gymnasiarxis pieria
«Οι εκπαιδευτικοί και ο λαός να απομονώσουν τη νέα εκδοχή των ταγμάτων εφόδου - Οι ομάδες αυτές έβαλαν το προσωπείο της "συνταγματικής αστυνομίας" και προσπαθούν να περάσουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, τον ανορθολογισμό και το σκοταδισμό», σημειώνει η ΕΛΜΕ Αρκαδίας

Ένα ακόμα σωματείο εκπαιδευτικών καταγγέλλει τις ντροπιαστικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην Πιερία, όπου αντιεμβολιαστές που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» απήγαγαν τον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου. Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας κάνει λόγο για τάγματα εφόδου και φασιστικές πρακτικές, καθώς και για δράση ακροδεξιών σε αυτούς τους κύκλους.

«Οι ομάδες αυτές έβαλαν το προσωπείο της "συνταγματικής αστυνομίας" και προσπαθούν να περάσουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, τον ανορθολογισμό και το σκοταδισμό αρνούμενοι ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας από την πανδημία όπως η μάσκα, τα τεστ κλπ αλλά και τον μαζικό εμβολιασμό. Αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλες τέτοιες κινήσεις, από αντίστοιχες ομάδες, όπως τα ναζιστικά εμβατήρια στην συγκέντρωση έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ ή τις φωτογραφίες του - γνωστού γι' αυτές τις απόψεις - προέδρου του σωματείου του ΑΧΕΠΑ με το μόρφωμα του Κασιδιάρη κ.λπ», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Αρκαδίας.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί συμπαραστέκονται στον διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία που απήχθη από αντιεμβολιαστές που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Αναλυτικά η καταγγελία:

Οι εκπαιδευτικοί και ο λαός να απομονώσουν τη νέα εκδοχή των ταγμάτων εφόδου

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στον διευθυντή γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας από ομάδες που θυμίζουν «τάγματα εφόδου». Αυτή η ενέργεια είναι αποτρόπαια και απαράδεκτη. 

Οι ομάδες αυτές έβαλαν το προσωπείο της «συνταγματικής αστυνομίας» και προσπαθούν να περάσουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, τον ανορθολογισμό και το σκοταδισμό αρνούμενοι ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας από την πανδημία όπως η μάσκα, τα τεστ κλπ αλλά και τον μαζικό εμβολιασμό. Αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλες τέτοιες κινήσεις, από αντίστοιχες ομάδες, όπως τα ναζιστικά εμβατήρια στην συγκέντρωση έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ ή τις φωτογραφίες του - γνωστού γι' αυτές τις απόψεις - προέδρου του σωματείου του ΑΧΕΠΑ με το μόρφωμα του Κασιδιάρη κ.λπ.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες. Όλο αυτό το διάστημα, με την έλλειψη ουσιαστικής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης, τις παλινωδίες σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τον εμβολιασμό, στρώνει το έδαφος να αναπτύσσονται ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις, τόσο στα σχολεία όσο και γενικότερα στην κοινωνία. Αφήνει χώρο να δρουν ανενόχλητες τέτοιες φασιστικές ομάδες. Τα μορφώματα αυτά αποτελούν «βολικό αντίπαλο» για την κυβέρνηση ώστε η ίδια να κρύψει τις πραγματικές ευθύνες της για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα, να κρύψει το γεγονός ότι θυσιάζει την υγεία του λαού στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. 

Συμπαραστεκόμαστε στον συνάδελφο Διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου και στους συναδέλφους του σχολείου. Καλούμε τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές και τους γονείς να απομονώσουν τέτοιες ομάδες, υπολείμματα των ταγμάτων εφόδου, και να διεκδικήσουν:

    Άμεση ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με προσωπικό και μέσα.
    Την επίταξη χωρίς όρους και προϋποθέσεις του ιδιωτικού τομέα της υγείας.
    Να παρθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας στα σχολεία με μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη στους 15.
    Μέτρα προστασίας στις σχολές, στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε όλους τους χώρους διασποράς. 
    Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου - δωρεάν εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με προσωποποιημένη ενημέρωση και κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις αναπληρωτών: Το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με μόνο 50 ευρώ εγγραφή (Έως 4 Δεκεμβρίου)

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα