«Τα τρέχοντα ζητήματα του Υπουργείου, λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο» δηλώνει η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου καταλογίζοντας στο υπουργείο αδιαφορία για τη λειτουργία του Ινστιτούτου Διόφαντος.
Στον απόηχο της παραίτησης του Χρήστου Κακλαμάνη από τη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) Διόφαντος με αιχμές κατά της υπουργού Νίκης Κεραμέως, η Χαρά Κεφαλίδου σχολιάζει:
«Τι κι αν 20 μήνες τώρα περιμένει μια υπουργική υπογραφή ο εγκεκριμένος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας (ΚΕΟΛ) του ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ;
Τι κι αν οι δύο Αντιπρόεδροι έχουν υποβάλλει την παραίτησή τους εδώ και 18 μήνες;
Τι κι αν η αδιαφορία της Υπουργού έχει ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του Οργανισμού;
Για την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ό,τι δεν κάνει θόρυβο, δεν υπάρχει. Το αφτί της Υπουργού δεν ιδρώνει.
Εκτός και αν το ΙΤΥΕ – Διόφαντος, μελετημένα και σιωπηλά, οδηγείται προς εξαφάνιση γιατί δεν φέρει την προσωπική σφραγίδα της κας Κεραμέως!»
Κατά την παραίτησή του, ο πρώην Πρόεδρος του Οργανισμού κατηγόρησε την Νίκη Κεραμέως ότι η αδράνεια που έχει επιδείξει για τη λειτουργία του Διόφαντου έχει δημιουργήσει σειρά προβλημάτων στη λειτουργία του Ινστιτούτου.
Στην επιστολή παραίτησης του, ο Χρήστος Κακλαμάνης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σας έχει τεθεί κατ’ επανάληψη το θέμα του Εσωτερικού Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας (ΚΕΟΛ) του ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, ο οποίος, μετά από έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, εκκρεμεί στο γραφείο σας προς έγκριση εδώ και είκοσι μήνες. Η θεσμική αυτή εκκρεμότητα έχει επιφέρει, όπως σας έχω εκθέσει, πολλαπλά προβλήματα στην λειτουργία του Οργανισμού, στην οργάνωση των θεμάτων του, στην ύπαρξη εγκεκριμένου οργανογράμματος, στη στελέχωσή του με το αναγκαίο νέο προσωπικό και, κυρίως, στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων του υφιστάμενου που, υπό αντίξοες συνθήκες, επωμίστηκε το κύριο βάρος της υποστήριξης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με απόλυτη, κατά γενική ομολογία, επιτυχία».
Ταυτόχρονα, σε εκκρεμότητα βρίσκονται ήδη από το Σεπτέμβριο του 2019 οι παραιτήσεις των αντιπροέδρων του ΙΤΥΕ - Διόφαντος. Μέχρι στιγμής, η υπουργός Παιδείας, κατά τον κ. Κακλαμάνη, δεν έχει αποδεχτεί ή απορρίψει τις παραιτήσεις, γεγονός που επιτείνει τη δυσλειτουργία στη Διοίκηση του Οργανισμού.
Η δήλωση της Χαράς Κεφαλίδου:
Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, με τα μισά σχολεία κλειστά, την πανδημία να σαρώνει σε 147 σχολεία με κρούσματα Κορωνοϊού, τις εξετάσεις μπροστά μας, τις συμβάσεις για τα βιβλία του νέου σχολικού έτους σε αναμονή, η Υπουργός Παιδείας αδυνατεί να ξεφύγει από τη συνήθεια της αυτοδιαφήμισης.
Περιφέρει εαυτόν στα ΜΜΕ, με «σκληρές» ανακοινώσεις για την αξιολόγηση, που ακούμε και δεν βλέπουμε, ή με χαμογελαστές «εποικοδομητικές» συναντήσεις με φορείς.
Στο μεταξύ τα τρέχοντα ζητήματα του Υπουργείου, λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο.
Τελευταία, η παραίτηση του Χρήστου Κακλαμάνη, προέδρου του ΙΤΥΕ – Διόφαντος (κομβικού πυλώνα στη διαχείριση του ψηφιακού περιεχομένου εκπαίδευσης και φορέα έκδοσης των σχολικών βιβλίων), που το Υπουργείο φρόντισε να περάσει στα ψιλά.
Τι κι αν 20 μήνες τώρα περιμένει μια υπουργική υπογραφή ο εγκεκριμένος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας (ΚΕΟΛ) του ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ;
Τι κι αν οι δύο Αντιπρόεδροι έχουν υποβάλλει την παραίτησή τους εδώ και 18 μήνες;
Τι κι αν η αδιαφορία της Υπουργού έχει ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του Οργανισμού;
Για την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ό,τι δεν κάνει θόρυβο, δεν υπάρχει. Το αφτί της Υπουργού δεν ιδρώνει.
Εκτός και αν το ΙΤΥΕ – Διόφαντος, μελετημένα και σιωπηλά, οδηγείται προς εξαφάνιση γιατί δεν φέρει την προσωπική σφραγίδα της κας Κεραμέως!».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 11/12
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη