gymnasiarxis pieria
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση που δέχθηκε ο διευθυντής του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας

Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο διευθυντής σχολείου στην Πιερία, τονίζοντας ότι η επίθεση «πλήττει την αξιοπρέπεια, τον παιδαγωγικό και τον μορφωτικό ρόλο των εκπαιδευτικών, την ίδια την έννοια της εκπαίδευσης και του σχολείου» και ζητώντας από την Πολιτεία να προστατεύσει όλους τους λειτουργούς της εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση σε βάρος του Διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας.

Πρόκειται για τραμπούκικη ενέργεια που πλήττει την αξιοπρέπεια, τον παιδαγωγικό και τον μορφωτικό ρόλο των εκπαιδευτικών, την ίδια την έννοια της εκπαίδευσης και του σχολείου.

Την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 7:30π.μ., ομάδα 11 ατόμων που παρουσιάστηκαν στο χώρο του σχολείου ως «θεματοφύλακες του Συντάγματος», επιτέθηκαν εναντίον του Διευθυντή. Τον τρομοκράτησαν, τον απείλησαν, τον προπηλάκισαν και αφού του πέρασαν χειροπέδες στα χέρια, τον απήγαγαν και διά της βίας τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα Αιγινίου.

Είναι αδιανόητο αλλά και σύμπτωμα των καιρών της κρίσης, να υπάρχουν άνθρωποι (αναμεσά τους και γονείς!) που όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν το βαρύ κοινωνικό φορτίο που έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί, αλλά και βιαιοπραγούν εναντίον τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον Διευθυντή, στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, στους μαθητές/τριες και τους γονείς τους.

Καταδικάζουμε την ασύλληπτη αυτή πράξη κατά της εκπαιδευτικής κοινότητας, απαιτώντας από την πολιτεία να πάρει έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη των φασιστικών ενεργειών και τη διατήρηση του παιδαγωγικού κλίματος στα σχολεία.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας την προστασία όλων των εκπαιδευτικών, οι οποίοι κάτω από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, στα χρόνια της πανδημίας, στηρίζουν το εκπαιδευτικό σύστημα και όλους τους/τις μαθητές/τριες.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παπαδομαρκάκης
Πανελλήνιες 2026: Το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Α/θμιας, Β/θμιας & Ειδικής Αγωγής
Γιάννης Παπαδομαρκάκης: «Η ζωή προσφέρει πάντοτε νέες ευκαιρίες, εναλλακτικές διαδρομές και δυνατότητες δημιουργίας, κατάκτησης και εξέλιξης»
Πανελλήνιες 2026: Το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Α/θμιας, Β/θμιας & Ειδικής Αγωγής
παραστατιδης
Στέφανος Παραστατίδης για Πανελλήνιες: «Η αξία σας δεν χωράει σε μια κόλλα χαρτί»
Μήνυμα στήριξης προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών με αιχμές για τις ανισότητες και τις παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος
Στέφανος Παραστατίδης για Πανελλήνιες: «Η αξία σας δεν χωράει σε μια κόλλα χαρτί»
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Πίνακας δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων για εισαγωγή στη ΣΜΥΚ ΡΕΣ το 2026-2027
Τα αποτελέσματα των υποψηφίων για τη Σχολή Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών (Σ.Μ.Υ.Κ.) της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής
Πίνακας δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων για εισαγωγή στη ΣΜΥΚ ΡΕΣ το 2026-2027
Πανεπιστήμιο αθηνών εκπα
Το ΕΚΠΑ στην Πόλη: Λογοτεχνική περιδιάβαση στην ιστορία του ΕΚΠΑ: 189 χρόνια από την ίδρυσή του
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026, ώρες 7-9 μ.μ., στο αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης
Το ΕΚΠΑ στην Πόλη: Λογοτεχνική περιδιάβαση στην ιστορία του ΕΚΠΑ: 189 χρόνια από την ίδρυσή του