Υπηρεσιακά συμβούλια: Να παραιτηθούν τα «δοτά» μέλη
Ανακοίνωση της αγωνιστικής Παρέμβασης της Ε΄ΕΛΜΕ σχετικά τα νόθα υπηρεσιακά συμβούλια, τον έλεγχο των οικονομικών και την αποχώρηση εκπροσώπου της ΔΑΚΕ από τη συνεδρίαση του ΔΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασηςμ την Τρίτη 22/6 πραγματοποιήθηκε ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ. Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις είχαν θέσει ως θέμα και την έκδοση κοινής ανακοίνωσης των ΕΛΜΕ σχετικά με τα νόθα υπηρεσιακά συμβούλια καθώς όλες οι ΕΛΜΕ εμπλέκονται με τα δύο ΠΥΣΔΕ.

Όπως αναφέρουν: τόσο η ΟΛΜΕ, όσο και η Ε ΕΛΜΕ έχουν εκδώσει ανακοινώσεις με τις οποίες απαιτούν να γίνει σεβαστή η θέση του κλάδου που εκφράστηκε με 90% αποχή από τις εκλογές – παρωδία και να παραιτηθούν τα δοτά μέλη που διορίστηκαν στα υπηρεσιακά συμβούλια, διαφορετικά τα σωματεία μας να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες από τα καταστατικά τους διαδικασίες διαγραφής τους απ’ αυτά. Η Ε ΕΛΜΕ κάλεσε πρόσφατα, ονομαστικά και προσωπικά, όσους διορίστηκαν στα νόθα υπηρεσιακά συμβούλια να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Κατά τη συνεδρίαση, από όπου απουσίαζε «ο πρόεδρος», ο αντιπρόεδρος και ταμίας, εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, κλήθηκε εκ νέου να παραιτηθεί από τη θέση του αναπληρωματικού μέλους του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ (αυτό που διορίστηκε για να κάνει την επιλογή των νέων διευθυντών) όπου διορίστηκε στις 1/2, αλλά και στις 30/3 μετά την ανασυγκρότησή του. Επικαλέστηκε παραίτησή του στις 3/2 (για προσωπικούς λόγους σύμφωνα με παλιότερη αναφορά του «προέδρου»). Όταν μέλη του ΔΣ του επεσήμαναν ότι πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του από το ανασυγκροτημένο ΠΥΣΔΕ, αρνήθηκε και απάντησε ότι δε χρειάζεται να παραιτηθεί εκ νέου, ενώ στη συνέχεια ότι η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς με επιλεκτικό τρόπο η παραίτηση των φερόμενων ως «αιρετών» της ΔΑΚΕ έγινε αποδεκτή, ενώ για άλλα μέλη της ΔΑΚΕ δεν έγινε αποδεκτή από τις Διευθύνσεις. Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στο ΔΣ συνεχίζει να εμπαίζει τα μέλη του ΔΣ και τον κλάδο και να επικαλείται τη μία ότι έχει παραιτηθεί και την επόμενη στιγμή ότι η παραίτησή του δεν έγινε αποδεκτή! Υπερισχύουν για την ΔΑΚΕ, όχι οι αποφάσεις του κλάδου, της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ, αλλά οι διαδικασίες των κρίσεων για τους Διευθυντές των σχολείων.

Ως Αγωνιστικές Παρεμβάσεις έχουμε αποκαλύψει και έχουμε καταγγείλει τις μεθοδεύσεις ΔΑΚΕ – Διευθύνσεων με τις παραιτήσεις και ανασυγκροτήσεις των ΥΣ με σκοπό τη συμμετοχή τους σ’ αυτά και τον απόλυτο έλεγχό τους. Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στο ΔΣ Γ. Τσοκανάρας, όπως και οι Γ. Αδάμ και Μ. Σαχινίδου, οι οποίοι σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΑΚΕ στις 3/2 παραιτήθηκαν από το ΠΥΣΔΕ, όφειλαν να παραιτηθούν εκ νέου από το ανασυγκροτημένο ΠΥΣΔΕ στο οποίο διορίστηκαν στις 30/3, να υποβάλουν την παραίτησή τους και στο σωματείο (αποφάσεις ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ) και αν δεν γίνονταν αποδεκτή από τις Διευθύνσεις, να το απαιτήσουν μαζί με το σωματείο και όχι να το απαξιώνουν και να το εμπαίζουν. Υπενθυμίζουμε ότι αρνήθηκαν να παραιτηθούν από το ΠΥΣΔΕ και τα άλλα μέλη του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ, Θεοχαρόπουλος Α., Μπίσμπος Γ., Αγγελόπουλος Γ.

Εντυπωσιακή ήταν για μια ακόμη φορά η στάση της εκπροσώπου του ΠΑΜΕ η οποία για μια ακόμη φορά αρνήθηκε να ψηφίσει την κοινή ανακοίνωση των ΕΛΜΕ, ενώ σε παλιότερη συνεδρίαση δήλωνε ότι το θέμα δεν υπάρχει και δεν την αφορά, αφού ο κλάδος έχει πάρει θέση. Στη Θεσσαλονίκη η σύμπλευση του ΠΑΜΕ με τη ΔΑΚΕ τους έχει οδηγήσει στη συγκάλυψη της στάσης της ΔΑΚΕ που με μεθοδεύσεις επιδιώκει να ελέγχει τα νόθα Υ.Σ., ενώ με καθυστέρηση και μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες των Παρεμβάσεων για τη στάση τους, ψήφισαν τη θέση του κλάδου για παραίτηση και διαγραφή όλων των διορισμένων μελών στα Υ.Σ. και όχι σε όλες τις ΕΛΜΕ.

Στο ίδιο ΔΣ είχαμε θέσει ως θέμα τον έλεγχο των οικονομικών του σωματείου. Σημειώνουμε ότι έχουμε ζητήσει να ελέγξουμε τα βιβλία των οικονομικών από τον Δεκέμβρη του 2019, πριν τις τελευταίες εκλογές και ο ταμίας ουδέποτε τα παρουσίασε, ενώ μετά τις εκλογές είχαμε καταγγείλει παρατυπίες σχετικά με συνδρομές και τις εκλογές, αλλά οι εκπρόσωποι των ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ τότε δεν ενδιαφέρθηκαν και αγνόησαν τα στοιχεία που καταθέσαμε. Ο «πρόεδρος» και ο ταμίας θα έπρεπε από το τέλος του 2020 να παρουσιάσουν οικονομικό απολογισμό, αυτόν που θα κληθούν να δηλώσουν στη φορολογική δήλωση της ΕΛΜΕ. Αλήθεια, ποια στοιχεία θα δηλώσουν και με τίνος απόφαση, όταν αρνούνται να συζητήσουν τα οικονομικά και ο εκπρόσωπός τους αποχωρεί από τη συνεδρίαση του ΔΣ με τη δήλωση «Αυτά το Σεπτέμβρη!»

Η απόφαση του ΔΣ είναι να κληθούν τις επόμενες μέρες να παρουσιάσουν τα οικονομικά στοιχεία και βιβλία των οικονομικών. Έλειπε βέβαια η παλιότερη «ευαισθησία» του ΠΑΜΕ για τα οικονομικά που έστησε ολόκληρο σκηνικό συκοφάντησης των Παρεμβάσεων, τώρα που η ΔΑΚΕ διαχειρίζεται τα οικονομικά.

Για τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ δεν άρχισαν τώρα οι διακοπές. Πάντα απόντες ήταν. Τι κι αν ψηφίζουν αντιεκπαιδευτικά, αντιλαϊκά μέτρα το ένα μετά το άλλο κι ετοιμάζουν νέα επίθεση μέσα στο καλοκαίρι, νομίζουν ότι μπορούν να εμπαίζουν τον κλάδο και να μη λογοδοτούν για τίποτε μιας και έχουν κυβέρνηση και εξουσία. Σε μας απομένει να μην το επιτρέψουμε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;