Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Σε πανελλαδικό διαδικτυακό συντονισμό που διοργανώνεται για σήμερα, Τρίτη 26 Οκτωβρίου και ώρα 4.30 μ.μ καλούν οι εκπαιδευτικοί, ώστε να εξεταστούν όλα τα βήματα για νέα προκήρυξη της απεργίας αποχής κατά της αξιολόγησης

Η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με βάση τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων για νέα προκήρυξη της απεργίας αποχής κατά της αξιολόγησης, και κλιμάκωσης του αγώνα με απεργιακή συνέχεια και κινητοποιήσεις καλεί σε σύσκεψη συντονισμού ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση της, οι εκπαιδευτικοί και οι ομοσπονδίες ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη οφείλουν να υπερασπιστούν τις διεκδικήσεις και τις αποφάσεις του κλάδου και να επαναπροκηρύξουν την απεργία αποχή από την αξιολόγηση καθώς και να σχεδιάσουν τα βήματα συνέχισης του αγώνα.

Στην παραπάνω κατεύθυνση και σε συνέχεια του συντονισμού των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ της 19ης Οκτωβρίου, η  Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί σε πανελλαδικό συντονισμό, σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου και ώρα 4.30 μ.μ. ώστε να εξεταστούν όλα τα βήματα για την υλοποίηση της κήρυξης της απεργίας-αποχής από τα σωματεία των εκπαιδευτικών.

Ο συντονισμός θα γίνει διαδικτυακά στο λίνκ : https://meet.jit.si/Sintonismos_elme_sepe

Η ανακοίνωση της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Οι εκπαιδευτικοί με τον αγώνα μας  υπερασπιστήκαμε το δημόσιο σχολείο ξεπερνώντας το κλίμα φόβου που επιχείρησε να περάσει η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας  με απειλές, τρομοκρατία και δικαστικές παρεμβάσεις. Με τον αγώνα αυτό φέραμε στο προσκήνιο ΟΛΑ τα ζητήματα που αφορούν το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές μας και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και την ανάγκη να δοθούν λύσεις. Η απάντησή μας στον αυταρχικό κατήφορο του υπουργείου Παιδείας είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, για την προώθηση των διεκδικήσεων των σωματείων μας. 

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, όπως εκφράστηκε με τη μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή, την απεργία και τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 11 Οκτωβρίου έχει καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα:

 • Ήρθαν στο προσκήνιο μέσα από τους αγώνες των εκπαιδευτικών και των σωματείων μας τα μεγάλα προβλήματα του δημόσιου σχολείου και η ανάγκη να δοθούν άμεσες λύσεις.
 • Η «αξιολόγηση» που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας με τον παραπλανητικό τίτλο «αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών» απονομιμοποιήθηκε και απορρίφθηκε μαζικά από την συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου.
 • Η συντεταγμένη δράση μας μέσα από τις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων είναι η μοναδική ασπίδα προστασίας του κλάδου για τη συνέχιση του αγώνα και τη δικαίωσή του.
 • Αποκαλύφθηκαν πλήρως οι επιδιώξεις του Υπουργείου Παιδείας για την αποδόμηση του δημόσιου σχολείου, αλλά και ο αυταρχισμός του με τις συνεχείς προσφυγές στα δικαστήρια για να σταματήσει τον αγώνα μας.
 • Η απεργία αποχή δεν αμφισβητήθηκε ως νόμιμη μορφή απεργίας και μπορούμε να τη συνεχίσουμε.
 • Η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει ουσιαστικά κάθε μορφή απεργίας μετά την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη βρίσκεται αντιμέτωπη με το σύνολο των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Τα εκπαιδευτικά σωματεία απευθυνόμαστε σε όλες τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που από κοινού αγωνιστήκαμε με όπλο την απεργία αποχή και άλλες μορφές αγώνα μαζί να συνεχίσουμε τον αγώνα:

 1. Με βάση τις αποφάσεις σειράς ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ αποφασίζουμε την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής με εξώδικο στις Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπ/σης και το Υπουργείο Παιδείας. Στην κατεύθυνση αυτή ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ καταθέτουν  εξώδικο και το απευθύνουν να το καταθέσουν όλες οι ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ ώστε όσες ΕΛΜΕ θα προχωρήσουν και με αυτό το δρόμο να στηρίξουν και να καλύψουν τους συναδέλφους και με αυτόν τον τρόπο.
 2. Καλούμε την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξουν την απεργία αποχή. Τους ΣΕΠΕ που έχουν Γ.Σ. και την Γ.Σ. προέδρων που γίνεται το Σάββατο 23/10 να αποφασίσουν συνέχιση του αγώνα  ενάντια στην αξιολόγηση με απεργία αποχή. Την ΟΛΜΕ να καλέσει Γ.Σ. και Γ.Σ. προέδρων το Σάββατο 23/10.
 3. Οι εκπαιδευτικοί να μη συμμετέχουν σε καμία συνεδρίαση για τον προγραμματισμό που θα καλέσουν Διευθυντές. Η προθεσμία για αυτές ήταν η 10 Οκτωβρίου και δεν έγιναν λόγω της μαζικής συμμετοχής μας στην απεργία αποχή. Η προσπάθειά του Υπουργείου να παρουσιάσει ότι οι εκπαιδευτικοί με τη θέλησή τους συμμετέχουν στην αξιολόγηση πρέπει να πέσει στο κενό.
 4. Οι ενέργειες του συλλόγου διδασκόντων για τις ομάδες δράσης, εφόσον δεν έγιναν ως τις 10 Οκτωβρίου, όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση (άρθρα 4, 10, Αριθμ. 108906/ΓΔ4), γίνονται μόνο από τους Διευθυντές μετά την 20 Οκτωβρίου και άρα δεν μπορούν να συγκαλέσουν συλλόγους διδασκόντων. Ούτε νομιμοποιούνται τυπικά και ουσιαστικά να συγκαλέσουν συλλόγους για να εντάξουν τους συναδέλφους στις ομάδες δράσης.
 5. Σε σχολεία που διευθυντής/τρια προχωρήσει στη σύγκληση συνεδριάσεων, κηρύσσονται διευκολυντικές στάσεις εργασίας μονόωρες, δίωρες και τρίωρες για όλα τα σχολεία και τα Ε.Κ. από  την  Δευτέρα (18/10), έως Παρασκευή (22/10) για την κάλυψη των συναδέλφων. Να δηλώσουν στάση εργασίας όσο διαρκεί η συνεδρίαση. Συνάδελφοι που καλούνται σε συνεδριάσεις εκτός ωραρίου εργασίας δεν είναι υποχρεωμένοι να παραστούν σε αυτές. 
 6. Η Γενική Συνέλευση στηρίζει και καλύπτει με όλους τους τρόπους (συνδικαλιστικά, νομικά, κ.ά.) όλους τους συναδέλφους που δεν θα συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας και την αξιολόγηση.  Η Γενική Συνέλευση προκηρύσσει μονόωρες, δίωρες, τρίωρες στάσεις εργασίας και οι συνάδελφοι μπορούν με την κοινοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης να τις χρησιμοποιούν κάθε φορά που θα καλούνται να συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης. (Να ενημερωθούν οι συνάδελφοι με ξεχωριστή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ).

Απαντάμε στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, αγώνας για κατάργησή του και προώθηση των διεκδικήσεων και αιτημάτων των σωματείων μας.  

 1. Την απεργία-αποχή τη διευρύνουμε και με άλλες αποφάσεις συνολικής απάντησης ενάντια στην εφ’ όλης της ύλης επίθεση που δέχονται το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί. Υλοποιούμε τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και προχωράμε σε παρατεταμένο, πολύμορφο και αποφασιστικό αγώνα που η εξέλιξή του θα καθορίζεται κάθε φορά από τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.
 2. Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης γιατί ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων χιλιάδες είναι τα κενά στα σχολεία σε όλη τη χώρα και εκατοντάδες στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης (35 κενά μόνο στους φιλολόγους), σε όλες τις δομές εκπαίδευσης. Το Υπουργείο αντί της κάλυψης όλων των κενών με μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών  στα πλαίσια της αντιεκπαιδευτικλης πολιτικής των περιορισμών και της λιτότητας έδωσε οδηγίες για μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία με αποτέλεσμα σε πολλά σχολεία τα τμήματα να λειτουργούν με 27 και 28…. μαθητές. Την ίδια στιγμή μέσω των Διευθυντών και των ΔΔΕ εφαρμόζει την απαράδεκτη ρύθμιση για την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών. Διευθυντές σχολείων και ΔΔΕ εξαναγκάζουν τους συναδέλφους να αναλάβουν υποχρεωτικές υπερωρίες, αντί να απαιτήσουν προσλήψεις αναπληρωτών. (Να ενημερωθούν οι συνάδελφοι με ξεχωριστή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ).
 3. Οργανώνουμε πανεκπαιδευτική – πανελλαδική  κινητοποίηση την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου με στάση εργασίας και από τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ. Ο τόπος και η ώρα να οριστούν  μετά από συνεννόηση από τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ. 
 4. Συμμετέχουμε στην απεργία που έχει αποφασιστεί στην υγεία στις 21 Οκτωβρίου με συμμετοχή και των εκπαιδευτικών σωματείων. Με αιτήματα αιχμής: Την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών - παιδεία, υγεία, ασφάλιση, κ.ά. –, την υπεράσπιση του αγώνα των εκπαιδευτικών και των διεκδικήσεων των σωματείων μας, την κατάργηση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη.  Να συμπορευτούμε με τους εργαζόμενους στην υγεία και τα σωματεία τους, όπως κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Τα σωματεία μας να προκηρύξουν τρίωρες στάσεις και συμμετέχουμε στις  κινητοποιήσεις των σωματείων των υγειονομικών.
 5. Πρόταση προς όλα τα σωματεία για πανελλαδική – πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση με απεργιακό βήμα (48ωρη ή  24ωρη απεργία) το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου (πιθανές ημερομηνίες ).
 6. Αποφασίζουμε πολύμορφες δραστηριότητες των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων για την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και των γονιών για τα προβλήματα της εκπαίδευσης που πρόβαλε ο απεργιακός μας αγώνας. Τις επόμενες μέρες προχωράμε σε σχετικές ενημερώσεις με συναντήσεις των συλλόγων γονέων κατά δήμο.
 7. Κινητοποίηση για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις υποχρεωτικές αναθέσεις υπερωριών. (παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις, κ.ά.)
 8. Απευθυνόμαστε σε γονείς, φοιτητές και μαθητές (σε συλλόγους, επιτροπές κτλ) για συμπόρευση και στήριξη του αγώνα (με κοινές διαδηλώσεις, παρεμβάσεις κτλ), με βάση τις αιχμές που έχουν αναδειχθεί όλο αυτό το διάστημα (αξιολόγηση, τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, κτλ). 
 9. Συμβάλλουμε για μαζικές ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ στα σωματεία το επόμενο διάστημα με μια σειρά μέτρα : περιοδείες στα σχολεία, παράλληλη συγκρότηση επιτροπών αγώνα, σε κάθε ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που θα ενεργοποιεί τους συναδέλφους και θα τους κάνει υποκείμενα του αγώνα. Να γίνουν τώρα έκτακτες Γ.Σ. σε όλες τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ. 
 10. Είναι δεδομένη -και εκφράζεται με κάθε δυνατό τρόπο- η οργή και η αγανάκτηση των συναδέλφων για την πραξικοπηματική απόφαση της συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ (16/10) για σταμάτημα της Απεργίας-Αποχής από τις διαδικασίες της αξιολόγησης. Συγκέντρωση υπογραφών των ΕΛΜΕ για τη σύγκληση νέας Γ.Σ. Προέδρων. (αποφασίστηκε ψήφισμα). 
 11. Καλούμε τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και τους εκπαιδευτικούς να μην αφήσουν αναπάντητο το πραξικόπημα στη Γ.Σ. των προέδρων ΕΛΜΕ (16/10/2021) να το καταδικάσουν με κάθε τρόπο (μομφές, καταγγελίες, υπογραφές καταγγελίας από συλλόγους, μομφή και διαγραφή των εκπροσώπων που παραβίασαν τις αποφάσεις των σωματείων τους, καθαίρεση του προεδρείου της ΟΛΜΕ, κ.ά.) Διαμαρτυρία με υπογραφές των εκπαιδευτικών, κατά σχολείο και όλοι μαζί, για το πραξικόπημα στη Γενική Συνέλευση των προέδρων (αποφασίστηκε κείμενο που κατατέθηκε από συνάδελφο).
 12. Αποφασίζουμε και υλοποιούμε την πρόταση του συντονισμού των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα 18 ΕΛΜΕ και κατατέθηκε με δελτίο τύπου στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ. Νέα συνάντηση συντονισμού, καθώς και Γενική Συνέλευση αγώνα των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση προέδρων των ΣΕΠΕ που γίνεται το Σαββάτο 23/10.   
 13. Θεωρούμε ανεπίτρεπτη και καταδικάζουμε τη δικαστική προσφυγή της ΟΛΜΕ για παράταση της θητείας του Δ.Σ. Όλες οι ΕΛΜΕ να πάρουν εδώ θέση, να καταδικάσουν την προσφυγή της ΟΛΜΕ στα δικαστήρια και να απαιτήσουν να πραγματοποιηθεί τώρα Συνέδριο της ΟΛΜΕ (αποφασίστηκε ψήφισμα).
 14. Να σταματήσουν οι ΕΔΕ στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε εκπαιδευτικούς και Διευθυντές των σχολείων σχετικά με τα γεγονότα από τη δράση φασιστικών ομάδων, καθώς η κυβέρνηση αναζητά εξιλαστήρια θύματα για τις δικές της ευθύνες και της ευθύνες της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης. Κατατέθηκε ψήφισμα και θα γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας για να σταματήσουν οι ΕΔΕ. 
 15. Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει την προκήρυξη των εκλογών της ΕΛΜΕ. Να πραγματοποιηθούν το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου (πιθανές ημερομηνίες 23/11, 24/11, 25/11). Η μέρα να συγκεκριμενοποιηθεί μετά από συνεννόηση με τις άλλες ΕΛΜΕ. Το Δ.Σ. να συζητήσει όλα τα μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές με όλα τα μέτρα προστασίας.
 16. Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει, καθώς η θητεία των Δ.Σ. λήγει με απόφαση της Κυβέρνηση 31/10 να λειτουργήσει η ΕΛΜΕ με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων. ΟΙ Γενικές Συνελεύσεις προκηρύσσονται από αυτήν τη Γενική Συνέλευση και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών στις 6.00 μ.μ., στο 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης (2/11, 9/11, 16/11, 23/11).  
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να υπολογίσετε το δώρο Χριστουγέννων - Πότε το παίρνετε

Προσλήψεις σε δήμους (Π.Χ. στην Αθήνα) με μισθό έως 2.500 ευρώ - Που κάνετε αίτηση

Κλειστά σχολεία για 10 ημέρες προτείνει ο Καπραβέλος

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθεί η Ε΄ δόση για το Επίδομα παιδιού 2021

 ΑΣΕΠ 9Κ/2021: Πάρτε εύκολα 90 μόρια σε 2 ημέρες για τους 416 διορισμούς

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

oikonomou
Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown. Δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας
«Το lockdown δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας και δεν θα υπάρξει» , τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου
Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown. Δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας
emvolio-koronoiou
Εμβόλιο κορονοϊου: Ποιες οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση
Αναλυτικά οι παρενέργειες μετά την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου του κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης
Εμβόλιο κορονοϊου: Ποιες οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση