Εκπαιδευτικοί: Να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά στα σχολεία
«Η οδηγία-λαιμητόμος, που περικόπτει Παράλληλη Στήριξη, ΕΒΠ και σχολικούς νοσηλευτές δε θα εφαρμοστεί», τονίζει σε ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών- Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση

Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών- Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση, καταγγέλλει την προφορική οδηγία του Υπουργείου Παιδείας προς τις Διευθύνσεις να μη δημοσιοποιήσουν τα κενά της Παράλληλης Στήριξης, του ΕΒΠ και των σχολικών νοσηλευτών. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της. «ομαδοποιούνται οι ανάγκες σε σχολικούς νοσηλευτές και ΕΒΠ και ορίζει ότι σε κάθε σχολείο θα υπάρχουν μέχρι 2 εργαζόμενοι στην Παράλληλη Στήριξη».

«Παρ’ όλα αυτά, το Υπουργείο και η Κυβέρνηση αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι πίσω από τα μεγάλα λόγια για το «αναβαθμισμένο σχολείο» βρίσκεται το σχολείο των ελλείψεων και της πλήρους μορφωτικής υποβάθμισης!  Η οδηγία του Υπουργείου στην πράξη σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί της Παράλληλης Στήριξης θα μειωθούν σχεδόν στο μισό, χιλιάδες συνάδελφοι θα απολυθούν και πάρα πολλά παιδιά θα μείνουν χωρίς καθόλου στήριξη», τονίζουν στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, καλεί τους συλλόγους, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν αποφάσεις για παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών των σχολείων!

Το Υπουργείο Παιδείας με προφορική οδηγία ζητά από τις Διευθύνσεις να μη δημοσιοποιήσουν τα κενά της Παράλληλης Στήριξης, του ΕΒΠ και των σχολικών νοσηλευτών, ενώ ταυτόχρονα ομαδοποιεί τις ανάγκες σε σχολικούς νοσηλευτές και ΕΒΠ και ορίζει ότι σε κάθε σχολείο θα υπάρχουν μέχρι 2 εργαζόμενοι στην Παράλληλη Στήριξη!

Ακόμα και πριν την έναρξη της πανδημίας, οι μαθητές με αναπηρία δεν είχαν ουσιαστική στήριξη, αφού ήταν πολύ συχνό το φαινόμενο ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης να «μοιράζεται» σε μέχρι και 5 παιδιά, να μην υπάρχει στο σχολείο κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος ή νοσηλευτής. Μετά την απομάκρυνση των παιδιών από το σχολείο για τόσο μεγάλο διάστημα, με ευθύνη της Κυβέρνησης, οι ανάγκες όλων των μαθητών, και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αυξήθηκαν. Η ύπαρξη όλου του απαραίτητου προσωπικού που θα στηρίξει αυτούς τους μαθητές σε μαθησιακό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο είναι πιο απαραίτητη από ποτέ! 

Παρ’ όλα αυτά, το Υπουργείο και η Κυβέρνηση αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι πίσω από τα μεγάλα λόγια για το «αναβαθμισμένο σχολείο» βρίσκεται το σχολείο των ελλείψεων και της πλήρους μορφωτικής υποβάθμισης!  Η οδηγία του Υπουργείου στην πράξη σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί της Παράλληλης Στήριξης θα μειωθούν σχεδόν στο μισό, χιλιάδες συνάδελφοι θα απολυθούν και πάρα πολλά παιδιά θα μείνουν χωρίς καθόλου στήριξη, με το βάρος να πέφτει στους γονείς, ή θα έχουν ελάχιστη στήριξη, μερικών ωρών την εβδομάδα, χωρίς ο εκπαιδευτικός να μπορεί να τους παρέχει σταθερό και ολοκληρωμένο επιστημονικό πρόγραμμα. 
Όλες οι κυβερνήσεις, διαχρονικά, προσπαθούν να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους για την κάλυψη των αναγκών μαθητών και εκπαιδευτικών, υποβαθμίζοντας  όλο και περισσότερο το σχολείο και καταπατώντας εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα. Δεν πάει άλλο! Δε θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί η οδηγία που «πετάει» εκτός σχολείου χιλιάδες συναδέλφους και διαλύει τη ειδική αγωγή, τσακίζοντας το δικαίωμα των παιδιών με ειδικές ανάγκες στην εκπαίδευση και την αξιοπρεπή ζωή! 

Διεκδικούμε: 

Να δοθούν όλα τα κενά στη δημοσιότητα, κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών με το απαραίτητο προσωπικό σε μία φάση.

Να προσληφθεί ένας εκπαιδευτικός της κατάλληλης ειδικότητας για κάθε παιδί με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Άμεσα μέτρα στήριξης των αναπληρωτών (σίτιση, στέγαση κλπ.)

Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που δημιούργησε ή επιδείνωσε η απομάκρυνση των παιδιών από το σχολείο.

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση τις πραγματικές, σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης.

Καλούμε τους συλλόγους μας να πάρουν αποφάσεις για παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις, καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν θέση!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Lauterbrunnen
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες
Η προτεινόμενη χρέωση, η οποία θα καταβληθεί μέσω μιας εφαρμογής για smartphone, θα είναι μεταξύ 5 και 10 ελβετικών φράγκων (5,50 έως 10,99 $) και θα...
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες
patatakia
Πώς αναψυκτικά, πατατάκια, μπισκότα αυξάνουν τον κίνδυνο επεισοδίου εγκεφαλικού
Έρευνα: Η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται με γνωστική παρακμή και εγκεφαλικό
Πώς αναψυκτικά, πατατάκια, μπισκότα αυξάνουν τον κίνδυνο επεισοδίου εγκεφαλικού