Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Η ΟΛΜΕ ζητά να εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

Η σχολική χρονιά δεν ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, τονίζει σε ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ και ζητά να ισχύσουν τα περσινά κριτήρια για τις ευπαθείς ομάδες καθηγητών, ώστε να διδάξουν στα τμήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης χωρίς να εγκυμονούνται κίνδυνοι για την υγεία τους.

Χαρακτηρίζει ανησυχητική την παρούσα κατάσταση για τους εργαζόμενους στο σχολικό περιβάλλον, κάτι που ισχύει και για εμβολιασμένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ψήφισμα ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 25/09/2021 για τις ευπαθείς ομάδες  Εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν  στις ευπαθείς ομάδες, με ανησυχία διαπιστώνουν ότι η σχολική χρονιά δεν φαίνεται να ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Η πλειονότητα των μαθητών δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, ενώ είναι πρακτικά δύσκολο στο σχολικό περιβάλλον να τηρούνται πάντοτε σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας. Είναι ενδεικτικό ότι εμφανίζεται τάση αύξησης του αριθμού κρουσμάτων, ενώ αρκετοί ειδικοί εκφράζουν επιπλέον ανησυχίες για το επόμενο διάστημα και αναφέρονται στο επερχόμενο νέο κύμα πανδημίας. Η παρούσα λοιπόν κατάσταση είναι σίγουρα ανησυχητική για όλους τους εργαζομένους στο σχολικό περιβάλλον, όμως εκείνοι  που ανήκουν  στις ευπαθείς ομάδες έχουν σοβαρούς λόγους να ανησυχούν  για τους κινδύνους στην υγεία τους. Αυτό ισχύει ακόμα και για όσους  έχουν   εμβολιαστεί από τις ευπαθείς ομάδες , καθώς τα δεδομένα δείχνουν ότι ένα ποσοστό εμβολιασμένων νοσεί. Περαιτέρω ανασφάλεια προκαλεί το πρόσφατο ΦΕΚ 4188Β’/10-09-21 («Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022»). Σε αυτό ορίζονται οι ευπαθείς ομάδες μαθητών για τη φετινή σχολική χρονιά, οι οποίες δικαιούνται να ενταχθούν στα μαθήματα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Παρατηρείται  όμως ότι δεν ορίζονται, στο εν λόγω ή σε άλλο ΦΕΚ, ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες καθηγητών. 

Η  ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ ζητάει να ισχύσουν τα περσινά κριτήρια για τις ευπαθείς ομάδες καθηγητών, ώστε να διδάξουν στα τμήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης χωρίς να εγκυμονούνται κίνδυνοι για την υγεία τους.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ 1Κ/2022: Εκδόθηκε η προκήρυξη για το υπ. Περιβάλλοντος- Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Προσλήψεις στην Aegean Airlines: Αναλυτικά οι ειδικότητες που ζητούνται

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ:: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

akrodexioi evosmos
Εύοσμος: Αντιφασιστικό συλλαλητήριο με αφορμή τις επιθέσεις φασιστών σε μαθητές
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου ενάντια στις επιθέσεις φασιστών σε μαθητές - «Οι φασιστικές ομάδες δρουν με οργανωμένο τρόπο με...
Εύοσμος: Αντιφασιστικό συλλαλητήριο με αφορμή τις επιθέσεις φασιστών σε μαθητές
Έκτακτο! 29χρονη καταγγέλλει ότι έζησε όσα η Γεωργία Μπίκα
Καθώς βρισκόμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων της υπόθεσης βιασμού της Γεωργίας Μπίκα, μία 29χρονη κοπέλα καταγγέλλει...
Έκτακτο! 29χρονη καταγγέλλει ότι έζησε όσα η Γεωργία Μπίκα