pistopoihsh agglikwn LTE golearn
«Οι εκπαιδευτικοί δε γίνεται άλλο να λειτουργούμε ως κυματοθραύστες της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης για να πραστατεύσουμε τα αυτονόητα, την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και τη δική μας», σημειώνει η ΕΛΜΕ Ηλείας για τις καταστροφές και τα περιστατικά βίας στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου

Τις καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά που έβαλαν άγνωστοι στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου καταδικάζει η ΕΛΜΕ Ηλείας.

Υπενθυμίζεται ότι το σχολείο υπέστηκε εκτεταμένες καταστροφές, ενώ οι δράστες έβαλαν ακόμα και φωτιά. Ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν τις ζημιές φέρεται να είναι και μαθητές της συγκεκριμένης μονάδας. 

«Οι εκπαιδευτικοί δε γίνεται άλλο να λειτουργούμε ως κυματοθραύστες της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης για να πραστατεύσουμε τα αυτονόητα, την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και τη δική μας. Επειδή στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα έχουν καταγγελθεί και στο παρελθόν περιστατικά βίαιων συμπεριφορών το κοινωνικό αυτό φαινόμενο θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Δημοτική αρχή, το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και βεβαίως την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της», σημειώνεται σχετικά.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Η ΕΛΜΕ Ηλείας καταδικάζει τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου.

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους/φισσες του 4ου Γυμνασίου Πύργου και στον αγώνα που δίνουν καθημερινά για να κρατήσουν αβοήθητοι, όρθιο το δημόσιο σχολείο.

Η ΕΛΜΕ Ηλείας πριν από ένα μήνα περίπου είχε επισημάνει με ανακοίνωσή της τις παρενέργειες που δημιουργούνται στις σχολικές μονάδες με τις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Με βάση τα λεγόμενα των εκπαιδευτικών του 4ου Γυμνασίου Πύργου η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά τις συγχωνεύσεις τμημάτων. Οι ευθύνες του Υπουργείου είναι τεράστιες, αλλά ως συνήθως σε τέτοια περιστατικά κρύβεται και το βάρος καλούνται να σηκώσουν εκπαιδευτικοί και  γονείς.

Το σχολείο, μηχανισμός αναπαραγωγής ταξικής αλλά και ιδεολογικής, υψώνει φραγμούς στη μόρφωση για τα παιδιά των πιο φτωχών στρωμάτων και “φροντίζει” καθένα να εσωτερικεύει τη “θέση” του στην κοινωνία. Λογικό επακόλουθο των ματαιωμένων ελπίδων και ονείρων, της ακυρωμένης αυτοεκτίμησης, της πίεσης για συμμόρφωση και εντατικοποίηση είναι, υπό προϋποθέσεις, η οργή και η βία.

Η οικονομική κρίση, η παρατεταμένη διακοπή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας, ο ανορθολογισμός που χαρακτηρίζει περιόδους κρίσης έχουν συμβάλλει στην ένταση φαινομένων βίας. Οι εκπαιδευτικοί δε γίνεται άλλο να λειτουργούμε ως κυματοθραύστες της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης για να πραστατεύσουμε τα αυτονόητα, την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και τη δική μας.

Επειδή στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα έχουν καταγγελθεί και στο παρελθόν περιστατικά βίαιων συμπεριφορών το κοινωνικό αυτό φαινόμενο θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Δημοτική αρχή, το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και βεβαίως την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της. Είναι αναγκαίο να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να δημιουργηθούν  οι παιδαγωγικές εκείνες συνθήκες που θα επιτρέπουν στους εκπαιδευτικούς να εκτελούν με ασφάλεια τα καθήκοντά τους και σε όλους τους μαθητές, χωρίς διακρίσεις, να απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες για μόρφωση και ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Διετής φυλάκιση και «καμπάνα» 20.000 € σε νεαρό για εκδικητική πορνογραφία
Ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ επιβλήθηκε σε 27χρονο για εκδικητική πορνογραφία - Είχε φτιάξει τρία ψεύτικα προφίλ στο όνομα...
Θεσσαλονίκη: Διετής φυλάκιση και «καμπάνα» 20.000 € σε νεαρό για εκδικητική πορνογραφία
papathanasiou
Το υπουργείο Πολιτισμού αποχαιρετά τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου
Συλλυπητήριο μήνυμα της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την απώλεια του Βαγγέλη Παπαθανασίου
Το υπουργείο Πολιτισμού αποχαιρετά τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου
Πόλεμος στην Ουκρανία
Ρωσία - ΗΠΑ: Οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων συζήτησαν για την Ουκρανία για πρώτη φορά
Οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων της Ρωσίας και των ΗΠΑ συζήτησαν θέματα «αμοιβαίου ενδιαφέροντος», συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας
Ρωσία - ΗΠΑ: Οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων συζήτησαν για την Ουκρανία για πρώτη φορά