Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ntountouka
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Νέα αντιφασιστική συγκέντρωση εκπαιδευτικών στις 18:30, στην πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης

«Έξω οι φασίστες από τα σχολεία» είναι το κεντρικό σύνθημα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, στην πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης καταδικάζουν τη φασιστική επίθεση που δέχθηκαν φοιτητές έξω από το συγκρότημα των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της ότι «η επίθεση με καδρόνια, λοστούς και φωτοβολίδες από κουκουλοφόρους που βγήκαν μέσα από το προαύλιο του σχολείου είναι μια απαράδεκτη εικόνα, δεν έχει καμία σχέση με τους μαθητές, τα Μαθητικά Συμβούλια και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους».

«Πρόκειται για οργανωμένες ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις που βρίσκονται μακριά και απέναντι από τα προβλήματα της νεολαίας και των μαθητών» προσθέτει.

Από την πλευρά της, η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι «η επίθεση των φασιστών ενάντια σε φοιτητές που μοίραζαν αντιφασιστικές ανακοινώσεις δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Είναι πρόσφατα τα περιστατικά, όπου . Στο παρελθόν έχουν ξαναγίνει παρόμοια γεγοεθνικιστές έκαναν παρέμβαση σε σχολεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης (Πυλαία)νότα με τους φασίστες να επιτίθενται να τρομοκρατούν μαθητές και εκπαιδευτικούς που δεν ανέχονται πρακτικές βίας μέσα στα σχολεία».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε φασιστικές ομάδες και μορφώματα να προωθούν την εγκληματική τους ιδεολογία στο χώρο του σχολείου» καταλήγει.

Οι ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία

Συγκέντρωση Τετάρτη 29/9, 18.30 στην πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη

Το Δ.Σ. καταγγέλλει την φασιστική επίθεση που δέχθηκαν μέλη Φοιτητικών Συλλόγων έξω από το συγκρότημα των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Οι φοιτητές και ενώ μοίραζαν τις αποφάσεις των συλλόγων τους έξω από τα σχολεία καταγγέλλοντας επίθεση που δέχθηκαν καθώς μοίραζαν ανακοίνωσή τους για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και την τράπεζα θεμάτων, δέχθηκαν αποτροπιαστική επίθεση.

Περίπου 30 άτομα, μεταξύ αυτών και μαθητές, με κουκούλες και καλυμμένα τα πρόσωπά τους, φέροντας πέτρες, λοστούς, μαχαίρια, πυρσούς και άλλα αντικείμενα βγήκαν μέσα από το χώρο των  σχολείων  και επιτέθηκαν προς το μέρος των φοιτητών, αλλά και μαθητών που ήταν έξω από τον αύλειο χώρο του σχολείου. Προκάλεσαν πυρκαγιά και στο χώρο του κτηρίου και καταστράφηκαν αυτοκίνητα εκπαιδευτικών, ενώ δέχτηκαν και προπηλακισμούς.

Μόλις 1 χρόνος μετά από την καταδίκη της Χ.Α. και οι φασίστες ήδη προσπαθούν να ξαναβγούν στην επιφάνεια, μέσα από το ζήτημα που αφορά τους εμβολιασμούς, τους μαθητικούς αγώνες για να προωθήσουν τις αντιλήψεις της μισαλλοδοξίας, του εθνικισμού και του ρατσισμού. Τα συγχαρητήρια νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής σε όσους χτυπούσαν και μαχαίρωναν δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τις μεθοδεύσεις και τους στόχους τους.  Μαζεύτηκαν για να επιτεθούν στους αγωνιζόμενους φοιτητές και μαθητές και να σπείρουν το φόβο.

Η επίθεση των φασιστών ενάντια σε φοιτητές που μοίραζαν αντιφασιστικές ανακοινώσεις δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Είναι πρόσφατα τα περιστατικά, όπου εθνικιστές έκαναν παρέμβαση σε σχολεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης (Πυλαία). Στο παρελθόν έχουν ξαναγίνει παρόμοια γεγονότα με τους φασίστες να επιτίθενται να τρομοκρατούν μαθητές και εκπαιδευτικούς που δεν ανέχονται πρακτικές βίας μέσα στα σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές και οι μαθητές έχουν δείξει ότι δεν υποχωρούν και δεν τρομοκρατούνται από τέτοια θρασύδειλα χτυπήματα. Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι βαθιά ριζωμένη στους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Ένα χρόνο μετά τη δίκη της Χρυσής Αυγής, δε θα επιτρέψουμε στους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι στις γειτονιές, τα σχολεία και τις σχολές. Οι φασιστικές πρακτικές δεν έχουν χώρο πουθενά. Οκτώ χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δίνεται καθημερινά εκεί που οι φασίστες επιτίθενται ξανά στους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας.

Οι εκπαιδευτικοί, οι  φοιτητές και οι εργαζόμενοι δεν ξεχνάμε! Γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει φασισμός. Σημαίνει μίσος για το διαφορετικό, ξενοφοβία, ρατσισμός, συντήρηση των πιο σκοταδιστικών απόψεων που έχει γεννήσει η ανθρωπότητα. Σημαίνει επιθέσεις σε μετανάστες εργαζόμενους όπως οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες, σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές, δολοφονίες όπως του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Ως εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ότι ιδιαίτερα στη Δυτική Θεσσαλονίκη, φασιστικές ομάδες παρεμβαίνουν και επηρεάζουν μαθητές. Η φτώχεια, η ανέχεια, η εξαθλίωση, η απουσία οράματος και προοπτικής, η ανάγκη για επιβεβαίωση και δύναμη μπροστά στα πολλαπλά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν, αλλά και ο αυταρχισμός και η καταστολή αποτελούν λίπασμα για τη διάδοση των φασιστικών ιδεών. Σε μια στιγμή που οι ταξικοί φραγμοί εντείνονται και τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ο φασισμός είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της πολιτικής που θέλει τον λαό αμόρφωτο και φθηνό εργατικό δυναμικό.  Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής έχει ήδη ερημώσει πολλές πανεπιστημιακές σχολές, ενώ πολλοί μαθητές πετιούνται και εκτός Λυκείου. Το μέλλον που ετοιμάζουν για την πλειοψηφία των μαθητών είναι να γίνει ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό χωρίς μόρφωση σήμερα, χωρίς εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα αύριο.

Μέσα στα σχολεία καθημερινά οι εκπαιδευτικοί προσπαθούμε να αντιπαλέψουμε τις φασιστικές και ναζιστικές ιδέες και πρακτικές, αντιμετωπίζοντας με παιδαγωγικό τρόπο όλους τους μαθητές μας. Όμως, η βία και οι φασιστικές πρακτικές και όσοι τις ασκούν αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών  και δεν έχουν καμία θέση μέσα στον σχολικό χώρο. Έφτασε επιτέλους η ώρα το Υπουργείο Παιδείας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να αναλάβουν την ευθύνη τους.

Δεν θα επιτρέψουμε σε φασιστικές ομάδες και μορφώματα να προωθούν την εγκληματική τους ιδεολογία στο χώρο του σχολείου. Με κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών θα τους δώσουμε την απάντηση που πρέπει και θα τους απομονώσουμε.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις 18.30 στην πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Η Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταδικάζει την άγρια επίθεση περιθωριακών, ακροδεξιών-φασιστικών στοιχείων σε φοιτητές, μέλη Φοιτητικών Συλλόγων την Τρίτη 28/9, έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο που στεγάζονται το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με αφορμή την επίθεση που δέχθηκαν φοιτητές από φασιστικά στοιχεία την προηγούμενη βδομάδα στο ίδιο σημείο.

Η επίθεση με καδρόνια, λοστούς και φωτοβολίδες από κουκουλοφόρους που βγήκαν μέσα από το προαύλιο του σχολείου είναι μια απαράδεκτη εικόνα, δεν έχει καμία σχέση με τους μαθητές, τα Μαθητικά Συμβούλια και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Πρόκειται για οργανωμένες ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις που βρίσκονται μακριά και απέναντι από τα προβλήματα της νεολαίας και των μαθητών.

 Σύσσωμη η κοινωνία του σχολείου παντού να απομονώσει τα φαινόμενα του φασισμού!

Τους στέλνουμε εκεί όπου ανήκουν, στο περιθώριο της κοινωνίας και τα σκουπίδια της ιστορίας! Οι φασίστες και στη Δυτική Θεσσαλονίκη θα μείνουν κρυμμένοι στις φωλιές τους κάτω από τη μαζική απομόνωση λαού και νεολαίας.

Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων την Τετάρτη 29/9 στις 18.00 στην πλατεία Τερψιθέας  και Δευτέρα 11 Οκτώβρη στις 11.00 πμ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

Ημέρα δράσης μαθητικής κινητοποίησης

Η Πρόεδρος         Ο Γραμματέας

Τραγάκη  Δήμητρα      Λουκάς Ευάγγελος

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με μισθό πάνω από 87000 ευρώ

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ  Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

sissy xristidou
Σίσσυ Χρηστίδου-Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Σφοδρές αντιδράσεις για το victim blaming
Σφοδρές αντιδράσεις από την ανάρτηση της Σίσσυς Χρηστίδου - Το victim blaming και οι απαντήσεις των χρηστών του Twitter
Σίσσυ Χρηστίδου-Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Σφοδρές αντιδράσεις για το victim blaming
sygkentrosi thessaloniki
Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την καταγγελία 24χρονης για βιασμό σε σουίτα ξενοδοχείου - «Ερχόμαστε εδώ για να...
Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης
Ακούστε τον υπόκωφο ήχο που έχει αναστατώσει κατοίκους στη Θεσσαλονίκη
Αυτός είναι ο ήχος που κάνει πολλούς κατοίκους σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, κοντά στο Σέιχ Σου, να χάσουν τον ύπνο τους
Ακούστε τον υπόκωφο ήχο που έχει αναστατώσει κατοίκους στη Θεσσαλονίκη