Διορισμοί: Κινητοποίηση των απορριφθέντων εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου
Σύλλογος Σωκράτης: Στηρίζουμε τον αγώνα των απορριφθέντων από τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των απορριφθέντων και συμμετέχει στην κινητοποίηση της Τετάρτης στο Υπ. Εσωτερικών καθώς έχουν περάσει 7 μήνες και η κυβέρνηση αρνείται να πάρει θέση για την επίλυση του προβλήματος των απορριφθέντων εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου από τους μόνιμους διορισμούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα των απορριφθέντων λόγω παραβόλου, η επιτροπή έκανε κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο Υπουργείο Παιδείας και στη Βουλή την ημέρα που ψηφιζόταν το Νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ.

«Παρ’ όλα αυτά το ένα Υπουργείο πετά το μπαλάκι της ευθύνης στο άλλο. Δε θα σταματήσουμε αν δε δικαιωθούμε!» τονίζουν και εξηγούν:

Εξαιτίας αστοχιών και τεχνικών προβλημάτων της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ αλλά και των ηλεκτρονικών συστημάτων των τραπεζών, έχουμε καταδικαστεί στην ανεργία για 3 ευρώ ενός παραβόλου. Μας αποκλείουν από τους πίνακες κατάταξης για μόνιμους διορισμούς. Παράλληλα μας αποκλείουν και από το δικαίωμα μας να εργαστούμε ως αναπληρωτές με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου. Άκουσον άκουσον, από πότε ένα παράβολο 3 ευρώ αποτελεί προσόν αλλά και κριτήριο για να δουλέψουμε;

Τόσα χρόνια αναπληρώναμε τους εαυτούς μας σε όλη την Επικράτεια, δίναμε τα μέγιστα στη Δημόσια Εκπαίδευση και τώρα μας εμπαίζουν, πετώντας την ευθύνη για την κατάσταση μας σαν το μπαλάκι από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Εσωτερικών και το ΑΣΕΠ και τούμπαλιν. Το επιχείρημα ότι, η αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος μας, θα εγείρει αντιδράσεις από μερίδας συναδέλφων ,δεν πατάει στην πραγματικότητα, διότι είμαστε όλοι ενωμένοι κάτω από το πάγιο αίτημα του κλάδου για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. Καμία πρόσληψη εκπαιδευτικού  δεν μπορεί να αποτελέσει απειλή για τη θέση κάποιου συναδέλφου, παρά ενίσχυση του εκπαιδευτικού συστήματος, που ειδικά εν μέσω πανδημίας παρέμεινε με χιλιάδες ακάλυπτα κενά. Επιπλέον, μεγάλος αριθμός σωματείων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας σε όλη την Ελλάδα έχει δηλώσει την στήριξη τους στα δίκαια αιτήματά μας.

Καλούμε τα σωματεία της Αττικής να μας στηρίξουν την Τετάρτη 24/2 στις 14:00 στην κινητοποίηση μας στο Υπουργείο Εσωτερικών

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· Άμεση ένταξη όλων των απορριφθέντων λόγω παραβόλου στους πίνακες κατάταξης , ώστε να έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης ως αναπληρωτές τη φετινή χρονιά.
· Να μην αποκλειστούν από ενδεχόμενους μόνιμους διορισμούς του ΑΣΕΠ.
· Ζητάμε άμεση ψήφιση τροπολογίας για την ένταξη όλων των απορριφθέντων της 1ΓΕ/2019,2ΓΕ/2019,1ΕΑ/2019,2ΕΑ/2019,3ΕΑ/2019,1ΓΤ/2020 λόγω παραβόλου στους οριστικούς πίνακες κατάταξης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ