγγελίες για την επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς εργαζόμενους στη «Μαλαματίνα» εξέδωσαν τρία ακόμα εκπαιδευτικά σωματεία, δηλώνοντας παράλληλα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα τους.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ εξέδωσε αντίστοιχη ανακοίνωση, τονίζοντας ότι στην επίθεση τραυματίστηκε εκπαιδευτικός που βρισκόταν στο σημείο, ενώ το ΕΚΘ εξήγγειλε 24ωρη απεργία για αύριο, Πέμπτη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.) απαιτεί «η κυβέρνηση να παρέμβει για την επιστροφή απολυμένων, να υλοποιήσει όλα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων όπως τα έχουν διατυπώσει οι εργαζόμενοι στη διάρκεια του πολυήμερου απεργιακού τους αγώνα».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων» τονίζει ότι «η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους, αφού με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία».

Ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» καταγγέλλει ότι «η Κυβέρνηση της ΝΔ  ξεπέρασε κάθε όριο και πέταξε κάθε πρόσχημα λειτουργώντας επί της ουσίας ως προσωπικός «μπράβος» της εργοδοσίας».

Οι ανακοινώσεις:

Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή καταδικάζει τη βίαιη επίθεση της κυβέρνησης με ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους απεργούς στο  εργοστάσιο «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών εργαζομένων και του προέδρου του σωματείου.

Το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση προστατεύοντας τα συμφέροντα της εργοδοσίας φρόντισε για τη διαγραφή χρεών της εταιρίας σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ κατ’ εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα, δυνάμεις καταστολής και εισαγγελέα για να χτυπήσει την απεργία, να τρομοκρατήσει, να σπάσει τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν να γυρίσουν στη δουλειά οι 15 συνάδελφοι τους και να υπογράφει συλλογική σύμβαση εργασίας. 

Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούμαστε. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο και μια χούφτα εκμεταλλευτές καρπώνονται τον ιδρώτα μας.

Απαιτούμε τώρα η κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δυνάμεις καταστολής, να  αποσυρθούν τώρα οι αστυνομικοί από το Νοσοκομείο και να αφεθεί ελεύθερος ο πρόεδρος του σωματείου. Οι εργάτες που αγωνίζονται δεν είναι τρομοκράτες.

Η κυβέρνηση να παρέμβει για την επιστροφή απολυμένων, να υλοποιήσει όλα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων όπως τα έχουν διατυπώσει οι εργαζόμενοι στη διάρκεια του πολυήμερου απεργιακού τους αγώνα.

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ!

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων»

Ο Βύρων καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση, που σημειώθηκε νωρίς το πρωί ενάντια στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ  υπερέβη κάθε όριο σήμερα το πρωί δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις της, καθώς από τα χαράματα λειτουργεί ως προσωπικός “μπράβος” της εργοδοσίας, στέλνοντας τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν την απεργία. Δηλαδή, να σπάσουν τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν να γυρίσουν στην δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοι τους, πρακτική που επιχειρήθηκε και στην COSCO. Η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους, αφού με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία!

Μπροστά μας έχουμε κι εμείς τέτοια μάχη στον κλάδο. Η μεταξύ μας αλληλεγγύη ήταν που κράτησε τον αγώνα στην cosco μέχρι που πέτυχαν την υπογραφή ΣΣΕ.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους γιατί είναι και δικός μας αγώνας.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΤΩΡΑ η Κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δυνάμεις καταστολής και να παρέμβει για την επιστροφή των απολυμένων!

Οι εργαζόμενοι δεν θα αποδεχτούμε να μας φορέσουν νέες αλυσίδες Κυβέρνηση, Χατζηδάκης, Σκρέκας, Εργοδοσία!»

ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη»

Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο! Στέλνει τα ΜΑΤ για να χτυπήσουν τους εργαζόμενους στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών!

Το Δ.Σ. Συλλόγου Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης με ΜΑΤ, γκλοπ και χημικά εναντίον των απεργών στη “Μαλαματίνα” και όσων τους συμπαραστέκονται, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε εργαζομένων. Μεταξύ των τραυματιών είναι και η συνάδελφός μας Ελένη Μαυροπούλου, εκλεγμένη στο Δ.Σ. της Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ  ξεπέρασε κάθε όριο και πέταξε κάθε πρόσχημα λειτουργώντας επί της ουσίας ως προσωπικός «μπράβος» της εργοδοσίας, στέλνοντας τα ΜΑΤ και Εισαγγελέα να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν την απεργία στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Δηλαδή να σπάσουν τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν να γυρίσουν στην δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοι τους και να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ). Παρόμοιο έργο έχουμε ξαναδεί και με τον μεγαλειώδη αγώνα των εργατών στην Cosco.

Για αυτήν την εξέλιξη έχουν τεράστιες ευθύνες ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης και ο Υπουργός Ενέργειας Σκρέκας, ενώ η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους, αφού με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ως Εδώ! Να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις. Να παρέμβει η κυβέρνηση για την επιστροφή των απολυμένων στη δουλειά τους και να υπογραφεί ΣΣΕ.

Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των απεργών στη «Μαλαματίνα» και απαιτούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Περίοδος
Περίοδος και διατροφή: Ποιες τροφές να αποφεύγετε όταν έχετε έντονα συμπτώματα
Η κατανάλωση ορισμένων τροφών κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, όπως τα πικάντικα τρόφιμα και το κόκκινο κρέας, μπορεί να κάνουν τα συμπτώματα πιο...
Περίοδος και διατροφή: Ποιες τροφές να αποφεύγετε όταν έχετε έντονα συμπτώματα
estia
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;
Από το 2004, οι μαθητές και μαθήτριες του 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης βρίσκονται όμηροι των τοπικών, είτε οικονομικών είτε πολιτικών...
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;