sxoleio 1280
«Η βία και ο αυταρχισμός του διοικητικού και συνδικαλιστικού παρακράτους που έστησε η ΔΑΚΕ, δεν πέρασε», σημειώνουν οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη διαγραφή του Χ. Βαϊτσίδη για σοβαρές παραβιάσεις του καταστατικού της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

«Η βία και ο αυταρχισμός του διοικητικού και συνδικαλιστικού παρακράτους που έστησε η ΔΑΚΕ, δεν πέρασε», τονίζουν οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης. «Η διαγραφή του Χ. Βαϊτσίδη για σοβαρές παραβιάσεις του καταστατικού είναι απόφαση της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ», υπογραμμίζουν ακόμα.

«Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές και η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής να είναι η απάντησή μας», αναφέρουν ακόμα οι Παρεμβάσεις.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης 

Η βία και ο αυταρχισμός του διοικητικού και συνδικαλιστικού παρακράτους που έστησε η ΔΑΚΕ, δεν πέρασε!

Η διαγραφή του Χ. Βαϊτσίδη για σοβαρές παραβιάσεις του καταστατικού είναι απόφαση της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ

Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές και η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής να είναι η απάντησή μας

Συνάδελφοι/ισσες,

Η Γενική Συνέλευση στις 4/5/2022, η πιο μαζική συνέλευση των τελευταίων ετών, η έγκριση της ομόφωνης πρότασης του ΔΣ για διαγραφή του Χ. Βαϊτσίδη και το αποτέλεσμα και της ψηφοφορίας (90 υπέρ της διαγραφής, 21 κατά) με το οποίο ο Χ. Βαϊτσίδης (Χ.Β.) διαγράφηκε από μέλος της ΕΛΜΕ, έδωσε ηχηρά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οι εκπαιδευτικοί της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ με τη συμμετοχή και την ψήφο τους υπερασπίστηκαν το σωματείο, τις αρχές και τους σκοπούς του, ακολουθώντας τη δημοκρατική παράδοση του κλάδου και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα των οποίων τα δικαιώματα και η προσωπικότητα  παραβιάστηκαν κατάφωρα. Η μαζική παρουσία των συναδέλφων στη ΓΣ, η επιμονή τους να παραμείνουν μέχρι τέλους για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, αποδείχθηκε το ισχυρότερο όπλο έναντι της τακτικής της πρωτοφανούς βίας και των παρακρατικών πρακτικών. Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα έξι μηνών  που οι εκπαιδευτικοί γυρίζουν την πλάτη στη ΔΑΚΕ, την πρώτη, όταν δεν υπάκουσαν στα κελεύσματά της για αποχή από τις εκλογές της ΕΛΜΕ το Δεκέμβριο και τώρα με τη διαγραφή του Χ.Β.. Με την υπεράσπιση των διαδικασιών του σωματείου, κόντρα στις διαλυτικές πρακτικές της ΔΑΚΕ, οι εκπαιδευτικοί είναι πρωταγωνιστές για μια ΕΛΜΕ αγωνιστική, ανεξάρτητη από το κράτος και τα κόμματα, με γνήσια χαρακτηριστικά και ηθική υπόσταση στη δράση και τη φυσιογνωμία της.

Τα μέλη της  ΔΑΚΕ, σε όλη τη διάρκεια της Γ.Σ., βρίσκονταν  σε διατεταγμένη υπηρεσία. Προκαλούσαν συστηματικά, προσέβαλαν, κινούνταν επιθετικά, με απειλές εναντίον των εργαζομένων που κατέθεσαν συγκλονιστικά στοιχεία για την άσκηση εξουσιαστικής βίας από το Χ.Β. στο Δίκτυο Άλφα και την επιμονή του προκειμένου να παραμείνει πρόεδρος. Σημειώνουμε ότι οι εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα με δύο δημόσιες ομόφωνες καταγγελίες τους στρέφονται κατά της εργοδοτικής συμπεριφοράς του Χ.Β., καθώς και με ομόφωνη καταγγελία τους για την απρεπή του συμπεριφορά δήλωναν ότι επιφυλάσσονται για τα περεταίρω. Ο Χ.Β. δεν δίστασε μαζί με μέλη της ΔΑΚΕ να ασκήσει δολοφονική βία εναντίον μέλους του Δ.Σ που το έστειλε στο νοσοκομείο και κατά συναδέλφου, του οποίου έσκισε την μπλούζα και τον έπιασε από τον λαιμό. Λίγο πριν επιτέθηκε πισώπλατα στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ και στην αντιπρόεδρο. Η παρακρατική πρακτική που τους διακρίνει δεν έχει όρια. Αφού ο Χ.Β. επιτέθηκε και τραυμάτισε μέλος του ΔΣ στέλνοντάς το στο νοσοκομείο, η σύζυγός του μπήκε για να ψηφίσει κρατώντας την ταυτότητά της, αλλά, αντί για αυτό επιτέθηκε στις συναδέλφισσες που διεξήγαγαν την ψηφοφορία και άρπαξε έγγραφα της ψηφοφορίας και τα ξέσχισε. Κατευθύνθηκε προς την πόρτα, ξάπλωσε στο πάτωμα και παρίστανε την τραυματισμένη. Σε λίγα λεπτά έφεραν την αστυνομία και ομάδα των ειδικών δυνάμεων καταστολής εγκλήματος που κατέκλυσε τον προαύλιο χώρο του σχολείου με σαφή επιδίωξη να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους και να διαλύσουν τη διαδικασία. 

Οργάνωσαν ένα ολόκληρο διοικητικό και συνδικαλιστικό παρακράτος για να μην επιτρέψουν στον κλάδο να εκφραστεί. Επιστρατεύτηκαν Διευθυντές -μέλη του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ, πρωτοκλασάτα στελέχη της ΔΑΚΕ από ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΔΟΘ, ΕΛΜΕ, στελέχη της Ν.Δ., υποψήφιοι Διευθυντές Β/θμιας Εκπ/σης, η αστυνομία και ενορχηστρώθηκε μια ανατριχιαστική σε ένταση και  έκταση επίθεση που έφτασε μέχρι και σε απειλές για τη ζωή συναδέλφων για να μη διαγραφεί το πρωτοκλασάτο ο Χ.Β., παρόλο που τρεις μήνες τώρα όλοι αυτοί δεν πήραν καμία θέση για τις αθλιότητές του. Η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που συμμετείχε στη ΓΣ, όλα τα μέλη του ΔΣ και όλες οι παρατάξεις που τοποθετήθηκαν υπέρ της διαγραφής του Βαϊτσίδη άντεξαν την επίθεση, δεν αποχώρησαν από τη ΓΣ και τη διαδικασία της ψηφοφορίας και με συντεταγμένο τρόπο ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες της, όπως αρμόζει στις ισχυρές δημοκρατικές παραδόσεις του κλάδου και των μεγάλων αγώνων του για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου. Όλοι/ες οι συνάδελφοι/ισσες που συνεχίζουν να εμπνέονται από αυτές οφείλουν να καταδικάσουν την οργανωμένη, επικίνδυνη στάση της ΔΑΚΕ που μας ξαναγυρίζει σε άλλες εποχές. 

Με την παρουσία τους, πρόεδρος και ταμίας της ΟΛΜΕ ενίσχυσαν την προσπάθειά τους να μη προχωρήσει η διαγραφή του Χ.Β. και αποτελεί συνέχεια των πραξικοπηματικών ενεργειών στις οποίες επιδίδονται τα τελευταία χρόνια προκειμένου να ανατρέψουν τις αποφάσεις του κλάδου. Ήταν παρόντες μαζί με άλλα στελέχη της ΔΑΚΕ (πρόεδρος Β΄ΕΛΜΕ, γραμματέας Δ΄ ΕΛΜΕ, πρόεδρος ΕΔΟΘ) όταν βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η πρωτοφανής βίαιη και παρακρατική συμπεριφορά των μελών της ΔΑΚΕ που αποτελεί συνέχεια των πλέον μελανών παραδόσεων των τραμπούκων της ίδιας παράταξης που οδήγησε στη δολοφονία του Τεμπονέρα και αναβίωσε στιγμές της περιόδου των πέτρινων χρόνων της ελληνικής ιστορίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ βιντεοσκοπούσαν συνεχώς, έδιναν  οδηγίες ο ένας τον άλλον να μην βιντεοσκοπούν κάθε φορά που έκαναν έκτροπα και επιθέσεις.

Τα έκτροπα, οι τραμπουκισμοί και το οργανωμένο σχέδιο επιθέσεων των Δακιτών δεν μπορεί να κρυφτεί  πίσω από τα ψέματα που γράφουν στην ανακοίνωσή τους (8-5-2022) από την αρχή μέχρι το τέλος εναντίον των Παρεμβάσεων και του Χρήστου Ζαγανίδη. Γιατί άραγε «ξεχνούν»  ότι όλες οι αποφάσεις του ΔΣ ήταν ομόφωνες και ψηφίστηκαν από όλες τις παρατάξεις; Το ίδιο ομόφωνες ήταν και οι αποφάσεις των εργαζομένων του Δικτύου Άλφα, τις οποίες συνεχίζει η ΔΑΚΕ να τις απαξιώνει και να τις κατηγορεί. Επειδή δεν μπορούν να στραφούν κατά των εκπαιδευτικών που έδωσαν την απάντησή τους με την παρουσία τους στη ΓΣ και τη ψήφο τους, με μένος στρέφονται κατά του Χ. Ζαγανίδη και των Παρεμβάσεων που υπερασπίζονται την ΕΛΜΕ και τη λειτουργία της που εδώ και χρόνια προσπαθούν να διαλύσουν.

Η Γενική Συνέλευση και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποτελεί σαφή καταδίκη των πρακτικών της καθαρόαιμης παράταξης του κυβερνητικού συνδικαλισμού, της ΔΑΚΕ, και όσων αντιλαμβάνονται το συνδικαλισμό και τα σωματεία ως προνομιακό πεδίο άσκησης εξουσίας, ανάληψης θέσεων, πολλαπλής διαπλοκής και επιρροής. Η αναρρίχηση σε συνδικαλιστικά όργανα γίνεται εργαλείο και μέσο για ανάληψη θέσεων στο διοικητικό μηχανισμό (π.χ. Διευθυντές, σύμβουλοι), προνομιακή μεταχείριση στις υπηρεσιακές μεταβολές, αποσπάσεις σε κομματικά γραφεία, εκπροσώπηση σε διάφορους φορείς (π.χ. δήμους, Δίκτυο Άλφα), χτίσιμο πολιτικής καριέρας και εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων, καθώς  και προώθηση κομματικών και κυβερνητικών επιλογών. Για αυτό προσφέρουν απλόχερα την υποστήριξή τους σε όλες τις κεντρικές κυβερνητικές πολιτικές (αξιολόγηση, αφωνία  για αυταρχισμό του Υπουργείου, συναίνεση του συνδικαλιστικού lockdown, αποδοχή του ν. Χατζηδάκη).  

Η ΓΣ και η ψηφοφορία έγινε με πιστή τήρηση του καταστατικού και όσοι προσήλθαν, ψήφισαν, μηδενός εξαιρουμένου. Η Γ.Σ. διέγραψε τον Χ.Β. από μέλος της ΕΛΜΕ και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΛΜΕ και οι Παρεμβάσεις, κατήγγειλαν το Χ.Β. για τη στάση του, όταν από τη θέση του αιρετού στο ΠΥΣΔΕ έκανε ρουσφέτια και μηχανορραφίες, ευνοούσε ημετέρους στις υπηρεσιακές μεταβολές, ενώ μέλη της ΔΑΚΕ, όπως ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ παραμένουν στο δοτό ΠΥΣΔΕ, παρά τη συγκλονιστική αποχή του 93% από τις ηλεκτρονικές εκλογές. Η απόφαση της ΓΣ έχει ως αποδέκτες και  όσους ανέχτηκαν αυτές τις συμπεριφορές, δεν τις κατήγγειλαν ποτέ, συνέπρατταν μαζί τους… Αφήνοντας στο απυρόβλητο πρακτικές προσωπικών και παραταξιακών συμφερόντων, η στάση τους εκλήφθηκε ως ασυλία.

Η Γενική Συνέλευση έγινε σε μια περίοδο εφαρμογής της πιο σκληρής και αντιλαϊκής πολιτικής που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και την ανασφάλεια, μιας πολιτικής που ασκείται με κυνισμό και αδιαφορία για τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας, με αυταρχισμό και τρομοκρατία. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας συνιστά καταδίκη και της κυβερνητικής πολιτικής. Το μήνυμα αυτό της καταδίκης της κυβερνητικής παράταξης της βίας και του αυταρχισμού πρέπει να δοθεί και στις εκλογές στις 19/5 για το συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ να ολοκληρώσει τις διαδικασίες διαγραφής του Χ.Β. και να σταλεί η απόφαση διαγραφής του όπως καταγράφτηκε στη ΓΣ (πρακτικό Γ.Σ. και ψηφοφορίας), στις αντίστοιχες συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΕΔΟΘ) στις οποίες η ΕΛΜΕ συμμετέχει και παίρνει μέρος στις διαδικασίες τους ως πρωτοβάθμιο σωματείο. Με βάση το καταστατικό της ΕΛΜΕ ο Χ.Β., ως καθαιρεμένο μέλος, έχει απωλέσει αυτή την ιδιότητα από τη στιγμή που έχει διαγραφεί και δεν είναι πλέον μέλος του πρωτοβάθμιου σωματείου.

Απαιτούμε από τα παραπάνω συνδικαλιστικά όργανα να τηρήσουν τα καταστατικά των σωματείων που προβλέπουν τη συμμετοχή στις διαδικασίες τους μόνο από μέλη Α/θμιων σωματείων. Η καθαίρεση μέλους από το Α/θμιο σωματείο, όπως είναι η ΕΛΜΕ, αυτομάτως οδηγεί και στην καθαίρεση του μέλους από όλα τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα (ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΔΟΘ). Δηλώνουμε ότι, αν παρόλα αυτά ο Χ.Β. συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ και πάρει μέρος στις εκλογικές διαδικασίες, δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών του συνεδρίου της ΕΔΟΘ που πραγματοποιείται 13 έως 15 Μαΐου και θα κινήσουμε τις διαδικασίες για ακύρωσή του.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές 19/5 για το συνέδριο της ΟΛΜΕ και να δώσουν ηχηρή απάντηση στα σχέδια και τις αθλιότητες της ΔΑΚΕ. Με την ίδια αποφασιστικότητα που συμμετείχαν στις εκλογές της ΕΛΜΕ το Δεκέμβριο και αντιμετώπισαν τους τραμπουκισμούς τους στη ΓΣ 4/5 όπου ψήφισαν τη διαγραφή του Χ.Β., να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το σωματείο και τις διαδικασίες του.  Να δώσουν μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολικό έτος 2024-2025: Πότε ανοίγουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ σε Φορείς και Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας - Όλα τα ονόματα
Ποιοι εκπαιδευτικοί παίρνουν απόσπαση σε φορείς και υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ σε Φορείς και Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας - Όλα τα ονόματα
μιχαηλιδου
Δόμνα Μιχαηλίδου για αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς: Σχετικά με τις αναρρωτικές άδειες, άδεια μητρότητας και άδεια ανατροφής
Αναρρωτικές άδειες, άδεια μητρότητας, άδεια ανατροφής και επίδομα μητρότητας
Δόμνα Μιχαηλίδου για αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς: Σχετικά με τις αναρρωτικές άδειες, άδεια μητρότητας και άδεια ανατροφής