ΠΥΣΠΕ και διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στέλνουν στο πειθαρχικό προϊσταμένες νηπιαγωγούς, «επειδή δεν ανάρτησαν έγκαιρα κείμενα στην πλατφόρμα της αξιολόγησης» - Τι καταγγέλλει σωματείο εκπαιδευτικών

Νέες διώξεις συναδέλφων τους με αφορμή την αξιολόγηση καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ Μεσσηνίας, το ΠΥΣΠΕ και η διευθύντρια της ΔΠΕ Μεσσηνίας παραπέμπουν στο πειθαρχικό δύο προϊσταμένες νηπιαγωγούς, επειδή δεν ανάρτησαν έγκαιρα κείμενα στην πλατφόρμα της αξιολόγησης.

«Τη φετινή χρονιά ο κόσμος της εκπαίδευσης έδωσε μία μεγαλειώδη μάχη ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης αψηφώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς του υπουργείου. Δε θα επιτρέψουμε αυτό το κλίμα εκφοβισμού και η τρομοκρατία από όπου και αν προέρχονται να επιβληθεί στους/στις συναδέλφους-ισσες και στα σχολειά μας», σημειώνει μεταξύ άλλων ο ΣΕΠΕ Μεσσηνίας.

Παράλληλα, τονίζει: «Υπερασπιζόμαστε και συντασσόμαστε στο πλευρό των μελών του Συλλόγου μας που αδίκως οδηγούνται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατί αναγνωρίζουμε το αυτονόητο, το ωράριο και η πραγματικότητα στα νηπιαγωγεία εξουθενώνουν και εξοντώνουν τους/τις νηπιαγωγούς και πως η αξιολόγηση δρομολογείται για να ισοπεδώσει το δημόσιο και δωρεάν σχολείο».

Αναλυτικά η καταγγελία:

Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ & Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Με οργή και αγανάκτηση το Δ.Σ του Συλλόγου ΠΕ Μεσσηνίας καταγγέλλει την πρωτάκουστη και αδιανόητη ενέργεια του ΠΥΣΠΕ και της Δ/ντριας της Δ/νσης ΠΕ Μεσσηνίας να παραπέμψουν σε Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να δικαστούν δύο προϊσταμένες νηπιαγωγοί, μέλη του Συλλόγου μας, επειδή δεν ανάρτησαν έγκαιρα κείμενα στην πλατφόρμα της αξιολόγησης.

Φαίνεται πως δεν γνωρίζουν τα μέλη του ΠΥΣΠΕ πως η Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου καλείται να υποστηρίξει το διοικητικό έργο με πλήρες διδακτικό ωράριο και με τεράστιο φόρτο εργασίας. Δεν έγιναν αποδεκτές οι ενστάσεις των συναδελφισσών από το ΠΥΣΠΕ και διώκονται σαν να διέπραξαν το μεγαλύτερο έγκλημα που μπορεί να βάλει νους, την ώρα που το ΠΥΣΠΕ της Α΄ Αθήνας δικαίωσε και αντίστοιχες περιπτώσεις συναδέλφων!  

Αυτές οι ενέργειες κρίνονται επικίνδυνες, απαράδεκτες και αντισυναδελφικές που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς και φυσικά δε συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων καθώς  είναι πέρα και έξω από τα προβλήματα της καθημερινής σχολικής ζωής. Πλήττουν το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία διότι οι απειλητικές ποινές κρέμονται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω στα κεφάλια των συναδέλφων, αποπροσανατολίζουν την προσοχή του εκπαιδευτικού κόσμου και των γονέων από τα πραγματικά προβλήματα της δημοσίας εκπαίδευσης και  εστιάζουν  σε γραφειοκρατικές ενέργειες λες και αυτές είναι το άπαν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά πως το Σχολείο στηρίζεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εκπαιδευτικών να υπερασπιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών και το δημόσιο χαρακτήρα του ενάντια στα διαλυτικά αντιεκπαιδευτικά σχέδια του υπουργείου. Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά πως οι συνθήκες λειτουργίας του Νηπιαγωγείου οδηγούν τους/τις συναδέλφους-ισσες μας σε εργασιακή εξουθένωση, γι' αυτό είναι ανήκουστο και άδικο να διώκονται οι δύο συναδέλφισσές μας.

Τη φετινή χρονιά ο κόσμος της εκπαίδευσης έδωσε μία μεγαλειώδη μάχη ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης αψηφώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς του υπουργείου. Δε θα επιτρέψουμε αυτό το κλίμα εκφοβισμού και η τρομοκρατία από όπου και αν προέρχονται να επιβληθεί στους/στις συναδέλφους-ισσες και στα σχολειά μας.

Διανύουμε μια περίοδο που οι ζωές των εργαζομένων έχουν ριχτεί στον Καιάδα της ανέχειας και της εξαθλίωσης και επιχειρείται η επαναφορά σε λογικές εργασιακού μεσαίωνα τόσο από την κυβέρνηση όσο και το ΥΠΑΙΘ. Η απάντηση θα δοθεί από το ζωντανό εκπαιδευτικό κίνημα. Υπερασπιζόμαστε και συντασσόμαστε στο πλευρό των μελών του Συλλόγου μας που αδίκως οδηγούνται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατί αναγνωρίζουμε το αυτονόητο, το ωράριο και η πραγματικότητα στα νηπιαγωγεία εξουθενώνουν και εξοντώνουν τους/τις νηπιαγωγούς και πως η αξιολόγηση δρομολογείται για να ισοπεδώσει το δημόσιο και δωρεάν σχολείο!

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΜΑΣ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Όλα τα πτυχία δεκτά για το Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα