Αλλαγές στα ΑΕΙ: Μαζικό το φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Αλλαγές ΑΕΙ: Χημικά κατά φοιτητών από την αστυνομία σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Οι φοιτητικοί σύλλογοι αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει μεταξύ άλλων τη μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ και την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας

Μαζικό ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι στα Προπύλαια, ενώ δεν έλειψαν τα χημικά από τις αστυνομικές δυνάμεις όταν οι φοιτητές επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. 

Μείωση εισακτέων, ελάχιστη βάση εισαγωγής, ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και νέο πειθαρχικό για τους φοιτητές, είναι μερικές μόνο από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. 

Η αστυνομία προχώρησε μάλιστα σε χρήση χημικών στην πλατεία Κοραή, όταν οι συγκεντρωμένοι φοιτητές θέλησαν να κατέβουν με το πανό τους στην Σταδίου.

Ανάλογες κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις, όπως στην Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα.

Στη Θεσσαλονίκη οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου. Όταν όμως επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία κατεβαίνοντας στο οδόστρωμα της οδού Εγνατία, αποτράπηκαν και εκεί από τις αστυνομικές δυνάμεις με χρήση χημικών.

Δείτε το βίντεο:

 

1_1.jpg

 

 

1_1.jpg
1.jpg

Επί ποδός βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ «αύρα» της αστυνομίας είχε τοποθετηθεί στο ύψος της Κοραή.

1.jpg

 

5.jpg

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας 

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν φέρει οι αλλαγές που εισάγει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας σε πανελλαδικές εξετάσεις και ΑΕΙΦοιτητές και εκπαιδευτικοί αντιδρούν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια και σε σειρά άλλων θεμάτων.

Την ίδια ώρα, το νέο νομοσχέδιο εισάγει πρωτοφανείς ποινές για αντιγραφές, καταστροφές και καταλήψεις, όπως επίσης και για την τέλεση οποιουδήποτε πλημμελήματος ή κακουργήματος εντός του ιδρύματος, εφόσον συνδέεται με τη φοιτητική ιδιότητα.

Παράλληλα, ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και το σύνολο των δασκάλων και των καθηγητών ζητούν ασφαλή άνοιγμα των σχολείων με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων, διαφωνώντας με τις έως τώρα ενέργειες κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας. Η αγωνία εκπαιδευτικών και μαθητών επιτείνεται από την καθυστέρηση της οριστικής απόφασης για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων.

 

 

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα