ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Αξιολόγηση: Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας λένε οι εκπαιδευτικοί
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Οι εκπαιδευτικοί δεν σταματούν τον αγώνα τους κατά της αξιολόγησης και προχωρούν σε νέα πανεπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλους τους νομούς, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου - Η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί σε πανεκπαιδευτική συγκέντρωση των ΕΛΜΕ  και ΣΕΠΕ την ίδια ημέρα

Η Γενική Συνέλευση της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε χτες, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην απεργία της 11ης Οκτωβρίου και στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Είναι γεγονός πως με μαζικότητα και δυναμισμό οι εκπαιδευτικοί έδωσαν ένα διπλό ηχηρό μήνυμα ενάντια στην επιχείρηση διάλυσης του δημόσιου σχολείου και ταυτόχρονα στον αυταρχικό κατήφορο του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης και την ποινικοποίηση των συλλογικών, δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Τα συγκλονιστικά ποσοστά συμμετοχής που ξεπερνούν το 75% και οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, επιβεβαιώνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας  έχει απορρίψει την αξιολόγηση και την πολιτική, που θέλει να μετατρέψει τα σχολεία σε επιχειρήσεις και τη μόρφωση σε εμπόρευμα 

Χαιρετίζει επιπλέον όλους τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους διδασκόντων που με συντριπτική συμμετοχή  στην απεργία- αποχή από την αξιολόγηση διακήρυξαν την αποφασιστικότητά τους και υπερασπίστηκαν το δημόσιο σχολείο, τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, ξεπερνώντας το κλίμα φόβου που επιχείρησε να περάσει η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας με απειλές, τρομοκρατία και δικαστικές παρεμβάσεις. 

Οι εκπαιδευτικοί δεν σταματούν τον αγώνα τους και προχωρούν σε νέα πανεπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλους τους νομούς, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γ' ΕΛΜΕ, στη Θεσσαλονίκη θα οργανωθεί πανεκπαιδευτική συγκέντρωση των ΕΛΜΕ  και ΣΕΠΕ στις 6.00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ ο απεργιακός αγώνας αναμένεται να κλιμακωθεί με νέα 24ωρη απεργία στις 21 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση της Γ΄ ΕΛΜΕ για τις προσεχείς δράσεις της:

Ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο, έχει περάσει πλέον ανοιχτά στην πλευρά της κυβέρνησης.

Η συμμετοχή του 95% των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές από το υπουργείο Παιδείας, οδηγεί την κυβέρνηση στον μόνο δρόμο που της έχει απομείνει, στην ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού. Γι’ αυτό καταφεύγει στα δικαστήρια και στις προειλημμένες αποφάσεις τους.

Η κ. Κεραμέως για να σταματήσει το μεγάλο αγώνα των εκπαιδευτικών μέσα σε δέκα μέρες έστειλε τα σωματεία μας τρεις φορές στα δικαστήρια. Εφαρμόζοντας τις αντεργατικές – αντισυνδικαλιστικές διατάξεις του ν. Χατζηδάκη πρώτη φορά στην εκπαίδευση ενάντια στην απεργία-αποχή  επιχειρούν  να βάλουν οριστική ταφόπλακα στα σωματεία μας, στο γύψο τους αγώνες μας,  τις συλλογικές αποφάσεις, το δικαίωμα να αμφισβητούμε, να απεργούμε και να ανατρέπουμε.

Βγάζουν, με αποφάσεις «κατά παραγγελία» από τα δικαστήρια, την συντριπτική συμμετοχή στην απεργία - αποχή και το συλλογικό αγώνα των εκπαιδευτικών  «παράνομα και καταχρηστικά»,  για λόγους που αγγίζουν τη γελοιότητα (ύπαρξη προσωπικού ασφαλείας, υποχρέωση διαλόγου στον ΟΜΕΔ), κλιμακώνοντας  την επίθεσή στα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα. 

Τις απεργίες τις αποφασίζουν οι Εργαζόμενοι και τα Σωματεία - Όχι οι Κυβερνήσεις και τα Δικαστήρια

Κανείς δεν μπορεί να κάμψει το οργανωμένο, μαζικό πανεκπαιδευτικό κίνημα που είναι αποφασισμένο να υπερασπίσει το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο, τη μόρφωση των παιδιών του λαού, τα δημοκρατικά του δικαιώματα. Η μαζικότατη συμμετοχή των συναδέλφων τόσο στην 24ωρη απεργία στις 11/10 όσο και στην απεργία – αποχή δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα υποταχθούμε στο νόμο Χατζηδάκη. 

Η απόφαση, με βάση την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, αποτελεί πρόκληση για το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος που πρέπει άμεσα να απαντήσει δυναμικά. Στη μάχη αυτή πρέπει να πρωτοστατήσουν τα σωματεία μας, οι ΕΛΜΕ και  οι ΣΕΠΕ, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ. .

Τα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, έχουν ευθύνη να ακούσουν τον κλάδο και το μήνυμα των χιλιάδων εκπαιδευτικών που μαζικά βγήκαν στο δρόμο και απέργησαν: Προχωράμε ενωμένοι, αγωνιστικά, μαχητικά, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, ανεξάρτητα από τις  δικαστικές αποφάσεις και τα κυβερνητικά φιρμάνια.

Συνεχίζουμε την απεργία αποχή από την αξιολόγηση και παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης της

 • Η Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ να αποφασίσουν να συνεχίσουν την απεργία - αποχή - κι αν χρειαστεί να την επαναπροκηρύξουν. Καλούμε και τις  άλλες  εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να την συνεχίσουν  και να την επαναπροκηρύξουν . Δεν αναγνωρίζουμε το νόμο Χατζηδάκη και πρέπει σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα να τον σπάσει στην πράξη. 
 • Μέχρι τότε προκηρύσσουμε κυλιόμενες στάσεις εργασίας σε καθημερινή βάση (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες στάσεις διαρκείας) που η εφαρμογή τους ξεκινάει με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  και καλούμε να προκηρυχθούν και από ΟΛΜΕ. Οι συνάδελφοι μπορούν να τις εφαρμόζουν με την κοινοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης και θα τις χρησιμοποιούν κάθε φορά που θα καλούνται να συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης .Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος προβλέπει ρητά ότι οι συνεδριάσεις γίνονται στα πλαίσια του εργασιακού και εκτός του διδακτικού ωραρίου. Κανένας συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφής συνεδρίαση εκτός εργασιακού ωραρίου.
 • Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία ,ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ , που έχουν αποφάσεις για συνέχιση της απεργίας- αποχής να συντονιστούμε στην κατεύθυνση στήριξης της με όλα τα αναγκαία μέτρα .
 • Καλούμε τους Διευθυντές να σεβαστούν την τεράστια συμμετοχή του κλάδου στην απεργία και τα συλλαλητήρια και να συνταχθούν με τις αποφάσεις των σωματείων, να μην προχωρήσουν  σε καμία συνεδρίαση και στη συγκρότηση ομάδων στα σχολεία τους. Να αναμένουν τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ.  

Συνεχίζουμε - Κλιμακώνουμε τον Αγώνα μας

Την απεργία - αποχή τη διευρύνουμε και με άλλες αποφάσεις συνολικής απάντησης ενάντια στην εφ’ όλης της ύλης επίθεση που δέχονται το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί, με αγωνιστικό   πρόγραμμα παρατεταμένου πολύμορφου αγώνα και με πανεκπαιδευτικό μέτωπο για να βάλουμε φραγμό στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τα αντεργατικά και αντιεκπαιδευτικά τερατουργήματα της.

Με ισχυρό μέτωπο αντίστασης των σωματείων  σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στο τερατούργημα του ν. «Χατζηδάκη», να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Να παλέψουμε ανυποχώρητα για να ανατραπεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική και  η αντεργατική επίθεση.

 • Προχωράμε την Παρασκευή 15/10 σε πανεπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλους τους νομούς. Στη Θεσσαλονίκη να οργανωθεί πανεκπαιδευτική συγκέντρωση των ΕΛΜΕ  και ΣΕΠΕ στις 6.00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου .
 • Κλιμακώνουμε τον απεργιακό αγώνα με νέα 24ωρη απεργία στις  21/10. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία – Υγεία! Με αιτήματα αιχμής: την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών - παιδεία, υγεία, ασφάλιση, κ.ά. , την υπεράσπιση του αγώνα των εκπαιδευτικών και των διεκδικήσεων των σωματείων μας, την κατάργηση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη. Σε κάθε περίπτωση συμμετέχουμε με τρίωρη στάση στην κινητοποίηση των σωματείων των υγειονομικών.
 • Αγωνιστικό τείχος σωματείων για την ανατροπή και απειθαρχία στο νόμο Χατζηδάκη, για την στήριξη και υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος στην εκπαίδευση και σε όλο το εργατικό κίνημα .Τώρα είναι η στιγμή να στηριχτεί ο αγώνας των εκπαιδευτικών ώστε να συνεχιστεί και να νικήσει, να γίνει υπόθεση  συνολικά του εργατικού κινήματος. Όχι μόνο γιατί είναι αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά αλλά και γιατί στρέφεται  στην πράξη ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη που επιχειρεί να βάλει στον γύψο όλο το εργατικό κίνημα και πρώτα από όλα τις πιο μαχόμενες δυνάμεις του. Κάθε σωματείο και δύναμη στους χώρους δουλειάς να εκφράσει έμπρακτα τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στους μαχόμενους εκπαιδευτικούς να προχωρήσουμε από κοινού σε πανεργατική απεργιακή απάντηση την επόμενη εβδομάδα ,στις 21 Οκτώβρη, για τη κατάργηση των νόμων Κεραμέως και Χατζηδάκη.
 • Η ΟΛΜΕ να συγκαλέσει νέο κύκλο Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ και Γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ την αμέσως επόμενη εβδομάδα για να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας!
 • Αποφασίζουμε καμπάνια ενημέρωσης της κοινωνίας με πολύμορφες δραστηριότητες της ΕΛΜΕ μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων για τα προβλήματα της εκπαίδευσης και  αιτήματα του αγώνα μας ( γράμμα στους γονείς, συσκέψεις, συνεντεύξεις,  κλπ)  
 • Συγκροτούμε Επιτροπή Αγώνα στην ΕΛΜΕ.
 • Για την υλοποίηση του προγράμματος δράσης καλούμε σε συνάντηση συντονισμού ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ. Η ημέρα να οριστεί σε συνεννόηση με ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ
 • Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση κάθε σωματείο στην εκπαίδευση και ευρύτερα που βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

 • Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά!
 • Η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών δεν θα περάσει! Να ανατραπούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι 4823/21 και 4692/20 και όλη η αντιεκπαιδευτική πολιτική!
 • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγώνες μας! Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας δεν θα περάσει!
 • Να ανατραπεί ο αντεργατικός νόμος «Χατζηδάκη»
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βόλος: Αρνητής γονιός μήνυσε δάσκαλο γιατί έκανε rapid test στην κόρη του

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Από την Σοφία Μπεκατώρου και τη γενναία στάση της να καταγγείλει όσα υπέστη, ακολούθησε στην Ελλάδα μια πρωτόγνωρη περίοδος γυναικείας αφύπνισης.
Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς
Αλλαγές από φέτος στην ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας αλλά και στις αναθέσεις εξωδιδακτικών εργασιών
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς