gymnasiarxis pieria
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση που δέχθηκε ο διευθυντής του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας

Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο διευθυντής σχολείου στην Πιερία, τονίζοντας ότι η επίθεση «πλήττει την αξιοπρέπεια, τον παιδαγωγικό και τον μορφωτικό ρόλο των εκπαιδευτικών, την ίδια την έννοια της εκπαίδευσης και του σχολείου» και ζητώντας από την Πολιτεία να προστατεύσει όλους τους λειτουργούς της εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση σε βάρος του Διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας.

Πρόκειται για τραμπούκικη ενέργεια που πλήττει την αξιοπρέπεια, τον παιδαγωγικό και τον μορφωτικό ρόλο των εκπαιδευτικών, την ίδια την έννοια της εκπαίδευσης και του σχολείου.

Την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 7:30π.μ., ομάδα 11 ατόμων που παρουσιάστηκαν στο χώρο του σχολείου ως «θεματοφύλακες του Συντάγματος», επιτέθηκαν εναντίον του Διευθυντή. Τον τρομοκράτησαν, τον απείλησαν, τον προπηλάκισαν και αφού του πέρασαν χειροπέδες στα χέρια, τον απήγαγαν και διά της βίας τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα Αιγινίου.

Είναι αδιανόητο αλλά και σύμπτωμα των καιρών της κρίσης, να υπάρχουν άνθρωποι (αναμεσά τους και γονείς!) που όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν το βαρύ κοινωνικό φορτίο που έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί, αλλά και βιαιοπραγούν εναντίον τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον Διευθυντή, στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, στους μαθητές/τριες και τους γονείς τους.

Καταδικάζουμε την ασύλληπτη αυτή πράξη κατά της εκπαιδευτικής κοινότητας, απαιτώντας από την πολιτεία να πάρει έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη των φασιστικών ενεργειών και τη διατήρηση του παιδαγωγικού κλίματος στα σχολεία.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας την προστασία όλων των εκπαιδευτικών, οι οποίοι κάτω από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, στα χρόνια της πανδημίας, στηρίζουν το εκπαιδευτικό σύστημα και όλους τους/τις μαθητές/τριες.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καύσωνας στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές: Παρέμβαση για τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών
Ο φιλόλογος Βασίλης Μπετσάκος σχολιάζει το ερώτημα για το «ἐν αὐτοῖς» και ζητά να μη χαθούν μόρια για απαντήσεις που τεκμηριώνονται φιλοσοφικά
Πανελλαδικές: Παρέμβαση για τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών
ερασμους
Erasmus+ «Learn Outside, Smile and Shine!» στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
«Οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί γνώρισαν από κοντά το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου και συμμετείχαν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που...
Erasmus+ «Learn Outside, Smile and Shine!» στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
Λίνα Μενδώνη
«Κυρία Μενδώνη, θέλω το Φρούριο Τρικάλων για τους γάμους των γιων μου» – Η χιουμοριστική επιστολή πρώην διευθυντή Γυμνασίου
Χιούμορ με αιχμές για τη χρήση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων: Η επιστολή πρώην διευθυντή Γυμνασίου στη Λίνα Μενδώνη
«Κυρία Μενδώνη, θέλω το Φρούριο Τρικάλων για τους γάμους των γιων μου» – Η χιουμοριστική επιστολή πρώην διευθυντή Γυμνασίου