Καταγγελία: Διευθυντής Γυμνασίου αποκάλεσε «λουφαδόρους» και «ανεπαρκείς» τους εκπαιδευτικούς
Ύβρεις και απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών εκτόξευσε ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Σταυρούπολης

Ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Σταυρούπολης φέρεται να εξαπέλυσε ύβρεις εναντίον των εκπαιδευτικών του σχολείου λέγοντας ότι «δε σέβεται κανένα», είναι «λουφαδόροι» και «ανεπαρκείς», σύμφωνα με καταγγελία της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Επίσης, η ΕΛΜΕ καταγγέλλει ότι ο διευθυντής απείλησε τους εκπαιδευτικούς χρησιμοποιώντας τη φράση «θα τα πούμε το Σεπτέμβρη», αναφερόμενος στην εξαγγελλόμενη ατομική αξιολόγηση στην οποία οι διευθυντές των σχολικών μονάδων θα έχουν συγκεκριμένο ρόλο.

«Οι εκπαιδευτικοί του 6ου Γυμνασίου Σταυρούπολης εκφράζουν την αγωνία τους όχι μόνο γιατί "δε γνωρίζουν τι τους περιμένει το Σεπτέμβριο”, αλλά κυρίως, γιατί δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας για το έργο που επιτελούν, της μορφωτικής, συναισθηματικής και ψυχολογικής στήριξης των μαθητών που απαιτεί κλίμα ηρεμίας και συνεργασίας» επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ.

Τέλος, καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην ανέχονται από κανέναν Διευθυντή απαξιωτικές συμπεριφορές της προσωπικότητάς τους, της εκπαιδευτικής συνεισφοράς τους και των συλλογικών διαδικασιών που ισχύουν για τους συλλόγους διδασκόντων.

Επίσης, τους καλεί να υπερασπίζονται με συλλογικό τρόπο τα εργασιακά τους δικαιώματα στα σχολεία, να μην αποδέχονται την προσπάθεια διαμόρφωσης κλίματος εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης που πρόσφατα με μαζικό τρόπο απέρριψε ο κλάδος και να επικοινωνούν με το σωματείο σε κάθε περίπτωση παραβίασης των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Η καταγγελία

Αναλυτικά, η καταγγελία της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για διευθυντή σχολείου:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Θ καταγγέλλει την αντιδημοκρατική, αντισυναδελφική και αυταρχική συμπεριφορά του Δ/ντή του 6ου Γυμνασίου Σταυρούπολης.

Ο Διευθυντής κατ΄επανάληψη φέρεται με απαξιωτικό τρόπο στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ειδικά όταν αυτοί “τολμούν να μιλήσουν” και να ασκούν κριτική είτε στον τρόπο που παρεμβαίνει σε θέματα που αφορούν στους μαθητές, είτε σε ό,τι σχετίζεται με το διοικητικό, αλλά και διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών. Η συμπεριφορά του στις 11/6, όπως ενημερωθήκαμε, ξεπέρασε κάθε όριο. Εξαπέλυσε ύβρεις εναντίον των εκπαιδευτικών του σχολείου λέγοντας ότι “δε σέβεται κανένα”, είναι “λουφαδόροι”, “ανεπαρκείς”, ενώ προέβη σε απειλές χρησιμοποιώντας τη φράση “θα τα πούμε το Σεπτέμβρη” με ευθεία αναφορά στην εξαγγελλόμενη ατομική αξιολόγηση στην οποία οι Διευθυντές θα έχουν συγκεκριμένο ρόλο.

Τις απόψεις του για την αξιολόγηση, όπως και για την αριστεία και το ποια μαθήματα είναι “άχρηστα” κατ’ αυτόν, τις γνωρίζουν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι οποίοι με συντριπτική πλειοψηφία υπέγραψαν την δήλωση της απεργίας αποχής, ενώ εκείνος  ενάντια στην απόφαση του συλλόγου πραγματοποίησε τη συνεδρίαση. Την ίδια απαξιωτική στάση κρατά και απέναντι στην ειδική αγωγή, καθώς θεωρεί ότι τα προγράμματα αυτά γίνονται μόνο “για την καταπολέμηση της ανεργίας” και δεν προσφέρουν κανένα ουσιαστικό έργο στους μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί του 6ου Γυμνασίου Σταυρούπολης εκφράζουν την αγωνία τους όχι μόνο γιατί “δε γνωρίζουν τι τους περιμένει το Σεπτέμβριο”, αλλά κυρίως, γιατί δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας για το έργο που επιτελούν, της μορφωτικής, συναισθηματικής και ψυχολογικής στήριξης των μαθητών που απαιτεί κλίμα ηρεμίας και συνεργασίας.

Η τελευταία συνεδρίαση του συλλόγου την Παρασκευή 11/6/2021 διαλύθηκε μέσα σε κλίμα  έκρυθμης κατάστασης που δημιουργήθηκε από την απαράδεκτη στάση του Διευθυντή. Η συμπεριφορά αυτή δεν συνάδει με την ιδιότητα του Διευθυντή που οφείλει να συμβάλλει με τη στάση του σε ένα κλίμα ηρεμίας στη σχολική κοινότητα που θα βοηθάει το εκπαιδευτικό έργο των καθηγητών, αντί να δημιουργεί έκρυθμες καταστάσεις που λειτουργούν σε βάρος των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε την αυταρχική συμπεριφορά  κανενός  Διευθυντή που θεωρεί ότι το σχολείο του ανήκει, καταπατεί τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και αγνοεί τις θέσεις του κλάδου.

Ήταν σαφές το μήνυμα της διάχυσης του φόβου και της πειθάρχησης, της προσπάθειας να καταστήσει το σύλλογο διδασκόντων ένα ανενεργό σώμα που θα δέχεται μόνο υποδείξεις και εντολές και δε θα έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του με συλλογικό τρόπο. Είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του ότι αυτός είναι “manager κι όχι παιδαγωγός” και αποκαλύπτει μια λογική σχολείου που θα λειτουργεί ως επιχείρηση και όχι ως εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Το Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ δεν αποδέχεται  αντιλήψεις σύμφωνα με τις οποίες οι εκπαιδευτικοί είναι απλά εκτελεστές και πειθήνια όργανα, φοβισμένοι έρμαια των Διευθυντών και των προϊστάμενων τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην ανέχονται από κανέναν Διευθυντή απαξιωτικές συμπεριφορές της προσωπικότητάς τους, της εκπαιδευτικής συνεισφοράς τους και των συλλογικών διαδικασιών που ισχύουν για τους συλλόγους διδασκόντων. Να υπερασπίζονται με συλλογικό τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα στα σχολεία, να μην αποδέχονται την προσπάθεια διαμόρφωσης κλίματος εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης που πρόσφατα με μαζικό τρόπο απέρριψε ο κλάδος. Να επικοινωνούν με το σωματείο σε κάθε περίπτωση παραβίασης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Βάσεις 2021: Τα «πάνω κάτω» φέρνει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2021

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου-ΕΛΜΕ Χανίων: Όχι στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεων στη δημόσια εκπαίδευση
Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και η ΕΛΜΕ Χανίων καλούν σε κοινή κοινητοποίηση στα Χανιά τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση...
ΕΛΜΕ Ρεθύμνου-ΕΛΜΕ Χανίων: Όχι στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεων στη δημόσια εκπαίδευση
Παλαιστίνη: Νεκρός έφηβος από πυρά ισραηλινών στρατιωτών
146 Παλαιστίνιοι τραυματίες, 9 που τραυματίστηκαν από πραγματικές σφαίρες, 34 που χτυπήθηκαν από βλήματα με επικάλυψη από καουτσούκ και πάνω από 80...
Παλαιστίνη: Νεκρός έφηβος από πυρά ισραηλινών στρατιωτών
Βάσεις εισαγωγής -Πανελλήνιες 2021: Γιατί το φετινό σύστημα δεν είναι αξιοκρατικό
«Οι πανελλήνιες δεν είναι όμως τζόγος, είναι ο κόπος - σωματικός, πνευματικός, ψυχολογικός και οικονομικός - τουλάχιστον 2 χρόνων από τη ζωή των...
Βάσεις εισαγωγής -Πανελλήνιες 2021: Γιατί το φετινό σύστημα δεν είναι αξιοκρατικό