Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δυτικής Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις Παρεμβάσεις

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δυτικής Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την πρωτοφανή αντιδημοκρατική εκτροπή, που πραγματοποιήθηκε από τις Παρεμβάσεις και τον διαβόητο πλέον Ζαγανίδη στην Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, οι Παρεμβάσεις, πανικόβλητες από την απήχηση που έχει η παράταξη της ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ, επιχείρησαν ετσιθελικά να διαγράψουν τον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και τέως αιρετό, Χρήστο Βαϊτσίδη.  Για να πετύχουν τον σκοπό τους, χρησιμοποίησαν πρωτοφανείς συκοφαντίες σε βάρος του συναδέλφου και προκάλεσαν την διαγραφή του.

Η κατηγορία που του προσήψαν είναι κατ’ ελάχιστον γελοία. Τον κατηγόρησαν ότι δήθεν εκπροσώπησε επί σειρά ετών την ΕΛΜΕ στο Δίκτυο Άλφα, ένα δίκτυο πρόληψης κατά των εξαρτήσεων, χωρίς να έχει παρθεί σχετική απόφαση από την ΕΛΜΕ. Είναι απορίας άξιο πώς επί σειρά ετών δεν διαπίστωσαν αυτήν την «λαθροθηρία» και εντελώς τυχαία βέβαια, έχουν χαθεί τα σχετικά πρακτικά!!! Αλήθεια, κύριε Ζαγανίδη πώς παραλάβατε την ΕΛΜΕ μετά τις τελευταίες εκλογές και γιατί δεν καταγγείλατε τότε ότι δε σας παραδόθηκαν τα πρακτικά;  Η αλήθεια βέβαια, είναι ότι και απόφαση της ΕΛΜΕ  υπήρχε, που όριζε τον συνάδελφο Βαϊτσίδη ως εκπρόσωπο όπως  και η τοποθέτηση των Παρεμβάσεων ότι δεν ασχολούνται  με το συγκεκριμένο δίκτυο και δεν ενδιαφέρονται να ενημερωθούν. Παρεμπιπτόντως, η συμμετοχή του Χρήστου Βαϊτσίδη στο Δίκτυο Άλφα ήταν άμισθη. 

Ξαφνικάο «συνάδελφος» Ζαγανίδης επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για το Δίκτυο Άλφα. Μάλιστα, παρουσίασε τρεις ψυχολόγους, οι οποίες προφανώς ξεβολεύτηκαν από το μέχρι πρότινος κλίμα απραξίας, που επικρατούσε στο Δίκτυο Άλφα και οι οποίες κατηγόρησαν τον Χρήστο Βαϊτσίδη ότι τους δημιουργούσε προβλήματα στην άσκηση της εργασίας τους. Με δεδομένο ότι ο Χρήστος Βαϊτσίδης είχε ήδη αντικατασταθεί από την Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ως εκπρόσωπός της και εκπροσωπούσε πλέον τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, το ζήτημα αυτό είναι προφανές ότι αφορούσε το Δίκτυο Άλφα και όχι την Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ακόμα και αν οι διαμαρτυρίες των συγκεκριμένων εργαζομένων  είναι βάσιμες (γεγονός που εμείς προφανώς αμφισβητούμε).

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, στην οποία συζητήθηκε το ζήτημα της διαγραφής του συναδέλφου Βαϊτσίδη συνέβησαν τα εξής ευτράπελα:

  • Ο «Πρόεδρος» Χρήστος Ζαγανίδης, με ύφος συνταγματάρχη της πρόσφατης περιόδου,  διέκοπτε συνεχώς τον συνάδελφο Βαϊτσίδη κατά τη διάρκεια της απολογίας του.
  • Συνάδελφος των Παρεμβάσεων (Μουρελάς Βασίλειος), κατά παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και χωρίς την εξουσιοδότηση μέρους του σώματος της Γενικής Συνέλευσης βιντεοσκοπούσε τη διαδικασία, αποτυπώνοντας και τα πρόσωπα των συμμετεχόντων με την ανοχή του «Προέδρου». Παρά τις διαμαρτυρίες μεγάλου μέρους των συναδέλφων συνέχισε τη βιντεοσκόπηση, παραβιάζοντας τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων με την ανοχή του «Προέδρου».
  • Ο «Πρόεδρος» Χρήστος Ζαγανίδης απαγόρευσε στους συναδέλφους, που πρόσκεινται στη ΔΑΚΕ , να γραφτούν στην ΕΛΜΕ, για να μην έχουν το δικαίωμα της ψήφου. Επικαλέστηκε ότι σώμα είναι οι εγγεγραμμένοι στο σωματείο και μάλιστα όσοι ήταν εγγεγραμμένοι έως τον Φεβρουάριο του 2022 έλεγαν ειρωνικά ελάτε να σας γράψουμε στις 19 Μαΐου που θα έχουμε εκλογές.. Όμως, πάγια αρχή των σωματείων είναι ότι οι συνάδελφοι εγγράφονται καθ’ όλη τη διάρκεια του συνδικαλιστικού έτους. Ο «Πρόεδρος» αρνήθηκε να πάρει τις συνδρομές 46 συναδέλφων και να τους εγγράψει στην ΕΛΜΕ!!! Είναι γνωστό  ότι η αποχή της ΔΑΚΕ Ε΄ Θεσσαλονίκης από τις εκλογές για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ ήταν πολιτική. Η ΔΑΚΕ διαφώνησε με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, γιατί υπήρχε ισχυρή παραίνεση από την πολιτεία να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός πολλών ατόμων λόγω του κορωνοϊού. Μάλιστα, υπήρχε  κυβερνητική παρέμβαση για παράταση της θητείας των Δ.Σ των σωματείων λόγω κορωνοϊού. Είναι λοιπόν προφανές ότι  ο αποκλεισμός των συναδέλφων που στηρίζουν τη ΔΑΚΕ από την πλειοψηφία του Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης αποτελεί ελεεινή αντιδημοκρατική εκτροπή του αισχίστου είδους.  
  • Στον «κατηγορούμενο» Χρήστο Βαϊτσίδη δεν επετράπη να ψηφίσει, παρόλο που ήταν ταμειακώς τακτοποιημένος λόγω της κράτησης της εισφοράς απο την μισθοδοσία .
  • Στους συναδέλφους που πληρώνουν  τη συνδρομή τους από τη μισθοδοσία μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών δεν τους επετράπη να ψηφίσουν!!!
  • Η εφορευτική επιτροπή απαρτίστηκε αποκλειστικά από στελέχη των Παρεμβάσεων και της Αντεπίθεσης Εκπαιδευτικών (θυγατρική των Παρεμβάσεων). Δε δόθηκε η δυνατότητα σε εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ να μετέχει στην εφορευτική επιτροπή.
  • Περιφερόταν ένα κουτί εν είδει κάλπης και ψήφιζαν οι παρευρισκόμενοι, χωρίς να ελέγχεται, εάν αυτοί είναι καθηγητές και χωρίς να καταρτίζεται κατάλογος ψηφισάντων. Είναι προφανές ότι τα «δημοψηφίσματα» του δικτάτορα Παπαδόπουλου ωχριούν μπροστά στις μεθοδεύσεις Ζαγανίδη. Τουλάχιστον τότε όλοι οι Έλληνες είχαν το δικαίωμα να ψηφίσουν, έστω και αν το αποτέλεσμα ήταν προαποφασισμένο, όπως και τώρα.
  • Όσοι ψήδιζαν δεν υπέγραφαν σε καμία κατάσταση.
  • Συνάδελφος των Παρεμβάσεων εν είδει σεκιουριτά κατ’ ελάχιστον έκανε «face control» και επέτρεπε κατά το δοκούν την είσοδο στην αίθουσα!!!
  • Αποκορύφωμα της αντιδημοκρατικής εκτροπής των Παρεμβάσεων ήταν η επίθεση και η χειροδικία σε βάρος της συναδέλφου Θεοδώρας Σάρρου από τον «Πρόεδρο» Ζαγανίδη, από αυτόν που υποτίθεται ότι έπρεπε να εγγυηθεί και να διασφαλίσει την δημοκρατική διεξαγωγή της διαδικασίας. Συγκεκριμένα, ο «Πρόεδρος» συνεπικουρούμενος από τις «συναδέλφους» Σ. Φραντζέσκου και Σ. Στεφανίδου επιτέθηκε στη συνάδελφο Θεοδώρα Σάρρου, την κρατούσε δυνατά από πίσω στο στήθος και οι δύο άλλες «συνάδελφοι» της προκάλεσαν τραύματα στα χέρια.  Όταν πανικόβλητη η συνάδελφος Σάρρου φώναξε για βοήθεια, ο «συνάδελφος Πρόεδρος» την πέταξε δυνατά στο πάτωμα, χτυπώντας το κεφάλι και αφήνοντας την σχεδόν αναίσθητη!!! Την ίδια στιγμή ο «σεκιουριτάς» Β. Μουρελάς δεν επέτρεπε σε άλλους συναδέλφους να μπουν μέσα στην αίθουσα, για να την βοηθήσουν.  Η συνάδελφος κατέληξε, λόγω των χτυπημάτων, με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο!!!

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την συγκρότηση των «Λαϊκών» Δικαστηρίων του Ζαγανίδη και τη  συνεχιζόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή που εκπορεύεται από τις Παρεμβάσεις.

Συνάδελφοι,

Σταματήστε την αθλιότητα και τον ευτελισμό που επιβάλλουν οι Παρεμβάσεις στο σωματείο μας.

ΠΕΙΤΕ ΕΝΑ ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Νέα διεθνής αναγνώριση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το 2023
Η νέα αυτή διάκριση αντανακλά το υψηλό επίπεδο ποιότητας του διδακτικού προσωπικού, των προγραμμάτων σπουδών, της έρευνας που παράγεται, αλλά και του...
Νέα διεθνής αναγνώριση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το 2023