Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Καταγγελία της ΟΛΜΕ για την αντιδημοκρατική, μη σύννομη και αντισυναδελφική συμπεριφορά του Δ.Δ.Ε. Πρέβεζας

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας έκανε πρόταση να χαρακτηρισθεί ως Πρότυπο το 1ου Γυμνάσιο Πρέβεζας, παρά την αντίθετη άποψη του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου , της Διοικούσας Επιτροπής Συλλόγου Γονέων αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αναφέρει στην καταγγελία της η ΟΛΜΕ.

Το ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας πραγματοποίησε τις υπηρεσιακές μεταβολές χωρίς να τοποθετήσει κατά προτεραιότητα, ως όφειλε από την κείμενη νομοθεσία, τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας σε νέες οργανικές θέσεις.

Στη συνέχεια δεν προχώρησε ποτέ σε αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των εκπαιδευτικών, όπως έγινε στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά επιδεικνύοντας μία αδιάλλακτη συμπεριφορά περιφρόνησε ακόμη και της ανάλογες προτροπές για τήρηση της νομιμότητας  από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, επισημαίνει η ΟΛΜΕ.

Στις 29 Ιουνίου και χωρίς καν απόφαση επικύρωσης των προηγούμενων υπηρεσιακών μεταβολών το ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας προέβη σε νέα αυθαιρεσία, τοποθετώντας προσωρινά τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας σε σχολεία της πόλης ενώ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θα έπρεπε να τους είχε τοποθετήσει σε σχολεία της περιοχής με οργανικές θέσεις, προσθέτει.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ  δηλώνει κατηγορηματικά ότι τέτοιες αυθαίρετες ενέργειες δεν έχουν  θέση στο χώρο της Δημόσιας εκπαίδευσης και δεν μπορούν να γίνουν  αποδεκτές.

Τέλος, καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και μη σύννομη συμπεριφορά του Δ.Δ.Ε Πρέβεζας και απαιτεί την αποκατάσταση των συναδέλφων του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας.

Η καταγγελία

Αναλυτικά, η καταγγελία της ΟΛΜΕ:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληροφορηθήκαμε  για την αντιδημοκρατική , μη σύννομη  και αντισυναδελφική συμπεριφορά του Δ.Δ.Ε. Πρέβεζας απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής  και κυρίως απέναντι  στο Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας. Συγκεκριμένα:

Ο Δ.Δ.Ε. Πρέβεζας έκανε πρόταση να χαρακτηρισθεί ως Πρότυπο το 1ου Γυμνάσιο Πρέβεζας, παρά την αντίθετη άποψη του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου , της Διοικούσας Επιτροπής Συλλόγου Γονέων αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δ.Δ.Ε Πρέβεζας απέκρυψε την  ως άνω μονομερή πρόταση του από την ΕΛΜΕ Πρέβεζας παρά τις επανειλημμένες παραστάσεις αλλά και τις  έγγραφες ερωτήσεις της.

Το ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τις υπηρεσιακές μεταβολές χωρίς να τοποθετήσει κατά προτεραιότητα, ως όφειλε από την κείμενη νομοθεσία, τους συναδέλφους του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας σε νέες οργανικές θέσεις . Στη συνέχεια δεν προχώρησε ποτέ σε αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των συναδέλφων, όπως έγινε στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά επιδεικνύοντας μία αδιάλλακτη συμπεριφορά περιφρόνησε ακόμη και της ανάλογες προτροπές για τήρηση της νομιμότητας  από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου.

Στις 29 Ιουνίου και χωρίς καν απόφαση επικύρωσης των προηγούμενων υπηρεσιακών μεταβολών το ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας προέβη σε νέα αυθαιρεσία, τοποθετώντας προσωρινά τους συναδέλφους του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας σε σχολεία της πόλης ενώ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θα έπρεπε να τους είχε τοποθετήσει σε σχολεία της περιοχής με οργανικές θέσεις .

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ  δηλώνει κατηγορηματικά ότι τέτοιες αυθαίρετες ενέργειες δεν έχουν  θέση στο χώρο της Δημόσιας εκπαίδευσης και δεν μπορούν να γίνουν  αποδεκτές.

Καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και μη σύννομη συμπεριφορά του Δ.Δ.Ε Πρέβεζας και απαιτεί την αποκατάσταση των συναδέλφων του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας με βάση όσα προβλέπονται από την νομοθεσία που διέπει της υπηρεσιακές μεταβολές.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα