Θεσσαλονίκη
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγαίνουν σήμερα φοιτητές, εκπαιδευτικοί και Σωματεία Εργαζομένων αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγαίνουν σήμερα φοιτητές, εκπαιδευτικοί και Σωματεία Εργαζομένων αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Στο ΑΠΘ ήδη μέλη φοιτητικών συλλόγων έχουν αποκλείσει για δεύτερη ημέρα τις εισόδους του Ιδρύματος -πλην του δρόμου που οδηγεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ-, έχοντας αναρτήσει και πανό που αναγράφουν χαρακτηριστικά: «Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά, πάρτε μέτρα να ανοίξουν οι Σχολές».

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ζητούν από την κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου και κάνουν κάλεσμα στη σημερινή μαζική κινητοποίηση με εκπαιδευτικούς και Σωματεία Εργαζομένων στις 13:00, στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου θα ακολουθήσει και πορεία με κατεύθυνση το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης μέσω κεντρικών οδών της Θεσσαλονίκης.

Νέο ραντεβού δίνουν και στις 17:30 με ίδιο σημείο έναρξης, ενώ φοιτητικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί και αύριο Πέμπτη, στις 13:00, πάλι στο άγαλμα Βενιζέλου.

Δείτε τις φωτογραφίες του ThessToday:

Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anaplirotes-kathigites
Επίδομα έως 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς στις Κυκλάδες – Μια ανάσα, αλλά όχι η λύση στο στεγαστικό αδιέξοδο
Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει εύλογο: αρκούν 140 ή 200 ευρώ όταν ένα μικρό δωμάτιο σε ορισμένα νησιά μπορεί να κοστίζει πολλαπλάσια;
Επίδομα έως 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς στις Κυκλάδες – Μια ανάσα, αλλά όχι η λύση στο στεγαστικό αδιέξοδο