Τα ΠΥΣΠΕ και δεν ανάρτησαν στις πλατφόρμες της αξιολόγησης συμμετέχοντας στην Απεργία-Αποχή που είχαν κηρύξει τα σωματεία των εκπαιδευτικών

Τα ΠΥΣΠΕ ομόφωνα έκαναν δεκτές τις ενστάσεις των εκπαιδευτικών απέναντι στις έωλες παράνομες, αντισυνταγματικές και αυταρχικές πράξεις του ΓΓ και του ΥΠΑΙΘ και δεν ανάρτησαν στις πλατφόρμες της αξιολόγησης συμμετέχοντας στην Απεργία - Αποχή που είχαν κηρύξει τα σωματεία τους, επισημαίνουν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. και κάνουν λόγο για «πλήρη δικαίωση» των προϊσταμένων και διευθυντών σχολείων που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης.

«Χαιρετίζουμε την αποφασιστική στάση των εκπαιδευτικών που κόντρα σε απειλές και εκβιασμούς δε διάλεξαν τον δρόμο της υποταγής, σεβάστηκαν τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους ρόλο και στήριξαν περήφανα την επιλογή να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά» επισημαίνουν.

«Δικαίωση αποτελούν οι ομόφωνες αποφάσεις των ΠΥΣΠΕ που δεν αποδέχτηκαν να νομιμοποιήσουν τις παράνομες αποφάσεις του ΥΠΑΙΘ, που επιδίωκαν να επιβάλουν κυρώσεις σε απεργούς (χωρίς να υπάρχει ακόμα και η τυπική δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει την απεργία παράνομη!) και δέχτηκαν τις ενστάσεις των εκπαιδευτικών και των σωματείων τους γιατί συμμετείχαν σε απεργία αποχή που είχαν κηρύξει τα πρωτοβάθμια» προσθέτουν.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ο Αριστοτέλης», «Δημήτρης Γληνός,  «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», «Κ. Σωτηρίου»:

Πλήρης δικαίωση! Νίκη για την προστασία του απεργιακού δικαιώματος, δικαίωση των προϊσταμένων και διευθυντ(ρι)ών που συμμετείχαν οι ίδιοι/ες και οι σύλλογοι διδασκόντων των αντίστοιχων σχολείων στην Απεργία Αποχή του σωματείου τους!

Τα ΠΥΣΠΕ στις διευθύνσεις της Α΄ και Γ΄ Αθήνας, της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής, στις συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Ιούλιο, δικαίωσαν πλήρως τους/τις προϊσταμένες/διευθυντ(ρι)ες οι οποίοι/ες, συντασσόμενες/οι με τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων των σχολείων τους, δεν ανάρτησαν στις πλατφόρμες της αξιολόγησης συμμετέχοντας στην Απεργία Αποχή που είχαν κηρύξει τα σωματεία τους! Τα ΠΥΣΠΕ ομόφωνα έκαναν δεκτές τις ενστάσεις των συναδέλφων απέναντι στις έωλες παράνομες, αντισυνταγματικές και αυταρχικές πράξεις του ΓΓ και του ΥΠΑΙΘ!

Χαιρετίζουμε την αποφασιστική στάση των εκπαιδευτικών που κόντρα σε απειλές και εκβιασμούς δε διάλεξαν τον δρόμο της υποταγής, σεβάστηκαν τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους ρόλο και στήριξαν περήφανα την επιλογή να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά! Η  αποφασιστική στάση των εκπαιδευτικών στην συμμετοχή τους στην ΑΑ των σωματείων, οι δυναμικές μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας,  το πανελλαδικό κύμα συμπαράστασης και στήριξης με τα δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από σχολεία και  συλλογικότητες, οι εκατοντάδες ατομικές υπογραφές στην πλατφόρμα στήριξης έστειλαν μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στην προσπάθεια αμφισβήτησης του απεργιακού δικαιώματος και της απόπειρας τρομοκράτησης όσων δεν «συμμορφώνονται» στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια που διαλύουν το σχολείο! Με όλα τα παραπάνω αναδείξαμε σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα την υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος και υποχρεώσαμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν έμμεσα ή άμεσα θέση με ερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή.

Δικαίωση αποτελούν οι ομόφωνες αποφάσεις των ΠΥΣΠΕ που δεν αποδέχτηκαν να νομιμοποιήσουν τις παράνομες αποφάσεις του ΥΠΑΙΘ, που επιδίωκαν να επιβάλουν κυρώσεις σε απεργούς (χωρίς να υπάρχει ακόμα και η τυπική δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει την απεργία παράνομη!) και δέχτηκαν τις ενστάσεις των εκπαιδευτικών και των σωματείων τους γιατί συμμετείχαν σε απεργία αποχή που είχαν κηρύξει τα πρωτοβάθμια.

Η δικαίωση αυτή επιβεβαιώνει όσα από την αρχή υποστηρίζαμε ως σύλλογοι που προκηρύξαμε ΑΑ :

ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν δικαίωμα προκήρυξης ΑΑ (η οποία βρίσκεται σε πλήρη ισχύ όσο αυτή δεν αμφισβητείται δικαστικά)

ότι η κήρυξη της ΑΑ από τα σωματεία κατοχυρώνει και νομικά το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να απεργήσουν αποτρέποντας  την επιβολή κυρώσεων σε απεργούς. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το σκεπτικό των αποφάσεων των τεσσάρων  ΠΥΣΠΕ που δικαίωσαν τις/τους συναδέλφισσες/φους στηρίζεται στην αναγνώριση του  συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην απεργία και ως εκ τούτου δεν μπορεί να επιβληθεί κύρωση σε απεργό, επιβεβαιώνοντας γι’ άλλη μια φορά το απεργιακό δικαίωμα όλων μας. Τα παραπάνω αποτελούν απόφαση  και των τεσσάρων ΠΥΣΠΕ  που εξέτασαν ενστάσεις (Α΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δυτικής Αττικής, Αν. Αττικής ).

Απέναντι σε κάθε απειλή, τρομοκρατία και συκοφάντηση που έχουμε δεχτεί, απαντάμε αγωνιστικά, μαζικά και αποφασιστικά.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά! Ακυρώνουμε την ατομική αξιολόγηση, την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας 2022-23 και όλες τις διατάξεις του 4823/21! Να μην επιτρέψουμε την κατίσχυσή του φόβου και της υποταγής στο δημόσιο σχολείο!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα και διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με απεργιακό αγώνα για την κατάργηση των νόμων που επιδιώκουν να διαμορφώσουν εκπαιδευτικούς υποταγμένους  που θα φοβούνται και τον ίσκιο τους, μετατρέπουν τον χώρο εργασίας μας σε κάτεργο διοικητικής αυθαιρεσίας, διευθυντικής επιβολής και παντελής έλλειψης δημοκρατίας όπου θα κυριαρχεί ο κανιβαλισμός, ο ανταγωνισμός, η κατηγοριοποίηση σε βάρος των παιδιών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των μαθητριών/των μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ