Υπογραφή συλλογικής σύμβασης
Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Υποψήφιων Διδακτόρων και Διδακτορισσών πανεπιστημίων της χώρας για το όργιο κρατικής καταστολής και τις συλλήψεις φοιτητών και φοιτητριών στο Α.Π.Θ μαζί με τη συλλογή υπογραφών που τρέχει ακόμα.

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Υποψ. Διδακτόρων και Διδακτορισσών για το όργιο κρατικής καταστολής και τις συλλήψεις φοιτητών και φοιτητριών στο Α.Π.Θ.

Για ακόμη μια φορά, στις 22 Φεβρουαρίου, γίναμε μάρτυρες της ωμής και απρόκλητης βίας των αστυνομικών δυνάμεων κατά φοιτητών και φοιτητριών, η οποία έλαβε χώρα έπειτα από έκκληση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από τον πρύτανη του Α.Π.Θ., Νίκο Παπαϊωάννου. Τέτοια γεγονότα δείχνουν όχι μόνο το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, αλλά και τους ευρύτερους ιδεολογικούς στόχους και τις επιδιώξεις του αντιδραστικού νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη με τον τραγικά ειρωνικό τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις»

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως με κάθε τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει σιωπητήριο, εντείνοντας την κρατική καταστολή ενάντια σε όσους και όσες αγωνίζονται, αντιστέκονται και αντιδρούν στις πολιτικές που υποβαθμίζουν διαρκώς το δημόσιο Πανεπιστήμιο. 

Ως υποψήφιοι διδάκτορες και υποψήφιες διδακτόρισσες, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε την επιβολή του αυταρχισμού και της αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια. Ως εκ τούτου απαιτούμε την άμεση άρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών και την απαλλαγή των συλληφθέντων φοιτητών/φοιτητριών από τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί και στηρίζουμε τον αγώνα τους.    

Οι υπογραφές για συναδέλφους/ισσες Υπ.Διδάκτορες/ισσες συνεχίζονται εδώ: 

https://docs.google.com/document/d/1wzJxN-w41gOb2bdgeY6bTD684Cl239b62pbhbXmbe6A/edit?usp=sharing

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρητη
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Ιρλανδίας
Η επίσκεψη αυτή σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στην ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην ανάπτυξη γόνιμων συνεργασιών με...
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Ιρλανδίας
ΜΑΝΤΖΟΣ
Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής: Για την παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
Ενίσχυση με 506 νέες ψηφιακές συσκευές στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Αττικής – Στρατηγική επένδυση στη διοικητική αναβάθμιση
Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής: Για την παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης