Συλλήψεις μαθητών: Να απαλλαχθούν από κάθε κατηγορία ζητά η ΕΛΜΕ Λάρισας
Καταγγέλλουμε τη βία της κυβέρνησης στους αγωνιζόμενους μαθητές

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λάρισας

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας καταγγέλλει μαζί με την ΟΛΜΕ τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ενάντια στη νεολαία, στην οποία επιτίθεται με πρακτικές τρομοκράτησης και κατασυκοφάντησης από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης της. Το δόγμα Νόμος και Τάξη φαίνεται ότι κατεβαίνει από τα Πανεπιστήμια στα Γυμνάσια και πραγματώνεται με τις συλλήψεις 14χρονων και 15χρονων μαθητών.

Στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου οι αστυνομικές δυνάμεις οδήγησαν στη ΓΑΔΑ μαθητές και εκλεγμένα μέλη των 15μελών συμβουλίων τους. Τα ανήλικα παιδιά όχι μόνο κρατήθηκαν 4 ολόκληρες μέρες μακριά από τις οικογένειές τους αλλά τους επιρρίπτονται επιπλέον κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες μαθητές  και απαιτούμε να απαλλαχθούν οριστικά από κάθε κατηγορία!

Θεωρούμε αδιανόητο και ένδειξη της σκληρότητας του προσώπου της Υπουργού παιδείας το ότι δεν υπερασπίστηκε τα παιδιά και εκείνη ως εκπρόσωπος ενός ευαίσθητου Υπουργείου που έχει την ευθύνη για την προστασία της μαθητικής κοινότητας και για τη διαπαιδαγώγηση των αυριανών πολιτών στις αρχές και τις αξίες που θα έπρεπε να διέπουν μία αλληλέγγυα και δίκαιη κοινωνία.

Η επιχείρηση εκφοβισμού της νεολαίας αποδεικνύεται πλέον ότι ενορχηστρώνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ για να φιμώσει τις διεκδικήσεις και τα κινήματα, που γκρεμίζουν το λαικίστικο αφήγημά της περί κανονικότητας.

Συνεχίζει αδίστακτα, μετά το χτύπημα των ΜΑΤ με χημικά στο τελευταίο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο ΥΠΑΙΘ, να επιχειρεί να επιβάλλει σιωπή στους νέους και τις νέες που αγωνίζονται και διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για 15 μαθητές στις τάξεις, για να καλυφθούν τα κενά με διορισμούς εκπαιδευτικών.

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πριν τις γιορτές πιθανόν θα ανοίξουν τα σχολεία: Νέες δηλώσεις Κεραμεώς

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του