Άμφισσα: Λύση στη δημιουργία Τμήματος ΑΕΙ ζητούν οι φοιτητές
Επιστολή του φοιτητικού συλλόγου του πρώην Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδος Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (Δ.Ο.Ε.Π.Τ.Μ) για την δημιουργία Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Άμφισσας

Λύση εδώ και τώρα ζητούν οι φοιτητές του πρώην Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδος Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (Δ.Ο.Ε.Π.Τ.Μ) Άμφισσας, οι οποίοι εδώ και καιρό διεκδικούν την δημιουργία αντίστοιχου Πανεπιστημιακού Τμήματος ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με πρόσθετο φόρτο σπουδών σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

Παρόλες τις κινήσεις των φοιτητών δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία κίνηση από τους αρμόδιους σχετικά με το ζήτημα με αποκορύφωμα την δήλωση βουλευτή στην οποία έλεγε: «Σιγά μη φτιάξουμε δεύτερο τμήμα για να πάρετε πανεπιστημιακό πτυχίο εσείς!»

Η Ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου του πρώην Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδος Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (Δ.Ο.Ε.Π.Τ.Μ) Άμφισσας:

ΠΡΟΣ: Βουλευτή κ. Μπούγα Ιωάννη, Αντιπεριφερειάρχη Νομού Φωκίδος κ. Δελμούζο Γεώργιο, Δήμαρχο Δήμου Δελφών κ. Ταγκαλή Παναγιώτη, Αντιδήμαρχο Άμφισσας κ. Λουκάκο Νικόλαο και  Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας κ. Μερινόπουλο Παναγιώτη.

Αρχικά, ως Φοιτητικός Σύλλογος του πρώην Δ.Ο.Ε.Π.Τ.Μ (Άμφισσας) θα θέλαμε να  ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης  Άμφισσας, το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδος, την Κινηματογραφική Λέσχη  Άμφισσας, καθώς και την Τοπική Κοινότητα που από την πρώτη στιγμή μας στήριξαν χωρίς κανένα δισταγμό και συνεχίζουν να το κάνουν με κάθε τρόπο.

Συνεχίζοντας, τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες από ένα ντόμινο ανακοινώσεων από πολλές πλευρές.  Μήπως αντί για ανακοινώσεις να γίνουν πράξη επιτέλους κάποιες από τις υποσχέσεις που με πολύ ενθουσιασμό μας δηλώσατε παλιότερα. Πιο συγκεκριμένα, κύριε Βουλευτά οι ανακοινώσεις σας έχουν να κάνουν με αόριστα πράγματα χωρίς να θέλετε να αντιληφθείτε το πραγματικό πρόβλημα. Εστιάζετε κυρίως σε ένα πιθανό 2ο τμήμα στην Άμφισσα, δίχως να έχετε δείξει τον απαιτούμενο ζήλο για τη δημιουργία του. Ταυτοχρόνως, δεν αναφέρεστε ούτε κατά διάνοια σε ΕΜΑΣ τους φοιτητές του πρώην ΤΕΙ Δ.Ο.Ε.Π.Τ.Μ, αποδεικνύοντας πως δεν ενδιαφέρεστε και δείχνετε μεροληπτική συμπεριφορά απέναντι μας.

Κι όμως κ. Βουλευτά είμαστε ακόμα εδώ! Μετά την εκλογή σας μας υποσχεθήκατε πως θα λύνατε το πρόβλημα ως τον Φεβρουάριο του 2020. Πέρασε ένας χρόνος, δεν κάνατε τίποτα, παρότι σας προτείναμε εναλλακτικές λύσεις και τώρα έρχεστε σαν να μην τρέχει τίποτα και να μας λέτε << Σιγά μη φτιάξουμε δεύτερο τμήμα για να πάρετε πανεπιστημιακό πτυχίο εσείς!>>. Αυτό είπατε στο Lamia FM1. Δεν ζητάμε χάρες, τα δικαιώματα μας ζητάμε! Ίσες ευκαιρίες και σε εμάς. Όταν σε όλη την Ελλάδα οι συνάδελφοι μας από πρώην ΤΕΙ δικαιούνται να πάρουν πανεπιστημιακό πτυχίο παρακολουθώντας μαθήματα μόνο 2 εξαμήνων, δηλ. Επιπλέον 10-12 μαθήματα, πέρα από τα 40 που έχουν ήδη περάσει (Σημ: για να μπορείς να πάρεις πανεπιστημιακό πτυχίο πρέπει να έχεις περάσει όλα τα μαθήματα που απαιτεί το πτυχίο ΤΕΙ) σε τμήμα του γνωστικού τους αντικειμένου, στη δική μας περίπτωση απαιτούνται όχι 10 ή 12 αλλά ... 40! Για ένα πτυχίο που δεν έχει συνάφεια με το αντικείμενο που σπουδάζουμε (είναι ένα άλλο γνωστικό αντικείμενο, είναι άλλο πτυχίο).

Τι είναι αυτό που τελικά δεν καταλαβαίνετε; Το τμήμα το οποίο σπουδάζουμε δημιουργήθηκε από δική σας κυβέρνηση, το 2013, υποθέτουμε με ακαδημαϊκά κριτήρια και επαγγελματικά δικαιώματα (όπως ισχυρίζεστε στην τελευταία ανακοίνωση σας). Στο γνωστικό αντικείμενο που δημιουργήσατε εσείς θέλουμε να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας και είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε τον πρόσθετο φόρτο σπουδών σε πανεπιστημιακό επίπεδο για να το ολοκληρώσουμε. Μας δηλώνατε πέρυσι ότι εσείς ως κυβέρνηση θα το λύνατε το πρόβλημα και ότι είσαστε συνεπής στις υποσχέσεις σας. Τώρα τι άλλαξε;  Μήπως κ. Μπούγα θα πρέπει να κάνετε συνάντηση και με αυτούς που γνωρίζουν πραγματικά το θέμα και να αφήσετε τις διπλωματικές σας κινήσεις :

Ως Φοιτητικός Σύλλογος καλούμε δημοσίως όλους τους φορείς να τοποθετηθούν εδώ και τώρα για το ποιες ενέργειες έχουν κάνει τόσο το πρώην ΤΕΙ, όσο και για το τμήμα του Γ.Π.Α στην Άμφισσα. Πως σκοπεύετε να χειριστείτε την κατάσταση; Πόσο διατεθειμένοι είστε να υπερασπιστείτε την Φωκίδα και ειδικότερα την Άμφισσα; Πριν να είναι πολύ αργά... αν δεν είναι ήδη!

Κλείνοντας, ως Φ.Σ του πρώην ΤΕΙ Δ.Ο.Ε.Π.Τ.Μ (Άμφισσας). Αξιότιμοι φορείς της Άμφισσας σας έχουμε προτείνει, έχουμε κουβεντιάσει επανειλημμένες φορές κάποιες ενδεικτικές προτάσεις. Απαντήσεις πήραμε και βέβαια μας βεβαιώσατε πως θα λυθεί το πρόβλημα... Απαιτούμε να αποδείξετε πως είστε άξιοι: Πρώτον,  να στηρίξετε τους 400-500 φοιτητές να πάρουν έστω το πτυχίο του πρώην ΤΕΙ  Άμφισσας. Δεύτερον, να σηκώσετε το βάρος ενός 2ου τμήματος στη πόλη της Άμφισσας το οποίο θα ήταν προς συμφέρον όλων μας  και Τρίτον να σηκώσετε το ανάστημα σας και να ενισχυθεί η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Άμφισσα.

Με εκτίμηση ο Φοιτητικός Σύλλογος του

πρώην  Δ.Ο.Ε.Π.Τ.Μ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα