doe
Nick Paleologos / SOOC
«Ως Δ.Σ της Δ.Ο.Ε καταγγέλλουμε τις εκφοβιστικές τακτικές της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και την καλούμε να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της απαράδεκτης και παράνομης ενέργειάς της»

«Να πάρει πίσω η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. τις κυρώσεις σε συναδέλφους», απαιτεί η ΔΟΕ, με αφορμή το έγγραφο Κόπτση προς 114 διευθυντές που δεν εφαρμόζουν την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων πανελλαδικά αντιστέκεται στην επιχειρούμενη προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης - χειραγώγησης που ρίχνει όλα τα βάρη στους εκπαιδευτικούς, καταθέτοντας τα ενιαία κείμενα που αποφάσισε και πρότεινε στον κλάδο το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., μπλοκάροντας τους σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και ακυρώνοντάς τη στην πράξη», σημειώνει η Ομοσπονδία των δασκάλων.

Παράλληλα υπογραμμίζει: «Με τη σύμπτυξη σε αυτό το ευρύ μέτωπο, ενιαία, συνεχίζουμε να δίνουμε τον αγώνα και στο επόμενο στάδιο, μέχρι την τελική νίκη. Ο κλάδος ενωμένος θα νικήσει. Ως Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε καταγγέλλουμε τις εκφοβιστικές τακτικές της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και την καλούμε να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της απαράδεκτης και παράνομης ενέργειάς της. Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων και δεν αφήνουμε κανέναν εκτεθειμένο, παρέχοντάς τους πλήρη νομική στήριξη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Να πάρει πίσω η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. τις κυρώσεις σε συναδέλφους

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠAI.Θ εμμένει στις τακτικές των απειλών και του εκφοβισμού των εκπαιδευτικών προκειμένου να επιβάλλει την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση των νόμων 4692/20 και 4823/21.

Τελευταία πράξη, του ίδιου έργου που χαρακτηρίζεται από μένος για τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς, αποτελεί η απόφασή της να στείλει ατομικά έγγραφα με τα οποία γνωστοποιεί την επιβολή κυρώσεων σε Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένους/ες οι οποίοι/ες, σύμφωνα με απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολικών τους μονάδων, δεν ανάρτησαν τίποτα στην πλατφόρμα του Ι.Ε.Π., συμμετέχοντας σε απεργία - αποχή, που είχαν κηρύξει οι Σ.Ε.Π.Ε. των οποίων είναι μέλη, η οποία μέχρι και σήμερα δεν έχει κριθεί παράνομη.

Όπως είναι γνωστό, η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων πανελλαδικά αντιστέκεται στην επιχειρούμενη προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης - χειραγώγησης που ρίχνει όλα τα βάρη στους εκπαιδευτικούς, καταθέτοντας τα ενιαία κείμενα που αποφάσισε και πρότεινε στον κλάδο το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., μπλοκάροντας τους σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και ακυρώνοντάς τη στην πράξη. Αυτή είναι η επιλογή που η Δ.Ο.Ε. αποφάσισε και πρότεινε στους συναδέλφους, μια επιλογή που αποτελεί ξεκάθαρη απάντηση στις επιδιώξεις του Υ.ΠΑΙ.Θ. σε σχέση με την αξιολόγηση και παράλληλα διασφαλίζει και θωρακίζει απόλυτα όλους τους συναδέλφους από τις επιθετικές προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου που είχαν φανεί με τη θεσμοθέτηση πειθαρχικών ποινών πέρυσι το καλοκαίρι.

Γνωρίζαμε όλοι ότι ο αγώνας αυτός θα είναι πολυκύμαντος και διαρκείας. Η Δ.Ο.Ε. από την πρώτη στιγμή με αίσθημα ευθύνης τοποθετήθηκε απέναντι στους νόμους της κυβέρνησης για την αξιολόγηση. Ο κλάδος έδωσε σε πρώτο στάδιο με ποσοστά απόλυτης συμμετοχής τον αγώνα της απεργίας αποχής και μετά την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου συνέχισε με τα ενιαία κείμενα έτσι ώστε η επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των σχολείων να μην είναι δυνατή, έως ότου ο νόμος αυτός εκπέσει και πολιτικά.

Με τη σύμπτυξη σε αυτό το ευρύ μέτωπο, ενιαία, συνεχίζουμε να δίνουμε τον αγώνα και στο επόμενο στάδιο, μέχρι την τελική νίκη. Ο κλάδος ενωμένος θα νικήσει.

Ως Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλουμε τις εκφοβιστικές τακτικές της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και την καλούμε να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της απαράδεκτης και παράνομης ενέργειάς της. Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων και δεν αφήνουμε κανέναν εκτεθειμένο, παρέχοντάς τους πλήρη νομική στήριξη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ημεριδ
Χαλκίδα: Ημερίδα για την σύγχρονη εκπαίδευση μέσα από τη διερεύνηση και τα ευρωπαϊκά προγράμματα
Καινοτομία και συνεργασία στην εκπαίδευση: Διερευνητική μάθηση και εκπαιδευτικά προγράμματα
Χαλκίδα: Ημερίδα για την σύγχρονη εκπαίδευση μέσα από τη διερεύνηση και τα ευρωπαϊκά προγράμματα
paideias
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα ευρωπαϊκά σχολεία: Πλήρης ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας για τη διαδικασία συνεντεύξεων
Οδηγίες για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών στη διαδικασία συνεντεύξεων
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα ευρωπαϊκά σχολεία: Πλήρης ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας για τη διαδικασία συνεντεύξεων
PANELLADIKES
Πανελλήνιες 2025: Οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την εξέταση στα Αγγλικά αύριο, 17 Ιουνίου 2025
Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 17 Ιουνίου 2025 και ώρα 10.00 π.μ. θα λάβει χώρα η πανελλαδική...
Πανελλήνιες 2025: Οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την εξέταση στα Αγγλικά αύριο, 17 Ιουνίου 2025
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης: "Τα Mη Kρατικά Πανεπιστήμια θα αναβαθμίσουν περισσότερο το επίπεδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα"
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, 4 από τα 13 ξένα ΑΕΙ που ζητούν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα ξεπερνούν τα ελληνικά στη διεθνή κατάταξη - Τα υπόλοιπα...
Παύλος Μαρινάκης: "Τα Mη Kρατικά Πανεπιστήμια θα αναβαθμίσουν περισσότερο το επίπεδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα"