Νομοσχέδιο ΑΕΙ: Κινητοποίηση φοιτητών και στην Ξάνθη σήμερα
Ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης συμμετέχει σήμερα στην κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιείται και στην Ξάνθη, για την απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου για την Παιδεία

Ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης στέκεται στο πλευρό όσων βγήκαν μπροστά το τελευταίο διάστημα στα Πανεπιστήμια, για την απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου για την Παιδεία. Ο σύλλογος συμμετέχει στην σημερινή πανελλαδική φοιτητική κινητοποίηση στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Τα πανεπιστήμια παραμένουν επί της ουσίας κλειστά για του φοιτητές τον τελευταίο χρόνο, με προπτυχιακούς φοιτητές του Πολυτεχνείου να μην έχουν δει ποτέ στη ζωή τους εργαστήριο! Τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά πολλαπλασιάζονται και οι υποψήφιοι διδάκτορες παραμένουν ανασφάλιστοι και κακοπληρωμένοι. Τα μέλη ΔΕΠ καθώς και το εργαστηριακό προσωπικό ΕΤΕΠ/ΕΔΙΠ συνεχίζουν να συνταξιοδοτούνται χωρίς να προσλαμβάνεται κανένας με αποτέλεσμα τα πανεπιστήμια να υπολειτουργούν. Οι εργαζόμενοι σε φύλαξη, σίτιση και καθαριότητα δεν επαρκούν για τις ανάγκες του Πολυτεχνείου, ενώ βρίσκονται έρμαια των εργολάβων που «κόβουν και ράβουν» τα ωράρια και τους μισθούς στους στα μέτρα τους, με την πλειοψηφία τους να ζουν με 300 και 400 ευρώ το μήνα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, βλέπουμε την κυβέρνηση να συνεχίζει ακάθεκτη το νομοθετικό της έργο. Αντί όμως να δίνει λύσεις στα τεράστια αυτά προβλήματα της Παιδείας και της Έρευνας, μειώνει τον προϋπολογισμό για την Παιδεία κατά 8% και την ίδια ώρα δίνει 30 εκατομμύρια ευρώ για την Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Αντί να αναβαθμίσει τη δημόσια και δωρεάν Τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναγνωρίζει τα ιδιωτικά κολλέγια, πριμοδοτώντας τους επιχειρηματίες της ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Αντί να πάρει μέτρα ενίσχυσης της φοιτητικής μέριμνας ώστε να μπορέσουν περισσότεροι να σπουδάσουν την επιστήμη τους, βάζει επιπλέον φραγμούς με το νέο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια. Την ίδια ώρα, δυνάμεις καταστολής επιτίθονται σε συγκεντρώσεις που απαιτούν την απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου, όπως την Πέμπτη 14/1 στην Αθήνα.

Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίσει να περνάει τέτοιους νόμους εν μέσω πανδημίας, χωρίς οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι να μπορούν να πουν τη γνώμη τους, είναι γελασμένη.

Ο Σύλλογός μας στέκεται στο πλευρό όσων βγήκαν μπροστά το τελευταίο διάστημα στα Πανεπιστήμια, διεκδικώντας το δίκιο τους. Πλάι στους φοιτητικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα που κινητοποιούνται ενάντια σε αυτό το άθλιο νομοσχέδιο. Πλάι στους συλλόγους εργαζομένων (ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, Διοικητικού Προσωπικού), μεταπτυχιακών και διδακτόρων του ΕΜΠ οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους συλλόγους των φοιτητών προχωρώντας σε δυναμικές κινητοποιήσεις τις προηγούμενες ημέρες. Πλάι στους εργαζόμενους της φοιτητικής λέσχης του ΑΠΘ, οι οποίοι μπροστά στους σχεδιασμούς του εργολάβου για απολύσεις ξεκίνησαν πολυήμερες κινητοποιήσεις και στο τέλος νίκησαν, καταφέρνοντας να επαναπροσληφθούν κόντρα στους εργολάβους και την πρυτανεία. Παραδείγματα που δείχνουν για άλλη μια φορά ότι η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση, κόντρα στη μεγαλοεργοδοσία, το κράτος και τις κυβερνήσεις τους, τις διοικήσεις που τους στηρίζουν.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο Σύλλογός μας στηρίζει και θα συμμετέχει στην κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιείται και στην Ξάνθη, για την απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου για την Παιδεία, για να παρθούν μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας δωρεάν Παιδείας. Παλεύουμε για ένα Πανεπιστήμιο που θα ανοίξει με ασφάλεια για φοιτητές και εργαζόμενους, με αναβαθμισμένη εκπαίδευση και έρευνα για το λαό, όχι για περιφραγμένα Ιδρύματα τα οποία θα είναι ανοιχτά μόνο για όσους ‘χρυσοπληρώνουν’ τις υπηρεσίες τους, όπου θα καταστέλλεται όποιος αντιδρά σε αυτή την κατεύθυνση.

Να δοθούν τώρα τα 30 εκατομμύρια για να ανοίξουν οι σχολές, όχι για αστυνομικούς και διαγραφές!

  • Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων στην Ξάνθη την Πέμπτη 21/1, στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση 170.000 εκπαιδευτικών

Νέο βίντεο από Νέα Σμύρνη που διασύρει την ΕΛ.ΑΣ.: Η στιγμή της επίθεσης σε πολίτη που διαμαρτύρεται 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
«Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω...
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Μαζική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή