gymnasiarxis pieria
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση που δέχθηκε ο διευθυντής του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας

Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο διευθυντής σχολείου στην Πιερία, τονίζοντας ότι η επίθεση «πλήττει την αξιοπρέπεια, τον παιδαγωγικό και τον μορφωτικό ρόλο των εκπαιδευτικών, την ίδια την έννοια της εκπαίδευσης και του σχολείου» και ζητώντας από την Πολιτεία να προστατεύσει όλους τους λειτουργούς της εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση σε βάρος του Διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας.

Πρόκειται για τραμπούκικη ενέργεια που πλήττει την αξιοπρέπεια, τον παιδαγωγικό και τον μορφωτικό ρόλο των εκπαιδευτικών, την ίδια την έννοια της εκπαίδευσης και του σχολείου.

Την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 7:30π.μ., ομάδα 11 ατόμων που παρουσιάστηκαν στο χώρο του σχολείου ως «θεματοφύλακες του Συντάγματος», επιτέθηκαν εναντίον του Διευθυντή. Τον τρομοκράτησαν, τον απείλησαν, τον προπηλάκισαν και αφού του πέρασαν χειροπέδες στα χέρια, τον απήγαγαν και διά της βίας τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα Αιγινίου.

Είναι αδιανόητο αλλά και σύμπτωμα των καιρών της κρίσης, να υπάρχουν άνθρωποι (αναμεσά τους και γονείς!) που όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν το βαρύ κοινωνικό φορτίο που έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί, αλλά και βιαιοπραγούν εναντίον τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον Διευθυντή, στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, στους μαθητές/τριες και τους γονείς τους.

Καταδικάζουμε την ασύλληπτη αυτή πράξη κατά της εκπαιδευτικής κοινότητας, απαιτώντας από την πολιτεία να πάρει έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη των φασιστικών ενεργειών και τη διατήρηση του παιδαγωγικού κλίματος στα σχολεία.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας την προστασία όλων των εκπαιδευτικών, οι οποίοι κάτω από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, στα χρόνια της πανδημίας, στηρίζουν το εκπαιδευτικό σύστημα και όλους τους/τις μαθητές/τριες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ντομάτες: Πού πρέπει να τις αποθηκεύετε για να διατηρούνται φρέσκες και νόστιμες

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καλλυντικά
Επικίνδυνα για την υγεία τα καλλυντικά dupes - Ένα «trend» με συνέπειες πίσω από τις δελεαστικές τιμές
Αν και φαντάζουν ακίνδυνα, ειδικοί του χώρου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία των καταναλωτών, ιδίως των νεαρών
Επικίνδυνα για την υγεία τα καλλυντικά dupes - Ένα «trend» με συνέπειες πίσω από τις δελεαστικές τιμές
Κυριάκος Μητσοτάκης
Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εκκαθάριση των καταλόγων των δημοσίων Πανεπιστημίων από ανενεργούς φοιτητές
Ποιοι φοιτητές διαγράφονται και ποιοι παραμένουν;
Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εκκαθάριση των καταλόγων των δημοσίων Πανεπιστημίων από ανενεργούς φοιτητές
ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: 92 μόνιμες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα στο Υπουργείο Οικονομικών
Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025 έως την Τρίτη 5 Αυγούστου 2025
ΑΣΕΠ: 92 μόνιμες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα στο Υπουργείο Οικονομικών