Υπηρεσιακά συμβούλια: Να παραιτηθούν τα «δοτά» μέλη
Ανακοίνωση της αγωνιστικής Παρέμβασης της Ε΄ΕΛΜΕ σχετικά τα νόθα υπηρεσιακά συμβούλια, τον έλεγχο των οικονομικών και την αποχώρηση εκπροσώπου της ΔΑΚΕ από τη συνεδρίαση του ΔΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασηςμ την Τρίτη 22/6 πραγματοποιήθηκε ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ. Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις είχαν θέσει ως θέμα και την έκδοση κοινής ανακοίνωσης των ΕΛΜΕ σχετικά με τα νόθα υπηρεσιακά συμβούλια καθώς όλες οι ΕΛΜΕ εμπλέκονται με τα δύο ΠΥΣΔΕ.

Όπως αναφέρουν: τόσο η ΟΛΜΕ, όσο και η Ε ΕΛΜΕ έχουν εκδώσει ανακοινώσεις με τις οποίες απαιτούν να γίνει σεβαστή η θέση του κλάδου που εκφράστηκε με 90% αποχή από τις εκλογές – παρωδία και να παραιτηθούν τα δοτά μέλη που διορίστηκαν στα υπηρεσιακά συμβούλια, διαφορετικά τα σωματεία μας να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες από τα καταστατικά τους διαδικασίες διαγραφής τους απ’ αυτά. Η Ε ΕΛΜΕ κάλεσε πρόσφατα, ονομαστικά και προσωπικά, όσους διορίστηκαν στα νόθα υπηρεσιακά συμβούλια να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Κατά τη συνεδρίαση, από όπου απουσίαζε «ο πρόεδρος», ο αντιπρόεδρος και ταμίας, εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, κλήθηκε εκ νέου να παραιτηθεί από τη θέση του αναπληρωματικού μέλους του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ (αυτό που διορίστηκε για να κάνει την επιλογή των νέων διευθυντών) όπου διορίστηκε στις 1/2, αλλά και στις 30/3 μετά την ανασυγκρότησή του. Επικαλέστηκε παραίτησή του στις 3/2 (για προσωπικούς λόγους σύμφωνα με παλιότερη αναφορά του «προέδρου»). Όταν μέλη του ΔΣ του επεσήμαναν ότι πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του από το ανασυγκροτημένο ΠΥΣΔΕ, αρνήθηκε και απάντησε ότι δε χρειάζεται να παραιτηθεί εκ νέου, ενώ στη συνέχεια ότι η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς με επιλεκτικό τρόπο η παραίτηση των φερόμενων ως «αιρετών» της ΔΑΚΕ έγινε αποδεκτή, ενώ για άλλα μέλη της ΔΑΚΕ δεν έγινε αποδεκτή από τις Διευθύνσεις. Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στο ΔΣ συνεχίζει να εμπαίζει τα μέλη του ΔΣ και τον κλάδο και να επικαλείται τη μία ότι έχει παραιτηθεί και την επόμενη στιγμή ότι η παραίτησή του δεν έγινε αποδεκτή! Υπερισχύουν για την ΔΑΚΕ, όχι οι αποφάσεις του κλάδου, της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ, αλλά οι διαδικασίες των κρίσεων για τους Διευθυντές των σχολείων.

Ως Αγωνιστικές Παρεμβάσεις έχουμε αποκαλύψει και έχουμε καταγγείλει τις μεθοδεύσεις ΔΑΚΕ – Διευθύνσεων με τις παραιτήσεις και ανασυγκροτήσεις των ΥΣ με σκοπό τη συμμετοχή τους σ’ αυτά και τον απόλυτο έλεγχό τους. Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στο ΔΣ Γ. Τσοκανάρας, όπως και οι Γ. Αδάμ και Μ. Σαχινίδου, οι οποίοι σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΑΚΕ στις 3/2 παραιτήθηκαν από το ΠΥΣΔΕ, όφειλαν να παραιτηθούν εκ νέου από το ανασυγκροτημένο ΠΥΣΔΕ στο οποίο διορίστηκαν στις 30/3, να υποβάλουν την παραίτησή τους και στο σωματείο (αποφάσεις ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ) και αν δεν γίνονταν αποδεκτή από τις Διευθύνσεις, να το απαιτήσουν μαζί με το σωματείο και όχι να το απαξιώνουν και να το εμπαίζουν. Υπενθυμίζουμε ότι αρνήθηκαν να παραιτηθούν από το ΠΥΣΔΕ και τα άλλα μέλη του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ, Θεοχαρόπουλος Α., Μπίσμπος Γ., Αγγελόπουλος Γ.

Εντυπωσιακή ήταν για μια ακόμη φορά η στάση της εκπροσώπου του ΠΑΜΕ η οποία για μια ακόμη φορά αρνήθηκε να ψηφίσει την κοινή ανακοίνωση των ΕΛΜΕ, ενώ σε παλιότερη συνεδρίαση δήλωνε ότι το θέμα δεν υπάρχει και δεν την αφορά, αφού ο κλάδος έχει πάρει θέση. Στη Θεσσαλονίκη η σύμπλευση του ΠΑΜΕ με τη ΔΑΚΕ τους έχει οδηγήσει στη συγκάλυψη της στάσης της ΔΑΚΕ που με μεθοδεύσεις επιδιώκει να ελέγχει τα νόθα Υ.Σ., ενώ με καθυστέρηση και μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες των Παρεμβάσεων για τη στάση τους, ψήφισαν τη θέση του κλάδου για παραίτηση και διαγραφή όλων των διορισμένων μελών στα Υ.Σ. και όχι σε όλες τις ΕΛΜΕ.

Στο ίδιο ΔΣ είχαμε θέσει ως θέμα τον έλεγχο των οικονομικών του σωματείου. Σημειώνουμε ότι έχουμε ζητήσει να ελέγξουμε τα βιβλία των οικονομικών από τον Δεκέμβρη του 2019, πριν τις τελευταίες εκλογές και ο ταμίας ουδέποτε τα παρουσίασε, ενώ μετά τις εκλογές είχαμε καταγγείλει παρατυπίες σχετικά με συνδρομές και τις εκλογές, αλλά οι εκπρόσωποι των ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ τότε δεν ενδιαφέρθηκαν και αγνόησαν τα στοιχεία που καταθέσαμε. Ο «πρόεδρος» και ο ταμίας θα έπρεπε από το τέλος του 2020 να παρουσιάσουν οικονομικό απολογισμό, αυτόν που θα κληθούν να δηλώσουν στη φορολογική δήλωση της ΕΛΜΕ. Αλήθεια, ποια στοιχεία θα δηλώσουν και με τίνος απόφαση, όταν αρνούνται να συζητήσουν τα οικονομικά και ο εκπρόσωπός τους αποχωρεί από τη συνεδρίαση του ΔΣ με τη δήλωση «Αυτά το Σεπτέμβρη!»

Η απόφαση του ΔΣ είναι να κληθούν τις επόμενες μέρες να παρουσιάσουν τα οικονομικά στοιχεία και βιβλία των οικονομικών. Έλειπε βέβαια η παλιότερη «ευαισθησία» του ΠΑΜΕ για τα οικονομικά που έστησε ολόκληρο σκηνικό συκοφάντησης των Παρεμβάσεων, τώρα που η ΔΑΚΕ διαχειρίζεται τα οικονομικά.

Για τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ δεν άρχισαν τώρα οι διακοπές. Πάντα απόντες ήταν. Τι κι αν ψηφίζουν αντιεκπαιδευτικά, αντιλαϊκά μέτρα το ένα μετά το άλλο κι ετοιμάζουν νέα επίθεση μέσα στο καλοκαίρι, νομίζουν ότι μπορούν να εμπαίζουν τον κλάδο και να μη λογοδοτούν για τίποτε μιας και έχουν κυβέρνηση και εξουσία. Σε μας απομένει να μην το επιτρέψουμε.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα,» Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα, γλίτωσα τον εφιάλτη» έλεγε η δασκάλα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Επαναληπτικές Πανελλαδικές ΓΕΛ: Σήμερα οι βαθμοί μαθημάτων Γενικής Παιδείας
Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα ειδικών μαθημάτων, τη δημιουργία κωδικού ασφαλείας και την ηλεκτρονική υποβολή...
Επαναληπτικές Πανελλαδικές ΓΕΛ: Σήμερα οι βαθμοί μαθημάτων Γενικής Παιδείας
Μάκης Βορίδης
Βορίδης: Αστείες οι μηνύσεις αντιεμβολιαστών κατά εκπαιδευτικών
«Είναι προφανέστατα αβάσιμες οι μηνύσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών» - Τι είπε ο Μάκης Βορίδης για τα πρόστιμα στους αντιεμβολιαστές δημόσιους...
Βορίδης: Αστείες οι μηνύσεις αντιεμβολιαστών κατά εκπαιδευτικών
baby sitting
Νταντάδες της γειτονίας: Από μέρα σε μέρα το νέο πρόγραμμα
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση για το πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς» - Τι είναι το νέο πρόγραμμα, ποιους αφορά και πώς...
Νταντάδες της γειτονίας: Από μέρα σε μέρα το νέο πρόγραμμα
Αποκάλυψη Δεβετζή: Παράγοντας του αθλητισμού κατέβασε το παντελόνι και με έριξε στον καναπέ
Σοκαριστική αποκάλυψη από την Πηγή Δεβετζή για σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από παράγοντα του αθλητισμού
Αποκάλυψη Δεβετζή: Παράγοντας του αθλητισμού κατέβασε το παντελόνι και με έριξε στον καναπέ