Σχολική αίθουσα
Όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ καλεί μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των σχολείων σε εικαστική δράση, ζητώντας μάλιστα από μαθητές και γονείς να αναγράψουν τα προσωπικά τους στοιχεία και να τα αποστείλουν με email

Σε συμμετοχή των μαθητών σε τρίωρη εικαστική δραστηριότητα που διοργανώνει στο χώρο της Κνωσού καλεί, μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των σχολείων, η Νομαρχιακή Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Ηρακλείου, όπως καταγγέλλει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών. Μάλιστα η τοπική οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος ζητά από μαθητές και γονείς να αναγράψουν τα προσωπικά τους στοιχεία και να στείλουν αίτηση με email.

Μάλιστα, η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ καλεί και τους εκπαιδευτικούς να επιβλέπουν για τρεις ώρες τις προγραμματισμένες εικαστικές δράσεις την Κυριακή, «καταστρατηγώντας κάθε έννοια σεβασμού στο ρόλο, τα δικαιώματα και τις συλλογικές κατακτήσεις των εκπαιδευτικών».

«Με τον τρόπο αυτό, η Ν.ΟΔ.Ε Ηρακλείου ακυρώνει στην πράξη θεμελιώδεις αρχές και βασικούς δημοκρατικούς κανόνες λειτουργίας των σχολείων που με πολύχρονους αγώνες κατέκτησε το εκπαιδευτικό και λαϊκό κίνημα, επιδιώκοντας την ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων στα σχολεία», υπογραμμίζει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου και τονίζει:

«Δηλώνουμε ότι η Ν.Ο.ΔΕ Ηρακλείου έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να προωθεί, με όλα τα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις δράσεις και τις θέσεις της, δεν έχει όμως το δικαίωμα και τη θεσμική δυνατότητα να προπαγανδίζει, μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των σχολείων, τις όποιες πολιτιστικές και μη δράσεις της».

«Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να αντιστασθούν στις όποιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και να οργανώσουν τη μαζική και ανυποχώρητη πάλη τους ενάντια στην πολιτική της αμορφωσιάς, φτώχειας, ανεργίας που επιβάλλει η ΝΔ, με τη στήριξη όλων των κομμάτων της ολιγαχίας και των ξένων επικυρίαρχων», σημειώνεται σχετικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Ηρακλείου:

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΔ(!)  ΠΡΟΩΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

• ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΗ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ …ΔΡΑΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΝΩΣΟ»(!)

• ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΟ ΤΡΌΠΟ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΑΧΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

• ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΝΕΙΜΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ EMAIL ΤΗΣ Ν.ΟΔ.Ε(!) ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ.

• Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Καταργώντας κάθε έννοια δημοκρατικής δεοντολογίας, το τμήμα των πολιτιστικών θεμάτων της Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΝΔ Ηρακλείου (Ν.ΟΔ.Ε) έστειλε σε όλα τα σχολεία του νομού μας ενημερωτικό έγγραφο και έντυπη αίτηση συμμετοχής των μαθητών μας σε τρίωρη εικαστική δραστηριότητα που διοργανώνει η Ν.Δ για την Κυριακή 10 Απρίλη στο χώρο της Κνωσού και με τίτλο «Ζωγραφίζουμε για την Κνωσό»(!). Καλεί μάλιστα τους μαθητές και τους γονείς τους να αναγράψουν τα προσωπικά τους στοιχεία και να αποστείλουν την αίτηση στο επισυναπτόμενο email της Ν.ΟΔ.Ε Ηρακλείου (!).

Συγκεκριμένα, στις 24 Μάρτη -ημέρα που τιμάμε με τις σχολικές εκδηλώσεις τον εθνικοαπελευθερωτικό και κοινωνικό αγώνα του 21, την ημέρα που προσπαθούμε να μυήσουμε τους μαθητές μας στις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Ειρήνης, στις αξίες που προέταξε η ηρωική πάλη του λαού μας με την επανάσταση του 21 -το κόμμα της ΝΔ επέλεξε, με τον πιο προκλητικό τρόπο, τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της προώθησης των πολιτιστικών δράσεων του στα σχολεία,καλώντας τους διευθυντές να λειτουργήσουν ως κομματικά φερέφωνα της ΝΔ και να διανείμουν στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς έντυπες αιτήσεις συμμετοχής στην εικαστική δράση που διοργανώνει για τις αρχές του Απρίλη.

Με τον τρόπο αυτό, η Ν.ΟΔ.Ε Ηρακλείου ακυρώνει στην πράξη θεμελιώδεις αρχές και βασικούς δημοκρατικούς κανόνες λειτουργίας των σχολείων που με πολύχρονους αγώνες κατέκτησε το εκπαιδευτικό και λαϊκό κίνημα, επιδιώκοντας την ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων στα σχολεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι καλεί και τους εκπαιδευτικούς να επιβλέπουν για τρεις ώρες τις προγραμματισμένες εικαστικές δράσεις της την Κυριακή 10 Απρίλη(!), καταστρατηγώντας κάθε έννοια σεβασμού στο ρόλο, τα δικαιώματα και τις συλλογικές κατακτήσεις των εκπαιδευτικών.

Η αντιδημοκρατική αυτή τακτική επιβεβαιώνει στην πράξη ότι η δεξιά ΝΔ ως κόμμα της εγχώριας ολιγαρχίας, με κάθε μέσο και τρόπο, επιδιώκει την υπονόμευση των θεμελιωδών δημοκρατικών, εκπαιδευτικών και εργατολαϊκών κατακτήσεων, όντας στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Είναι το κόμμα- στυλοβάτης όλων των αντιδραστικών θεσμικών μέτρων που όχι μόνο επιτείνουν τις μορφωτικές ανισότητες και ιδιωτικοποιούν την εκπαίδευση, αλλά επιπλέον αφυδατώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία από κάθε πολιτιστική πτυχή, είτε αυτή αφορά τα εικαστικά, είτε οποιαδήποτε άλλη μορφή τέχνης. Γιατί η πολιτιστική εκπαιδευτική ζώνη θεωρείται από τη ΝΔ, όπως και από όλα τα κόμματα της πλουτοκρατίας, «πολυτέλεια» για τα λαϊκά στρώματα και αποκλειστικό προνόμιο των εχόντων και κατεχόντων.

Η ΝΔ -που με την αντιλαϊκή πολιτική της εξοβελίζει την καλλιτεχνική παιδεία από τα σχολεία και θέτει σε υπολειτουργία τα ειδικά σχολεία που υπηρετούν την τέχνη, όπως είναι τα Καλλιτεχνικά και Μουσικά- οργανώνει… εικαστικές δράσεις για τους μαθητές(!), ζητώντας με πλάγιο τρόπο τα προσωπικά τους στοιχεία και συνάμα επιδιώκοντας να συγκαλύψει τον αντιδραστικό χαρακτήρα της πολιτικής της, παραπλανώντας τη μαθητική νεολαία, την πλειονότητα της οποίας καταδικάζει στο πολιτιστικό και μορφωτικό περιθώριο.

Αυτή η αντιδεοντολογική τακτική της ΝΟΔΕ Ηρακλείου επιβεβαιώνει στην πράξη τις..πλάγιες μεθόδους διεμβολιμσού της νεολαίας που χρησιμοποιεί, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τη νέα γενιά, την οποία ήδη –με τους αντιλαϊκούς νόμους που έχει θεσπίσει– καταδικάζει στην αμορφωσιά, την ανεργία και το μαρασμό. Γαλουχημένη η ΝΔ με τις αλήστου μνήμης αντιδραστικές πρακτικές στις πιο σκοτεινές περιόδους της νεότερης πολιτικής ιστορίας του τόπου μας -κατά τις οποίες το αστικό κράτος και οι διοικητικοί μηχανισμοί του δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα της περίφημης «ουδετερότητας» και ανοιχτά προπαγανδίζουν τα κομματικά συμφέροντα των κομμάτων της ολιγαρχίας- περιφρονεί κάθε αρχή δημοκρατικής δεοντολογίας, ακόμη και της ενημέρωσης.
Καταδικάζουμε, με τον πιο κατηγορημταικό τρόπο, την αντιδημοκρατική τακτική της προώθησης των κομματικών δράσεων και αποφάσεων του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ στα σχολεία.

Καλούμε τη ΔΙΔΕ Ηρακλείου να περιφρουρήσει τη δημοκρατική λειτουργία και ενημέρωση των σχολείων και να καλέσει τους διευθυντές να μη διανείμουν στους μαθητές τις έντυπες αιτήσεις συμμετοχής στις… εικαστικές δράσεις της ΝΔ και να μη στείλουν τα προσωπικά τους στοιχεία στη Νομοαρχιακή Οργάνωση της ΝΔ Ηρακλείου.

Καλούμε επίσης και τους διευθυντές των σχολείων να μην προωθήσουν στα emails των συναδέλφων και των συλλόγων των γονέων αυτή την πρόσκληση συμμετοχής των παιδιών και των εκπαιδευτικών στα πολιτιστικά προγράμματα της ΝΔ, η οποία -ανάμεσα στα άλλα- δίδει τη δυνατότητα αξιοποίησης και των προσωπικών δεδομένων της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ.

Δηλώνουμε ότι η Ν.Ο.ΔΕ Ηρακλείου έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να προωθεί, με όλα τα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις δράσεις και τις θέσεις της, δεν έχει όμως το δικαίωμα και τη θεσμική δυνατότητα να προπαγανδίζει, μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των σχολείων, τις όποιες πολιτιστικές και μη δράσεις της.

Τονίζουμε ότι τα προβλήματα τόσο της εικαστικής, όσο και της καλλιτεχνικής, αλλά και της γενικής παιδείας- που είναι πολλά και άλυτα, όπως είναι η αδιοριστία, η ελαστική απασχόληση, η έλλειψη των αναγκαίων συνθηκών, υλικών και υποδομών και γενικά η υποχρηματοδότηση- οφείλονται τόσο στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, όσο και σε εκείνη των προκατόχων της, που υλοποιούν τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, του ΣΕΒ και των αντιδραστικών συνθηκών της ΕΕ.Η πολιτική αυτή ισοπεδώνει τα μορφωτικά, πολιτιστικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα της νεοαλαίας, των εκπαιδευτικών και συνολικότερα των λαϊκών στρωμάτων.

Η ισοπέδωση αυτή δεν συγκαλύπτεται ούτε με τρίωρες εικαστικές δράσεις στο ανάκτορο της Κνωσσού, ούτε με παραπλανητικά αναμνηστικά δωράκια. Είναι το σήμα της αντιλαϊκή πολιτικής της ΝΔ, όπως επιβεβαιώνεται, ιδιαίτερα σήμερα, από το τρομακτικό κύμα της ακρβίβειας, από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, από τους μισθούς και τις συντάξεις της πείνας, από τις υπέρογκες Νατοϊκές πολεμικές δαπάνες και την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να αντιστασθούν στις όποιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και να οργανώσουν τη μαζική και ανυποχώρητη πάλη τους ενάντια στην πολιτική της αμορφωσιάς, φτώχειας, ανεργίας που επιβάλλει η ΝΔ, με τη στήριξη όλων των κομμάτων της ολιγαχίας και των ξένων επικυρίαρχων.

Να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στη δουλειά, τη μόρφωση, τον πολιτισμό και την Ειρηνη με τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία στις 6 Απρίλη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα